Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

mijn mobieltje voor een internet aansluiting gebruiken

Auteur Bericht

avatar#4536
franse-wim
Berichten: 22
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2011-05-16 09:36:43

Ik heb een tweede huis in de Pyreneeen. Ik heb daar een vaste telefoonlijn, doch ADSL is in de verste verte niet beschikbaar. Ik wil voor de paar maanden dat ik daar ben wel kunnen internetten. Tot een paar jaar geleden kon ik dat door via de telefoon in te bellen naar een (trage) provider maar die mogelijkheid is blijkbaar voorbij (of zie ik iets over het hoofd?).

Internet via satelliet is een optie maar wel erg duur: alleen al 400 euro voor de aanschaf van de parabool.

Nu kan ik mijn mobieltje ook gebruiken als een modem voor mijn laptop. Dan moet ik dus een abonnement hebben met internet-faciliteiten. Dat heb ik wel in Nederland, maar om dat in Frankrijk te gebruiken ......... veel te duur!

Mijn vraag is of er ook zoiets bestaat in Frankrijk, en zo ja, of ik me dan voor enkele maanden kan abonneren?

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2011-05-16 10:10:39

Ik zie dat free nog steeds bas-debit aanbiedt, zonder abonnementskosten: KLIK

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2011-05-16 10:58:58

En elders zie ik het accès libre, eveneeens 2 cent per minuut, en 10 cent voor de établissement appel. Geen abonnementskosten, alleen telefoontikken. De booster optie kost iets meer, maar is niet echt nodig. Mijn ervaring is dat wanneer je Chrome als webbrowser gebruikt je redelijk snel kunt internetten, vergeleken met het uiterst trage Internet Explorer en het iets minder trage FireFox (vorige versie, 3.16). Misschien levert de pas uitgebrachte snellere Firefox versie 4.01 ook via een ouderwets modem wat meer comfort, ga ik binnenkort uitproberen. Uiteraard geen grote bestanden downloaden, en de automatische update functie van allerlei programma's kun je maar beter uitzetten, anders kom je zelf niet meer aan bod.

Rob

avatar#4536
franse-wim
Berichten: 22
Reacties: 12

#3 Geplaatst: 2011-05-16 12:51:47

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb me inmiddels aangemeld.