Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

eigenwijs of toch niet

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-05-10 11:05:05

Toen we onze oude boerderij kochten stond er een dikke deken van schimmel overal op de muren.

We begonnen al vrij snel met de renovatie van het dak en wat me opviel was dat er nergens in de omgeving een dakoverstek te zien was, de pannen hielden op waar de muur ophield.

Slechts bij de betere stand in de stad zag je de overstekken.

Ik kon me niet voorstellen dat dit goed was voor het dak en de regen, dus we hebben er bij ons een overstek “aangebreid”.

Telkens krijg ik om me heen te horen dat die schimmel een “steenziekte” is, er bestaat een middel tegen (zout) te koop bij de bricomarche.

Men gelooft mij natuurlijk niet als ik lach om die malle fabel, vocht, het zijn de zeiknatte muren die van natuursteen zijn die het water opslurpen, meters door de muur heen transporteren van zowel het dak als de fundering, en overal schimmels veroorzaakt.

Men blijft smeren en spuiten tegen deze ziekte, terwijl bij ons alles is verdwenen.

Oplossing; dakoverstek en niet te vergeten regengoten en afvoerpijpen naar een regenton ver van de muur verwijderd.

Ik zie nu steeds meer mensen die hun dak gaan renoveren een stuk overschieten, misschien dus puur toeval dat wij er vanaf zijn, of toch een fabel.

Cees.                            toiture

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2011-05-10 12:40:09

Heeel verstandig, Cees.

Ik ken uit andere streken alleen daken met overstand, daar waar les tuiles canal gebruikelijk zijn vaak drie rijen ervan over elkaar uitstekend.

Heb helaas toen ik een keer in de Charente Maritime was niet erop gelet.

En over vocht en schimmel hoef je mij niets te vertellen ;-)

Christian von Klösterlein

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#2 Geplaatst: 2011-05-10 18:16:27

Op de Bovenwindse eilanden hebben ze juist vaak huizen zonder overhangende rand. Dit is met het oog op stormen en orkanen om de stabiliteit van het huis en het dak te waarborgen. Hier een foto van zo een huisje. Het spijt mij, ik weet nog steeds niet hoe dat werkt met inplakken van een plaatje of link.

PS Wim, is er geen mogelijkheid voor een 'assistent' of wat dan ook voor gebruiksaanwijzing? Ik weet hte, ik ben hardleers.

Ingrid

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2011-05-10 20:53:00

Ik heb van je lange URL een link gemaakt via het woordje foto. Maar als je erop klikt komt er geen plaatje van een huis. Wil je nog even kijken? Als ik de foto zichtbaar heb, zal ik nogmaals uitleggen hoe een plaatje simpel in het forum is te krijgen.

Wim