Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

opgeven van bankrekening in Nederland bij belastingaangifte

Auteur Bericht

avatar#7632
eva
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2011-05-25 21:02:57

Goedenavond allemaal,
Wij wonen sinds een jaar in Frankrijk. Mijn man werkt hier en moet nu voor het eerst belastingaangifte doen. In de aangifte vragen ze naar buitenlandse bankrekeningen. Wij hebben nog steeds een betaal- en spaarrekening in Nederland en zijn van plan die te houden. Nu hebben we natuurlijk via het M-biljet ook aangifte gedaan in Nederland en sowieso alle jaren dat we in Nederland woonden maar hoefden ons spaartegoed nooit op te geven daar we niet boven de limiet van euro 40.000 (belastingvrij voor een echtpaar) uitkomen. Mijn vraag is nu of we gewoon moeten aangeven dat we een bankrekening hebben in Nederland of  niet? En wat wordt hier (in Frankrijk) belast?
Alvast hartelijk dank voor het meedenken!

Eva

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2011-05-25 21:09:12

Ik heb een paar "slapende bankrekeningen" (ING en Abn-Amro) in NL waar bij elkaar hoogstens een paar honderd euro op staan. Ik gebruik ze bij bezoekjes aan NL (pinpas en chipknip) en soms voor overschrijvingen. Leveren 3 x niks aan rente op en de bedragen zijn niet substantieel dus ik heb nooit de moeite genomen om ze op te geven.

Steven

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2011-05-25 23:50:31

Bonsoir Eva,

Ik heb net als Steven nog steeds enige bankrekeningen in NL, hoewel ik permanent in FR woon en hier ook belastingaangifte doe.

Op één van die rekeningen staat een significant bedrag, daarvan haal ik geld voor de verbouwingen die ik aan het doen ben. Die rekening heb ik netjes bij de FR fiscus aangegeven met het speciaal daartoe te downloaden formulier. Dat kan ook eigenlijk niet anders, vroeg of laat gaat men zich afvragen hoe ik ondanks mijn extreem lage inkomen (niet imposable!) toch aan het verbouwen kan blijven.

De diverse andere rekeningen zijn min of meer slapend, dus ik neem niet de moeite om voor die paar centjes al die formulierenboel overhoop te halen.

In FR geef je in je aangifte de werkelijk ontvangen rente op, in plaats van zoals in NL 30% van een fictief rendement van 4% wat je op een gewone spaarrekening natuurlijk nooit en te nimmer haalt. In dat opzicht is FR (op dit moment) fiscaal vriendelijker voor de spaarder dan NL.

Salutations, Jos

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#3 Geplaatst: 2011-05-26 11:38:27

Bonjour Eva

Wij ontvangen elk jaar van ABN AMRO een financiel overzicht van onze rekeningen in Nederland, hiervan maken wij een kopie en sturen deze met onze aangifte naar de Franse Impots.. De rente die daarop vermeld staat geven we op en de saldo's zijn voor de belastingdienst ter kennisneming.

Geen enkel probleem...

Gr Franca  

avatar#7632
eva
Berichten: 1
Reacties: 2

#4 Geplaatst: 2011-05-31 11:05:38

Hartelijk dank allemaal voor jullie adviezen! We hebben uiteindelijk de rente opgegeven en het overzicht waar deze op te vinden is bijgevoegd.

Groet,

Eva