Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

uiteindelijk toch gestart met verbouwen !!!

Auteur Bericht

avatar#8829
Breton
Berichten: 5
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2011-05-17 02:33:08

Nadat we de vorige eigenaar hebben kunnen overtuigen om zijn rommel weg te halen . ja rommel echt rommel container vol dagbladen en tijdschriften van jaren terug , zijn we begonnen met de verbouwingen.

De week dat we daar waren hebben we echt superweer gehad , geen enkele dag ook maar een druppeltje regen .

Alle binnenmuren - 8 cm dik - gesloopt om een nieuwe indeling te geven aan de woning.We gaan dan ook maar tegelijk de bedrading verniewen , sanitair leggen ( is niet aanwezig ) en nog wat onbenulligheden zoals het 'assainissement individuelle' .

We zijn goed vooruit gegaan met de werken en tegelijk een declaration simple naar de burgemeester gebracht . Plaatsen van vier Velux*vensters en herstellen van de buitengevel.

Het opstellen van de declaration was een fluitje van een cent . We hadden 2 copietjes gekregen van de burgemeester , deze invullen en de foto's van het dak en de gevel hadden we thuis al aagepast ...

Ik dacht dit gaat vlot maar we hebben deze week toch een schrijven ontvangen van de burgemeester met de vraag wat ik juist bedoelde met herstelling van de gevel in zijn oorspronkelijke staat .

De gevel staat aan drie zijden gecementeerd , maar dient op bepaalde plaatsen te worden hersteld ,dus  ik dacht aan herstellen terwijl zij veronderstelden dat originele staat  : afkappen van de cementlaag was.

Op de dag van ons vertrek hebben we op al het houtwerk  xylophene gespoten  tegen termieten en ander houtongedierte.Ik hoop dat ze bij ons volgend bezoek allemaal hun valieske gepakt zullen hebben.We zouden dan beginnen om een aantal balken uit de boverdieping te vernieuwen en een ondervloer aan te brengen in osbplaten. Is nodig want ik ben daar de laatste dag door een traptrede geschoten met als gevolg de nodige blauwe plekken en kneuzingen. 

ik heb mijzelf beloofd de volgende maal mijn kettingzaag mee te brengen om... 

We hebben daar tussen de struiken nog een diepe waterput met katrol,ketting zonder emmer gevonden , maar ik veronderstel dat dit voor regenwater is omdat het huis op een heuvel ligt.

Er zou een riolering liggen aan het huis en we hebben 1 buis gevonden maar deze is onmogelijk te volgen tussen het dichte struikgewas . We zullen het volgende keer eens proberen met een radiosonde van het werk...

We hebben 1 werkend waterkraantje gevonden , maar geen watermeter?? Is het de gewoonte in Frankrijk dat watertellers buiten de woning liggen  of nabij de straatkant ?

Einde deze maand gaan we terug voor een viertal dagen ...   

Ik zou anders wat fotootjes willen posten van het verloop van de werken ,maar hoe doe je dat ?

Tot binnenkort !

    

  

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-05-18 00:03:54

Foto's plaatsen in het forum:

Ga naar bijvoorbeeld deze Duitse website en je kunt een foto uit je eigen bestand uploaden naar het forum. Ga daarbij als volgt te werk: in een 'nieuw bericht' of in een reactie op andermans bijdrage, kun je naar die Duitse site gaan, klikt op 'bladeren' en selecteert een plaatje of foto uit je eigen bestand. Je moet nog even bevestigen (aanvinken) dat je akkoord gaat met de voorwaarden en kunt dan de opgegeven URL kopiëren (haal de IMG tussen de scherpe haken even weg). In het forum terug is het dan verder eenvoudig om via het ikoontje van de boom (afbeelding invoegen, insert/edit image) de URL te kopiëren en de afbeelding staat in je bijdrage. Erg handig om bij technische verhandelingen over bouwen en klussen een en ander letterlijk te illustreren. 

Niet te veel fotootjes plaatsen aub. Dit is geen blog, maar een forum.

Wim