Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

mien waar is m'n nachtjapon

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-05-15 10:41:11

Heeft Sarkozy het dan eindelijk geleerd?

Zo pak je dat aan, op de Amerikaanse manier!

Heb je een tegenstander, om zeep helpen die gast.

Even een lekker wijfie de kamer in van Strauss Kahn, en je bent spontaan van je politieke vijand af.

Of zou het toch waar zijn?

Cees.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2011-05-15 11:00:45

Ach ja,

Je verblijft in een hotelsuite van 3000$ per nacht. In dat soort hotels lopen kamermeisjes strijk en zet zomaar per ongeluk je kamer binnen. Vervolgens komt DSK met een stijve uit de badkamer rennen en springt er gelijk bovenop. Elvis Presley en Jim Morrison zorgen voor muzikale begeleiding. Daarna stapten zij allen in een vliegende schotel en verdwenen richting Roswell. En ik kan vliegen.

Als je vroeger een tegenstander wilde diskwalificeren kon je nog volstaan met een beschuldiging van leugens of financiele malversaties. Als je daar tegenwoordig nog voor gearresteerd werd konden ze de complete politieke en financiele top wel achter tralies zetten. Dus moet je wat anders verzinnen.

Julian Assange, Dominique Strauss Kahn, who's next?

Salutations, Jos

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#2 Geplaatst: 2011-05-15 23:19:53

Eindelijk weer eens een goed 'Entre bavard' onderwerp, maar ik vind de berichtgeving nogal verwarrend.

Wilde hij en kwam zij op uitnodiging ? Wilde zij en moest hij au boulot ? En waar blijven de video beelden ? ik kan niks zonder beeld. En die dertig centimeter, waar slaat dat op ? (En als het DAAR opslaat, dan geloof ik het niet ! ) En speelt de zwangerschap van Mme Bruni Sarkozy hier nog een rol ? (Maakt me niet uit van wie.)

Maar in mijn vriendenkring (linksig en mild rechts zijn daarin verzameld) wordt de carrière van DSK als beëindigd beschouwd.

Truc

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2011-05-16 23:29:35

Volgens mij is de DSK-affaire geen mooi Entre bavards onderwerp, zoals gesuggereerd. Te groot. Wereldwijd verschijnen elke twee seconden tweets over de kwestie. Ik denk dat het voor ons voorlopig tot waarnemen beperkt moet blijven. De gevolgen van een en ander voor de Fransen zijn voor ons wel interessant. Ik wacht nog even tot de stofwolken enigszins zijn opgetrokken.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2011-05-17 08:32:42

Wim

Mijn complimenten voor de berichtgeving van jouw hand op de homepage van de site. Het is het eerste mijns inziens correcte, volledige en van dagwaan ontdane verhaal tot nu toe in alle persuitingen die ik er over las.

En met Entre Bavards heeft dat in ieder geval niets te maken.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2011-05-17 17:06:37

Het Amerikaanse rechtssysteem zou niet in europa passen zeggen de socialistische vrienden van Strauss Kahn.

Tja, soms niet, maar soms ook weer wel.

In dit geval natuurlijk niet, want die meid heeft alles verzonnen, de politie gaat lekker rommelen met de DNA gegevens zodat tie toch hangt, en alle getuigen worden beïnvloed zodat ook van die kant de rek er volledig uit gehaald wordt.

Maar stel dat het wel echt gebeurd is, en dat meisje of die jonge vrouw was toevallig jouw vriendin of vrouw, zou je er dán blij mee zijn als het Europese rechtssysteem wat zo geweldig goed werkt, de dader een taakstraf oplegt en jouw vrouw of vriendin heeft haar leven lang een trauma?

Ik ben bang dat Dominique zijn piemel weer een keer het verstand heeft overlaten nemen en dat moet je zeker in US niet doen.

Dan gaat het heel erg fout.

Overigens is entre bavards de kroeg van de site waterman, je mag daar net als in een echte kroeg alles zeggen wat je wilt, zolang kroegbaas Bavelaar het goed vind natuurlijk.

het is geen lachen gieren brullen onderwerp, daar heeft Wim gelijk in, maar soms mag je ook wel huilen in een kroeg.

We wachten met spanning af wat er gebeurd daar aan de andere kant van de plas, maar ik neem aan dat sarko’s telefoontje driftig wordt gebruikt.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2011-05-17 17:32:03

Inderdaad Cees, en daarom zeg ik ook wat ik vind van dit draadje...............pulp

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#7 Geplaatst: 2011-05-17 23:15:24

Waterman u hebt gelijk. Excuses.

Truc

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2011-05-17 23:45:50

Ik volg vanaf het allereerste begin de ontwikkelingen van deze inderdaad wereldschokkende affaire, die mijn belangstelling heeft wegens het zo krachtige Frankrijk-aspect ervan. Misschien kunnen we hier nu toch een min of meer zinnige gedachtenwisseling opzetten.

De trouwe lezers van mijn nieuwsberichten op de homepage zullen hebben kunnen vaststellen dat ik nimmer in vrolijke toonzetting berichtte over DSK. Ik weet niet precies te verwoorden, waarom ik deze man - zich socialist noemend - nooit heb gepruimd. Het dédain waarmee hij zich vooral het laatste jaar gedroeg rond kwesties als de kandidaatstelling voor de Parti socialiste bij de komende primaires, het laten spartelen van mindere goden als partijleider Martine Aubry, Ségolène Royal, François Hollande, ergerden mij. Wie denk je dat je bent, salonsocialist? Zoiets. Je bent door Sarkozy naar Washington gestuurd, zodat hij - Sarkozy - de eerste vijf jaar geen last van je zou hebben.

De weerzin zit echter dieper. De grote mannen van de grote Franse politiek, zijn volstrekt niet geïnteresseerd in het behartigen van belangen, van wie dan ook. Het zijn de énarquen (de oud-leerlingen van de Ecole nationale d'administratien Ena) en andere prestigieuze instituten die in strak gesneden maatpakken vooral bezig zijn zichzelf, hun familie, vrienden, zakenrelaties een aangenaam leven te bezorgen. Het macho-aspect speelt hierbij een niet onbelangrijke rol. In buurland Italië gniffelen Italiaanse mannen besmuikt bij het vernemen van de strapatsen van mafiaboef B. In Frankrijk is het niet veel anders. Politici met macht beschikken vrijwel alle over dames, mogen er maîtresses op nahouden en consumeren deze geneugten met graagte: Mitterrand, Giscard d'Estaing, Chirac. Als wij als brave Bataven daar vragen over stellen in onze plattelandsbiotoop, wordt ons een vriendelijk schouderophalen gegund. C'est comme ça. Maar ze komen er nu niet meer mee weg, die Fransen die ik dezelfde vraag wederom zal stellen: jullie weten het allemaal wel, maar zitten binnenskamers wat te gnuiven en te gniffelen over die mannen met hun Latijnse testosteronproductie. En als derden - de Amerikanen nu - op een moderne manier aan terechte ontmaskering doen, schreeuwen jullie moord en brand. Dat heet hypocrisie.

Het hele land is in rouw en lamenteert over de media, die schaamteloos een ongeschoren DSK opvoeren, die als een ordinaire crimineel voor de rechter wordt gesleept. Dat weeklagen is wederom je reinste hypocrisie. Elke Franse boef die wordt opgepakt, komt met naam en toenaam in de krant, verschijnt op het televisiescherm en moet vier jaar in voorarrest wachten op een veroordeling (of vrijspraak.) Nu hetzelfde gebeurt met de 'socialiste champagne' komt de Franse Opta met waarschuwingen aan de media om terughoudend te zijn met het verspreiden van ontluisterende beelden van DSK. 


Voor mij mag die ontluistering nog een paar weken doorgaan.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2011-05-17 23:56:19

Bravo Wim !

En waterman, als jij dit pulp vind steek je je kop wel erg diep in het zand.

We wachten af wat er verder staat te gebeuren, maar een vaststaand feit is wel dat het de franse gemoederen stevig in haar greep heeft, en zeker de politiek.

Cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#10 Geplaatst: 2011-05-18 03:30:52

Ik vind het fascinerend wat er gebeurt. DSK laat me volledig koud. Zelf ls hij onschuldig is aan deze affaire, krijgt hij de "retour du bâton" van al het fouts dat hij met vrouwen heeft uitgehaald.

De volslagen verwarring van de Franse pers, die eigenlijk alles van het reilen en zeilen van deze mijnheer al lang wist maar in een autistische samenzwering de zaak onder de dekens hield. Ze komt er niet meer mee weg.

Politici die het allemaal eveneens wisten draaien zich in allerlei bochten met de mantra van "présomption d'innocence".

Het volk dat in stille bewondering van ieder met macht & geld verscheurd wordt tussen afgunst en nationalisme.

Toen uitllevering van Polanski werd gevraagd door de USA, kreeg hij steun van veel Fransen die tot de intellectuele hofhouding van DSK behoren. Macht & positie werden weer even boven moraal & recht geplaatst.

Wij moeten het met een billenstrijkende ex-premier en een overspelige ex-staatssecretaris doen. Hoogstens wijlen mijnheer van Lippe-Biesterfeld komt er een klein beetje in de buurt.

En wat Kamerleden die door brievenbussen plassen, doorijden bij verkeerscontroles of veroordelingen "vergeten" op te geven.

En dat 32-jarige zwarte kamermeisje? Alleen enkele feministische groepen praten over haar. En feministen zijn niet populir in Frankrijk.

Frankrijk is weer een eiland geworden.

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#11 Geplaatst: 2011-05-18 07:45:47

Heerlijk, deze wijze woorden van 'n Wim en 'n Steven. Om sommige analyses te kunnen maken is het 'n voorwaarde dat je 'n 'buitenstaander' bent.

Zullen we wedden op de afloop ? Ik zet in op 'n onverwacht overlijden van DSK, geholpen door 'n overdosis van 't een of ander. Voor 'n fier en theatraal schot in z'n hoofd ontbreekt hem de moed.

Gun ik hem dit ? Geenszins, neen ! Maar dat zou ik - geloof ik - doen in zijn geval.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#12 Geplaatst: 2011-05-18 07:55:23

Peter,

Wij wachten op een deus ex machina.

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#13 Geplaatst: 2011-05-18 08:06:45

Had ik net m'n berichtje getypt en verstuurd, verscheen Ségolène R. bij Telematin op TF2.

Natuurlijk haalde zij ook - desgevraagd - het "onschuldig tenzij"-principe aan, om vervolgens over te gaan op de èchte problemen waar Frankrijk voor staat. En ? En ze sprak over de vrouw in kwestie : ze heeft immer de rechten van de vrouw verdedigd, verklaarde zich opnieuw tegen gewelddadig handelen.

En heur haar zat ook goed.

Peter.

P.S. Een deus ex machina ? Dit drama is er klassiek genoeg voor, maar sinds de dood van Shakespeare, Vondel en Mulisch is er waarschijnlijk geen schrijver noch spin doctor die hier iets aan kan doen. Wellicht verschijnt er ooit 'n aan deze affaire gewijde spannende novelle van Houellebecq, maar ik verwacht geen J'accuse van Zola.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2011-05-18 08:13:23

Ik denk niet dat hij d’r tussen uit piept Peter, ik zou het ook betreuren omdat ik iedere manier van er tussen uit piepen erg vind.

Ik weet niet of er verdragen zijn tussen Frankrijk en Amerika, dacht het niet, anders zou het kunnen zijn dat hij zijn straf komt uitzitten op Il de Ré, uitzicht op het strand en niet ver uit de buurt van andere bevriende politici.

Ik ben bang dat het echter anders zal gaan lopen, ik gok op een redelijke celstraf door een procedurele samenkomst van omstandigheden, en op een dag hoor je niets meer en blijkt hij al jaren in Poitier te wonen.

Ben nu benieuwd wat politiek Frankrijk gaat doen, hoe het stemgedrag zal worden, en in hoeverre de rechtse mevrouw Le Pen omhoog schiet.

Uiteindelijk moet je niet vergeten dat de PS niet alleen haar boegbeeld kwijt is, Frankrijk is ook een (zeden)schandaal rijker en in de wereld te kijk gezet.  

Menig Fransmens zou vanuit dat oogpunt wel eens een heel bijzonder stemgedrag kunnen gaan ontwikkelen.

Ik gok dat Front National het heel ver gaat schoppen.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2011-05-18 09:29:50

Ik denk dat Cees mij niet en Truc mij wel heeft begrepen. Pulp slaat op de manier waarop op het moment dat ik reageerde op Wim's initiele artikel er in deze draad werd geconverseerd over het onderwerp. Daar sta ik boven.

De bijdragen van Wim en Steven ( en nog een enkele) uitgezonderd. Evenwichtig en beschaafd.

Verder zal ik me uit deze Entre Bavard terugtrekken.

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#16 Geplaatst: 2011-05-18 14:06:29

@ Waterman

Jammer dat u zich terugtrekt. Door uw opmerking droogde (een deel van) het ranzige karakter van deze post op.

Het lange commentaar van maître Wim komt van diep, heel diep. Ik vermoed bij hem een anti-links gen. Zowel in 2002 als vijf jaar, later bij de toenmalige Présidentielle, werd zijn voorkeur voor de rechtse kandidaten mede bepaald door zijn afkeur van links Dat is geen constructieve houding. Ook nu weer koppelt hij zijn afkeer met betrekking tot DSK aan het 'socialist zijn'. Dat is niet nodig. DSK is een bestuurder in de publieke zaak (overigens nu meer in de rol van super-ambtenaar, deskundig in de haute finance). Om bestuurder te zijn in een publieke context moet je nu eenmaal politicus zijn. (Of u zoudt de democratie willen afschaffen.) Als bestuurder (publiek of privé) heb je macht en daar zit het probleem en het afbreuk risico. Niet het door u opgevoerde Latijns testosteron (bestaat niet eens !) is hier aan de orde; maar ongecontroleerde macht. Ongecontroleerde macht leidt altijd tot misstanden en wangedrag. Links of rechts, maakt niet uit, er dient een tegenmacht te zijn.

Deus ex machina

Ik zie de volgende mogelijkheid. De Amerikaanse rechtsgang kent vele kronkelige wegen en daarmee ook veel surprises. (Terzijde: Ik weet het, er is nog geen rechtelijk oordeel, maar omdat ik de stilistische begaafdheid mis dit voortdurend te verwerken in mijn tekst, ga ik uit van de schuld van DSK.)

Het aangebrachte leed bij het slachtoffer is niet reparabel, hoogstens te verzachten. Wat te denken van fiks bedrag dat haar en haar dochtertje in staat stelt, ver van dit ordinaire gedoe, een nieuw leven in te richten. DSK, met mogelijk nog een proces hier in Frankrijk aan de pantalon, krijgt dan gerechtigheid naar Europees model en ontloopt zo niet zijn verdiende straf.

Truc

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2011-05-18 17:10:46

Dat zou inderdaad kunnen Truc, maar wat als je geen flink geldbedrag hebt, en geen franse vriendjes die je op komen halen ?

Dan moet je gewoon vierenzeventig jaar brommen.

Gelijke monniken gelijke kappen lijkt me het meest rechtvaardige, ook al ben je directeur van een bank.

Cees.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#18 Geplaatst: 2011-05-18 20:51:35

Hmmmm,

Ik heb in deze draad tot nu toe geen "pulp" aangetroffen waar forummers als Waterman "boven" menen te moeten staan. Maar wellicht zijn mijn normen en waarden al te zeer gedegenereerd om zoiets nog op te merken.

Ik ben onder de indruk van de beschouwingen en commentaren van Wim. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Ik blijf zitten met een soort gemengde gevoelens. Zoiets als wanneer je schoonmoeder met je nieuwe BMW in een ravijn rijdt ;-)

Aan de ene kant vind ik DSK een salonsocialist van de meest irritante soort. Eigenlijk zo'n figuur waar ik intuïtief de pest aan heb. Holle frasen en niets betekenende fanfares over het socialistisch gedachtengoed. En onderwijl leven als een überkapitalist. Als ik een foto van de man zie vertrouw ik hem al  niet.

Aan de andere kant, de timing van deze affaire kan eenvoudig geen toeval meer zijn. Naar mijn mening heeft iemand DSK een kunstje geflikt, door handig gebruik te maken van diens gemankeerde houding richting het vrouwelijk geslacht. En ik ben heel erg benieuwd wat er verder nog boven water gaat komen.

Hoe dan ook, ook in de DSK affaire getuigt het van fatsoen om het "onschuldig tot het tegendeel is bewezen" principe te blijven aanhangen. Aangejaagd door de sensatiepers is in de publieke opinie DSK al veroordeeld terwijl er nog geen rechter aan te pas is gekomen. Wat mij betreft is díe gang van zaken iets waar je "boven" zou moeten staan.

Salutations, Jos

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#19 Geplaatst: 2011-05-18 22:41:15

Advizeurpiet de pulp zit in de erotiek. 'Erotiek' an sich is geen pulp, maar de Spielerei er omheen. Mensen op leeftijd die problemen hebben met seks en dan afgeven op de mensen die in een affaire à la DSK verzeild zijn geraakt. Deze zaak is te ernstig voor Spielerei. Simpel : of er is een mevrouw verkracht, of er is een mijnheer genaaid. Beide zaken zijn te ernstig voor kroeg gelul of lolbroekerige corpsballen taal.

Wat mij stoort bij uw redenering -en die van de baas van deze winkel, maître Wim- is de hardnekkigheid waarmee het socialisme erbij wordt gesleept. Gelul ! Alleen de zaak over de verkrachting doet ter zake, al het andere is geklets. Is een D66- of een VVD-stemmer een mindere klootzak als hij een vrouw verkracht dan een "socialist" ? Of gaat u mij vertellen dat de maten uit die kringen zo iets nooit doen ?

Truc

PS

Ik maak me nog meer zorgen over het Franse pappen en nathouden gezever van de Franse élite, met de filosoof Lévy voorop.

T

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#20 Geplaatst: 2011-05-18 23:18:50

Tsjonge-jonge, wordt er nu ook al de vermeende politieke kleur van de webmaster bijgesleept? Laten we het netjes houden. "Présomption d'innocence", weet je wel.

Ik praat even voor mezelf. Zoals vele oudere jongeren ben ik in mijn leven het politieke spectrum van zeer links naar gematigd midden doorgefietst al bleef mij bij mij de stop altijd de partij van Christelijke Middenstanders & Boeren.

In Frankrijk ben ik wat politiek betreft volledig de weg kwijt. Ik vind me in geen enkele partij terug. Dus kan ik even hard schelden op links als op rechts. Om het over het midden maar helemaal niet te hebben.

Ik sta Wim volledig bij in zijn analyse van de Franse politiek: een old boys network voor 90% bevolkt door Enarchen. Die vrijwel niets anders hebben gedaan dan ambtenarij en politiek. Opportunistisch, kortzichtig en omkoopbaar. Formeel en nog meer informeel machtsmisbruik. Wellicht verdienen de socialisten dan wat meer kritiek, tenslotte ontlenen zij hun naam aan een ideologie, iets wat ik niet bij midden of rechts heb kunnen terugvinden behalve wat waterig gezever over "Républicain" of "Gaullist".

Steven

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#21 Geplaatst: 2011-05-19 00:45:05

In de eerste plaats mijn compliment voor de titel van dit item.. leuk gevonden.

In de tweede plaats mijn complimenten voor het optreden van de New York Police Department, ik dacht een dergelijk alert optreden voorbehouden was aan Amerikaanse TV series, maar nee... binnen enkele uren de verdachte uit een vliegtuig plukken... geweldig..!

In de derde plaats mijn compliment voor die rechter die geen uitzondering maakt voor iemand die 1 miljoen US$ borg kan ophoesten.. well done Mrs. Jackson .!

In de vierde plaats mijn stomverbaasde verwondering, net zoals mijn Franse buren, dat DSK zich in deze situatie heeft gemanoevreerd...? Zelfs als het een complot zou blijken te zijn had een intelligent mens hier nooit in mogen verzeilen..!

Te meer daar hij enkele maanden geleden aangaf dat hij verwachtte op deze wijze gecompromitteerd te zullen worden.

In de vijfde en laatste (maar de eersten zullen de laatsten zijn) gaat mijn medeleven uit naar die kamerdame, die dacht alles goed te doen en daar haar vreselijke best voor deed en nu de klos is. Gelukkig werd zij gesteund door haar supervisor, hetgeen pleit voor die Sofitel directie die ook pal achter haar is gaan staan... HULDE ..!

Jullie hebben het over de Franse politici, die fraaie hypocritische commentaren wijden aan de zaak, maar die zijn allemaal blij dat DSK gevloerd is. Edele gedragingen zijn in dit land sinds de Franse revolutie niet meer in zwang.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#22 Geplaatst: 2011-05-19 09:00:31

Jos, er zijn nou eenmaal mensen die snel in een broodje-aap-verhaal de waarheid zien, en er zijn er die in een waar verhaal een aap op een broodje blijven zien.

Ik denk dat Waterman deze fout maakte, hij hoopte, en velen nog steeds met hem gezien de reactie van Truc “of er is een mijnheer genaaid”, dat het helemaal niet waar zou zijn.

We hebben vandaag de dag te maken met een media die haar bekkie niet meer dicht houd, dat heb je kunnen zien in Nederland met de moddergooiers richting wilders en zijn kornuiten, in engeland geven ze er niet om iemand aan de schandpaal te nagelen, en het laatste mooie voorbeeld is natuurlijk wikileaks, tunesie en libie.

Door de anonimiteit én de communicatiemiddelen zoals facebook en twitter, heeft de media een hoogtepunt bereikt in de snelheid waarmee iets openbaar komt, en heeft de media ook de behoefte dit openbaar te maken.

Grofweg is het zo; waar vroeger de krant wat voorzichtig achter de deuren vergaderde over een (nieuws)feit, is vandaag iedere soort van bagger nieuws en is het de bedoeling dat ook zo snel mogelijk bij de lezer of luisteraar te brengen.

De vraag of DSK het wel of niet heeft gedaan is een zaak van de rechtbank, maar ik kan me niet voorstellen dat meneer erin geluisd is, niet op deze manier, dit houd geen mens tegen, en als bekend wordt wie dit gedaan heeft (en dat komt dan bekend) dan is het schandaal nog veel groter.

Sarkozy zou als hij dit geintje geflikt zou hebben, negentig procent van zijn kiezers verliezen.

Gisteravond genoten van het zonnetje in La Rochelle, terrasje voor een apéro, dinertje in een smal genoeglijk straatje, en de rest van l’alcool in de kroeg, een echte kroeg ;-)

La Rochelle is PS, La Rochelle is gek op haar presidente van de Charente, dus U raad het al, nee, de parti socialiste heeft niets met DSK, en het was hélemaal niet zeker of DSK de man zou worden van de PS, sterker nog, waarschijnlijk zou die het helemaal niet worden want Aubry is veel beter.

Maar ach nee, DSK heeft het natuurlijk niet gedaan, je weet toch hoe die amerikanen zijn?

Geen commentaar, dat hoor je veel, laten we vanavond maar niet over politiek praten cees.

Slechts een enkeling geeft schoorvoetend toe “als het waar is dan heeft die klootzak de partij een flinke deuk bezorgd, dat is iets waar men zich wel degelijk zorgen over moet maken”.

Na wat extra glaasjes, het was tenslotte lekker weer, kwam wel steeds vaker naar voren dat het zo langzamerhand maar eens afgelopen moet zijn met die politieke gniffelarij.

Openheid en eerlijkheid, dat is wat men eigenlijk wel wenst, al blijft men toch problemen houden met de vraag hoe het dan met de privacy zit.

De kranten schreven er al over gisteren;” tot nu toe hebben we alles netjes onder het kleed geveegd en de leiders bespaard van privégerotzooi.

Eigenlijk is dat te gek, gooi het maar op tafel en laat de mensen maar zien wie het óók in privéleven zijn”.

De persoon zal er niet om veranderen denk ik, al eten ze van twintig walletjes, dat zie je maar in Italie.

Maar het wegmoffelen van schandaaltjes is nu mijns inziens verleden tijd.

Op mijn vraag “wat nu?” kwam vaak een antwoord in de zin van juf Marine.

Tja, ik denk dat men reden genoeg heeft om bang te zijn.

Cees (een observatie in de straat)

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#23 Geplaatst: 2011-05-19 10:57:17

@Truc,

U stoort zich eraan dat "ik het socialisme erbij sleep". Dat is uw goed recht natuurlijk, doch laat mij even de gedachtengang hierachter toelichten.

Ik heb zoals ieder weldenkend mens niets op met criminelen. Maar ik word pas echt chagrijnig als daar ook nog eens een lading hypocrisie bij komt.

Niet al te lang geleden hadden we in NL de affaire rond staatssecretaris Jack de Vries die vreemdging met een ondergeschikte. Nu vind ik persoonlijk vreemdgaan geen misdaad van een zodanig kaliber dat die in de krant breeduit moet worden uitgemeten. En het kan mij ook weinig schelen wat iemand in zijn privéleven uitspookt. Doch op het moment dat deze figuur sinds zijn aantreden bij Defensie loopt te brallen over "Normen en Waarden" en als CDAer de christelijke gutmensch uithangt, krijgt dit alles een andere lading. Dan verandert "even in de fout gaan" in "ontmaskerd worden als hypocriete kat-in-het-donker knijper". En dan "sleep ik het CDA er niet bij", neen, dat CDA is één van de ingrediënten die deze cocktail zo omsmakelijk maakt. En dan vind ik dat de Vries moet verdwijnen. Niet omdat hij vreemdgaat maar omdat hij een inconsequente hypocriet is.

Als iemand zich politiek manifesteert als uiterst liberaal in de zin van "het recht van de sterkste" dan passen hotelovernachtingen van 3000 dollar, Porsches, landhuizen en maatpakken in dat plaatje. Ja, zelfs een minnares of wat zo hier en daar kun je dan nog met schouderophalen afdoen. Het hoort erbij.

Als diezelfde persoon zich socialist noemt, dan gaat er wat wringen. Zijn gedrag past dan in het geheel niet meer bij de ideologie die hij zegt aan te hangen. Sterker nog, hij wekt de indruk die ideologie slechts te gebruiken als vehikel om zijn persoonlijke, behoorlijk kapitalistisch aandoende doelstellingen te bereiken. 

Wederom, in deze redenering sleep ik het socialisme er niet met de haren bij, het vormt een essentieel element in een waarneembare tegenstelling. Een tegenstelling waarvan een figuur als DSK de vleesgeworden representatie is.

Mijn persoonlijke indruk is, dat het socialistisch gedachtengoed niet zelden wordt gepredikt door lieden die zich daar zelf weinig aan gelegen laten liggen. "Het is in het belang van het milieu dat de buurman zijn autootje wegdoet". Klagen over "exhibistionistische zelfverrijking" en een dik betaald commissariaat bij een financieel conglomeraat vervullen. Tekeergaan over bonussen en de wijk nemen naar een goed betalend adviesbureau. En dat zijn dan nog maar een paar NL voorbeelden, nog enigszins getemperd door de Bataafse "doe maar gewoon" mentaliteit. In FR nemen dit soort zaken nog veel bizarder vormen aan.

Kortom, beste Truc, hoewel ik het socialisme als ideologie zeker geen warm hart toedraag, sleep ik het er niet bij de haren bij. Ik zet mij af tegen de "do as I say, don't do as I do" hypocrisie in het algemeen. Literatuurtip: "Animal Farm" van George Orwell. "All animals are equal, but some animals are more equal than others".

En overigens ben ik van mening dat je deze hypocrisie bij socialistische vaandeldragers bovengemiddeld vaak aantreft.

Salutations, Jos

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#24 Geplaatst: 2011-05-19 11:40:21

@ Advizeurpiet

OK ! Uw reactie is ruimer en ruimhartiger dan ik nodig (of misschien verdiend) had. Ik respecteer uw referentie kader, het is samenhangend en in mijn ogen goed verwoord. (Maar ik ben het er van harte mee oneens, dat spreekt ! Maar voor een discours over onze respectievelijke denkramen is geen ruimte op infofrankrijk.)

Mijn probleem bij dit onderwerp is dat het zeer veel facetten kent. Dat discussieert lastig op het net. Sommigen facetten hebben een hoog rans-gehalte en lenen zich goed voor een jongens-onder-elkaar –aanpak bij een pot bier. Ik vind dit onderwerp bloedserieus en ben huiverig voor het husselen van de facetten. Daarom volstaat voor mij probleem zoals zich dat nu voordoet. Een zaak sub rosa met twee partijen. Dat de Franse mijnheer een ijdeltuit is, een viespeuk en zich niet moet vertonen op mijn terrein, in de buurt van mijn familie is -in mijn ogen- allemaal waar. Maar voor de “behandeling” van het onderwerp (nog) niet relevant.

Ik imiteer u, maar daarom niet minder gemeend, met

Salutations,

Truc

PS

Ik kan het niet laten.

..."deze hypocrisie bij socialistische vaandeldragers bovengemiddeld vaak aantreft."....

Ik daag u uit om deze stelling waar te maken. Niet hier, maar op mijn e-mail adres bien sûr.

T

 

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#25 Geplaatst: 2011-05-19 14:52:37

Rebonjour Truc,

Voor een privé Email wisseling is het onderwerp mij nu weer niet belangrijk genoeg. Maar om u een indruk te geven van waar ik (niet alleen) mijn stelling (naast eigen waarneming) aan ontleen: hier is het begin.

Salutations, Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#26 Geplaatst: 2011-05-19 16:42:17

Prachtig verwoord Jos.

En heren, alstublieft blijft U hier om deze spannende en redelijk wel belangrijke ontwikkelingen aangaande Frankrijk, en de daarbij behorende discussies te voeren.

Lijkt me belangrijker dan te discuteren over welke oldtimer wie of wat heeft.

De nieuwe campagnes worden voorbereid, de wapens worden gesmeed, we kunnen weer een aangename periode verwachten vanaf de zijlijn, dus deze roerige gebeurtenissen zullen hun uitwerking niet missen.

Cees.

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#27 Geplaatst: 2011-05-19 20:20:25

Waarde Advizeurpiet, mijn aanbod om het duel over uw stelling via e-mail te voeren, hangt samen met de onverbiddelijke -en terechte- houding van maître Wim : op infofrankrijk moet het wel over Frankrijk gaan. En de stelling dat linkse vaandeldragers meer hypocriet zijn dan de rechtse is geen Frans item.

Overigens de verwijzing naar Wiki is voor mij geen bewijs. Op zijn best is het een mooie omschrijving van salon-socialisten. Dat helpt onze discussie niet verder.

Ik weet dat er in linkse kringen veel eikels rondlopen. Je kunt het bijna een menselijk trekje noemen. Onze discussie gaat over linkse en rechtse vaandeldragers, de top zogezegd. En bewezen moet worden dat er meer linkse eikels zijn dan rechtse hufters. Ik denk dat we uitkomen op fifty-fifty.

Truc

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#28 Geplaatst: 2011-05-19 21:59:28

Truc,

ik voel iets voor de stelling van Jos dat er bij de linksen veel hypocrisie heerst.

Immoreel gedrag wordt door anderen (conservativen, liberalen) uit algemeen menselijke beweegredenen afgekeurd.

Socialisten echter wijzen dit steeds aan als zonden van de andere partijen, en die zijn natuurlijk afkeurenswaardig, ook daarom. Als zo iemand zich dan zelf aan deze praktijken bezondigt dan is dat in mijn ogen dubbel verwerpelijk - algemeen menselijk en dan ook omdat het tegen de eigen partijideologie in gaat.

Ik ken genoeg salonsocialisten, ook in mijn geboorteland, die van de zegeningen van het liberale kapitalisme genieten en het socialisme of zelfs het communisme prediken.

En DSK? Ook als hij erin geluisd is was het stom van hem.

Christian von Klösterlein

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#29 Geplaatst: 2011-05-19 23:18:03

Zolang maître Wim afwezig blijft en ons niet knorrig toespreekt, gaan we maar door met dit non-Franse item.

Ik sta alleen in deze strijd, maar dat geeft niet. De overwinning, die ik zeker acht, zal daarom zoeter zijn.

Le Bricoleur wil de hypocrisie beoordelen op de as van 'immoraliteit'. Links zou hypocriet zijn omdat ze de immoraliteit wel zou veroordelen bij anderen, maar niet bij zichzelf. Dit is wel erg globaal om als bewijs te kunnen dienen. Bovendien heb ik nog een voorbeeld van het tegenovergestelde. (Le Bricoleur zal, met zijn achtergrond, accepteren dat één tegenvoorbeeld geldt als falsificatie van de stelling.)

Tegenvoorbeeld: Enkele jaren terug frequenteerde een linkse wethouder van Amsterdam heroïne prostitutie (zeg je dat zo ?). Evident immoreel gedrag ! Deze -zeer competente- wethouder werd door zijn linkse partij van zijn functie ontheven.

Allez foristen, een nieuwe poging.

Truc

PS

De komende dagen ga ik het Franse platteland bestoken met cultuur uitingen en zal daarom mogelijk niet altijd bij de les zijn.

T.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#30 Geplaatst: 2011-05-19 23:53:23

@Christian: hypocrisie is er alleen als er een duidelijk referentiekader van waarden en normen is waar men zich (meest in 't geniep) niet (geheel) aan houdt. Hypocrisie vind je dus vooral bij religies en ideologieën. In de Bible Belt waar ik ben opgegroeid heette dat "de kat in het donker knijpen".

@Jos: links heeft nog een zekere ideologie die uit het socialisme voortspruit. Rechts (maar niet alléén) claimt het liberalisme maar daar weten we van dat dat soms heel verkeerd kan doorschieten.

En waar is de moraliteit als je enige doel is om allééen maar rijk(er) te worden?

Socialisten, tegenwoordig meestal sociaal-democraten, komen meestal uit de hogere en middenklasse voort. De arbeidersklasse werkte nu eenmaal te hard om tijd te hebben om zicht te verdiepen in Hogere Doelen.Dat was al in de tijd van Marx en de meeste revoluties werder gedragen door de "bourgeoisie".

Als die nu toevallig uit rijke families komen en veel erven, moeten ze dat dan plotseling naar de Derde Wereld brengen of in een ouwe Kadett blijven rijden? Van mij mogen ze het houden en zelfs in een Porsche rijden, al zal het gemene volk ze dan gauw niet meer zien als hun vertegenwoordiger.

Wel makkelijk overigens als je een paar miljoen opzij hebt staan, hoef je tenminste niet in het cachot je rechtszaak af te wachten....

Steven

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#31 Geplaatst: 2011-07-01 22:42:01

Bonsoir allen,

Ik haal dit draadje weer even omhoog omdat ik nu toch erg moet lachen om de soap rond DSK. Ik zeg nog nét niet I told you so ;-)

We wachten op het vervolg.

Salutations, Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#32 Geplaatst: 2011-07-02 15:00:41

En ze leefde nog lang en gelukkig.

Jammer eigenlijk dat we nooit een echte waarheid horen, of, zijn we zo verandert dat we de echte waarheid niet meer willen geloven, dat kan natuurlijk ook.

Waarom zou DSK liegen, of waarom zou het kamermeisje liegen?

Als de overheid, en zeker de Amerikaanse overheid maar hard genoeg optreed dan ga je vanzelf wel geloven dat je liegt.

In ieder geval heeft tie zijn enkelbandje af, kan die lekker naar een restaurant waar ongetwijfeld de hele pers over hem heen duikelt, en wachten we af wat het volgende schandaal gaat worden.

Het zal me zelfs nog geeneens verbazen als die straks nog president van Frankrijk wordt, met ruime meerderheid gekozen, en juist omdat hij zo lekker uit z’n dak is gegaan.

Het is tenslotte geen Nederland waar je de fatsoensnormen door je strot geduwd krijgt, en de laan uit gestuurd wordt zodra je jouw secretaresse aan haar borsten zit.

In mijn toenmalige dorpje was de dokter niet vies van een slippertje, en iedereen wist het.

Juist omdat dat de dokter zo “gewoon” maakte is de man nooit in populariteit gezakt, terwijl zijn fatsoenlijke collega langzaam alles verloor.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#33 Geplaatst: 2011-07-04 19:33:17

Ik zeg het je, hij gaat het worden.

Meer dan zestig precent van de fransen vind dat dsk terug kan komen, en een steeds groter aantal fransmensen vind dat er een complot gesmeed wordt tegen de geoogde nieuwe president.

Zelf Hollande geeft hem wat meer tijd om zich in te schrijven, ik zeg het je.

DSK wordt de nieuwe president van Frankrijk hij overtreft met vaan en wimpel sarkozy met zijn zwangere bruni.

Hopelijk gaat die schadeclaim dan in de aflossing voor de staatsschuld, zal een mooie meevaller zijn.

Cees

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#34 Geplaatst: 2011-07-04 20:27:12

Nou Cees, je zegt nogal wat. Maar laat 't me met je 'eens' zijn : ik hoop met jou dat - bij voorbeeld - 'n DSK de verkiezingen wint.

Maar dan die schadeclaim... Ik verwacht eerder 'n tegenvaller voor de toekomstige staatskas want reken maar dat die te betalen som niet uit DSK's persoonlijke zak komt. Hoe groot die zak ook moge zijn.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#35 Geplaatst: 2011-07-04 23:35:35

Nee, want Ségolène heeft in de haven van La Pallice al een groot steiger klaar liggen waar die enorme bulkcarrier met dollars straks aan kan leggen.

Ik begreep dat de Amerikaanse overheid de getuigenis van het kamermeisje flink in twijfel trekt en dat doet om de schadeclaim enigszins beperkt te houden, ik citeer meester Spong; “men maait het gras voor de voeten van de advocaten weg”, en die kan het weten!

Cees.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#36 Geplaatst: 2011-07-05 00:12:46

Het lijkt mij dat een man die zich door een kamermeisje laat pijpen (vrijwillig of gedwongen) geen president van Frankrijk zou mogen worden.

Ik hoop dat dat ook niet zal gebeuren, want die president zal uitemate chantabel blijken, gezien zijn onbeheerste libido..

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#37 Geplaatst: 2011-07-05 10:14:24

Henribik, je bent niet genoeg geïntegreerd.

Dit is protestants nederland niet, waar je de laan uit moet als je een collega gekust hebt.

Dit is mediterrane, de zwoele hitsige politiek waar je werk en privé geschieden hoort te houden, zelfs al is dat privébeurtje in werktijd.

Als politicus zou DSK het waarschijnlijk beter doen dan vele anderen, al is dat natuurlijk altijd de vraag, en wat de man privé doet, of die nu met een of een heel harem naar bed gaat, als die zijn werk maar goed doet.

En uit eigen ervaring weet ik dat men beter presteert als je af en toe van bil mag, ook al is het in werktijd ;-)

En chantable zeg je, haha, lachen zeg.

Weet je meneer fortuin nog, die in een klap de media de bek snoerde met “ik heb geen hekel aan marokkaantjes, ik slaap met ze”.

Dit soort types zijn daar overheen gegroeid, en gelijk hebben ze.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#38 Geplaatst: 2011-07-06 09:30:16

We worden hier getroffen door het grootste verschil tussen het polderland en frankrijk ; moraalridders en fatsoenstantes.

DSK komt vrij, waarschijnlijk al over een weekje zal de rechtbank besluiten alle stukken in te trekken.

Reacties te over natuurlijk, van hoe kun je iemand nu vertrouwen die zijn piemel achterna loopt, tot aan de schreeuw als je maar geld hebt.

Ik legde mijn familie uit dat het niet als in Nederland gaat met politiek, waar je keurig in het gelid loopt anders lig je er uit.

Maar hij heeft het toch gedaan? Roepen ze.

Ja, dat denk ik wel ja, maar mag dat niet dan, je mag toch wel een keer aan een andere tafel eten?

Maar dan ben je toch als politicus niet te vertrouwen, is het weerwoord.

Hoezo niet?

Nou ehhh, je hoort gewoon thuis bij je vrouw te zijn.

Ik geef ze de verzekering dat ze nog veel verbaasder zullen zijn als ze zien wie de volgende president zal worden, waarop het even heel stil wordt.

‘Denk je dat het volk deze man zal kiezen? Je bent niet wijs.’

‘Ik dénk het niet, ik weet het zéker, weet je, een man als balkenende zou hier nooit gekozen worden, veel te braaf mannetje.’

Nee, in Frankrijk houden ze van een man die durft, jij tegen de verkeersregels en de wet, maar een president op een scheve schaats, beter kan het niet.

Ik kan bijna niet wachten.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#39 Geplaatst: 2011-07-06 12:50:22

:-)

Peter.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#40 Geplaatst: 2011-07-06 15:29:00

Bij nader inzien - vooral door dat filmpje over dat geklungel met de sleutel aan z'n deur en Anne S. ernaast - ben ik eruit : ja, DSK zit in 'n complot.

Maar wel in 'n complot door hemzelf ingestoken, door de PS geproduceerd en door Anne S. zorgvuldig geregisseerd.

Iets te hard heeft-ie immers geroepen vooral géén presidentskandidaat te zijn, vooral zijn FMI-termijn af te maken. 'n Man 'n man, 'n woord 'n woord.

Hij moest zich ontlasten van de FMI om 'n geloofwaardig presidentskandidaat te worden.

Het eerste is gelukt, nu op naar het tweede bedrijf.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#41 Geplaatst: 2011-07-06 15:59:22

Ken dat filmpje niet en ik geloof ook niet zozeer in complottheorieën.

Meneer Khan heeft net als vele malen eerder een hete bui gehad, heeft het kamermeisje eens lekker verwend, al of niet een beetje kinky, en deze loopt de deur uit en gaat braaf de volgende kamer schoonmaken, nog steeds bedwelmd door de dertig centimeter van dominiqueje.

Als de roes begint te zakken realiseert ze zich dat ze zojuist de machtigste dertig centimeter  ter wereld heeft gehad en belt haar vriendje in cel 17.

Dominique bedwelmd door de schoonheid van deze lustige zwarte meid moet als de bliksem opschieten anders vertrekt air-france zonder hem en vergeet pardoes zijn mobieltje wat van het bed is gevallen tijdens de stoeipartij, maar ach, met zoveel geld kun je heel orange opkopen dus een mobieltje kan er nog wel vanaf.

De wet in Frankrijk is veel soepeler dan in de lage landen, een beetje een steelse blik naar de baliejuf in holland, en je hangt al aan een verkrachtingszaak.

Ik ben zelf erg handtastelijk, ik bedoel er niets mee want het is voor mij een vorm van communiceren, als ik met een van de jongens praat kan ik een hand op zijn rug leggen, of op de arm, of schouder.

De arbeidsinspectie die het eens zag waarschuwde me dat men dit als ongewenste intimiteit kon beschouwen, dus aanranding.

Hier in Frankrijk, als deze wetten al bestaan, worden ze door geen hond nageleefd, en ik denk dat de nieuwe aanklacht tegen DSK gewoon voortkomt uit een Nederlandse gewoontewet, en of ze dat zal winnen is maar zeer de vraag.

Ik zou, als ik mocht adviseren, de dame vooral aanraden te kiezen wat ze wil, een baan als journalist, of geen baan en een eeuwig durend proces voor iets waarvoor de meeste Fransmensen glimlachend hun schouder ophalen.

Cees.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#42 Geplaatst: 2011-07-20 23:44:34

Dit wordt nog veel spannender als blijkt dat Francois Hollande geinformeed werd over DSK's aanranding van juffrouw Banon en mogelijkerwijze geadviseerd heeft om die ontsporing met de socialistische mantel der liefde te bedekken..

Tja en als Hollande het wist.., zou zijn toenmalige grote liefde Segolene Royal het dan ook niet geweten hebben ..? en Aubry ..? 

Heer Sarkozy lacht in zijn vuistje.. ja ja..  totdat blijkt dat ook hij de apenstreken van DSK kende... en hem wegpromoveerde in het veilige besef dat een lichte indiscretie voldoemde zou zijn om zijn eventuele tegenkandidaat tevloeren..

Degene die zich waarschijnlijk van deze vrouwonvriendelijke smetten vrij kan pleiten is helaas.. ja .. ja.. Martine Le Pen ..!

Alaaf vrienden, wij nemen nog een glas rose en zien morgen verder..

avatar#7620
Rimke
Berichten: 1
Reacties: 65

#43 Geplaatst: 2011-07-21 00:27:44

Was dat voldoemde expres of was die fles bijna leeg? Mooie verspreking vind ik dat , vooral op die plek.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#44 Geplaatst: 2011-08-23 12:23:11

Zo, en nu op naar de verkiezingen ;-)

Cees.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#45 Geplaatst: 2011-09-21 13:27:19

Op 22 Augustus 2011 verzoekt procureur C.Vance om dismissal of 'criminal sexual assault charges against former IMF chief Dominique Strauss-Kahn'.

Zoals aangegeven in het document achter deze link om de reden 'he no longer believes her version of events beyond a reasonable doubt and could not ask a jury to do so.'

Op 18 September 2011 verklaart D. Strauss-Kahn op TF1:

‘DSK s’est déclaré content de pouvoir s’exprimer sur le sujet, rétorquant "ce qui s’est passé ne comprend ni violence, ni contrainte, ni agression, ni acte délictueux". Et d’ajouter : "C’est le procureur qui le dit, ce n’est pas moi." 

In het jiddisch noemen we dat een 'gotspe'

DSK is een handige vent, hij vertelt continu wat er NIET gebeurt is destijds, terwijl wij graag zouden vernemen wat er WEL gebeurde.

In ieder geval denk ik dat het voor Frankrijk beter is dat deze man geen president wordt.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#46 Geplaatst: 2011-09-21 19:40:16

In feite mag DSK blij zijn door de Amerikaanse justitie te zijn aangepakt. Het systeem daar zoekt niet naar de waarheid, maar naar schuldigen. Een aanklager die een jury niet omkrijgt, laat de zaak vallen.

In Frankrijk -en ook in Nederland- wordt aan "waarheidsvinding" gedaan.  Veroordeling op basis van wettige en overtuigende bewijzen. En dan kan DSK er niet meer onderuit zoals hij nu heeft gedaan: zich verschuilen achter de "Procureur". Dan zou hij met de billen bloot hebben gemoeten. "Pour la ènème  fois". Maar dan in de rechtszaal.

Steven

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#47 Geplaatst: 2011-10-14 14:40:18

Het heeft mij verbaasd dat er tot dusver geen andere aantijgingen tegen DSK kwamen omdat als je zonder aarzeling een journaliste en een kamermeisje aanrandt je dat niet voor het eerst doet, lijkt mij. Ook uit de verhalen over zijn gedrag in de eerste klasse van Air France lijkt hij mij iemand die ervan uitgaat dat elke vrouw zich graag door hem laat pakken.

Het ziet er nu naar uit dat hij er ook geen bezwaar tegen had om voor zijn pleziertjes te betalen:  zie Closer 

Ja dat is het grote nadeel van beroemdheid, je kan niet eens meer rustig anoniem een DvP inhuren voor een 'détente sensuelle'.