Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wel-niet definitief naar Frankrijk verhuizen

Auteur Bericht

avatar#9109
Dick A
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2011-05-20 12:02:29

Goedemorgen,

Wij hebben in de Provence 2 gîtes waar wij zelf in de zomer wonen en ook verhuren. Wij kunnen eventueel het huis van de buren kopen en daarna onze 2 gîtes volledig verhuren.

Het dilemma dat ontstaat is: gaan wij nog steeds af en toe terug naar NL (naar onze huidige woning) of verkopen wij die woning en proberen -als wij af en toe even terug willen- ergens iets te huren.

Wij hebben weleens gedacht: als wij in de winter terug willen zijn er vast mensen die dan in Spanje zitten en kunnen wij dan hun huis misschien huren?

Misschien zijn er mensen op het forum die ervaring hebben of woont iedereen definitief in Frankrijk? Maar dan hebben jullie misschien ook wel geworsteld met dit soort vragen?

Vriendelijke groeten,

Dick A.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2011-05-20 13:00:55

Dick,

Ik woon zelf permanent in Frankrijk. Maar kennissen zaten met een vergelijkbaar vraagstuk als jij. Die zijn uiteindelijk naar FR verhuisd, maar hebben in NL een recreatiebungalow gekocht. Daar wonen zij in de winter, en in de zomer als ze in FR zitten, verhuren ze die bungalow op dat recreatieterrein in NL.

Omdat je in NL niet permanent in een recreatiebungalow mag wonen zijn die veel goedkoper dan een "normaal" huis en ook nog eens redelijk gemakkelijk te verhuren in het zomerseizoen omdat ze meestal deel uitmaken van een recreatiecomplex.

T'is maar een idee....

Salutations, Jos

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#2 Geplaatst: 2011-05-21 08:15:14

Beste Jos en Dick,

Zo doe ik het ook, nu al 6 jaar.

Voor 180.000 euro koop je een mooi replica boerderijtje.

Op het park waar ik zit zijn er meerdere personen die hun recreatie woningen goed verhuren en officieel in LDF wonen.

Als ze zelf een paar maanden naar NL willen dan kunnen ze er zo in.

Nadeel; de blauwe enveloppen blijven binnenkomen want je betaalt belasting in box 3 over je bezit in NL, zo'n 2000 euro plus natuurlijk gemeentelijke belastingen en parklasten.

Naar onze mening hebben we zo het beste van 2 werelden.

mvg/peter

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2011-05-23 09:59:09

Ook hier geldt weer kosten tegenover elkaar zetten. Op dit moment je nederlandse huis verkopen, levert niet veel op. Maar dat is een andere discussie. Kosten van een vakantieonderkomen, parkkosten, belasting en onderhoud afwegen tegen het telkens huren van een andere vakantiewoning. Als het jaarlijks maar voor een korte tijd is, dan loont het aankopen van een verblijf in nederland niet, gezien alle vaste lasten daarvan. Nadeel van iets huren is dan weer dat je alles wat je nodig hebt telkens moet meenemen. Ook het vinden van iets prettigs, met name in het hoogseizoen is lastig danwel duur. Het plezierigst is om een klein clubje mensen te hebben die hetzelfde vraagstuk delen. Je kunt onderling telkens van verblijf ruilen, in het huis in nederland kun je een kast met slot aanhouden voor eigen computer e.d., de verhuurder(s) zijn zeker van bezetting per jaar, en men kent elkaar onderling. Ik denk dat best veel frankrijkgangers met dit vraagstuk te maken hebben. Dit