Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zwembadvraag

Auteur Bericht

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#0 Geplaatst: 2011-05-30 22:28:09

Hallo,

Ik heb een opbouwzwembad en ben van plan de pomp in een waterdichte plastic kast te zetten. Bij de pomp staat dat deze op 3,5 meter van het zwembad geplaatst moet worden, maar mag die in de waterdichte kast wel tegen het zwembad aan staan?

Wat betreft de elektriche installatie: zijn daar specifieke regels voor of is het voldoende om een stoppenkastje met int. dif 30ma aan te leggen?

Groet,

Ronald

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-05-30 23:28:16

Ronald,

Het boekje "Locaux d 'habitation" van de elektra voorlichtingsorganisatie Promotelec blijft een aanrader, en kost met zijn € 15 beduidend minder dan een avondje ergens gaan eten. Of een op het Franse platteland vrij populaire alcoholische versnapering, een fles whisky. In dat boekje een bondige samenvatting van de Franse elektranormen. De pagina's 105 t/m 109 zijn geheel gewijd aan de piscine, dus het antwoord op de vraag of er specifieke elektraregels zijn voor zwembaden is zondermeer bevestigend.

Bij de voorschriften voor de badkamer kennen we - of worden we geacht daar weet van te hebben - de verdeling in diverse zones. Hoe dichter bij de badkuip hoe minder er mag op elektrisch gebied. Hetzelfde verhaal gaat ook op voor zwembaden, encastrée dans le sol ou posée sur le sol. Volume 0 is het bad zelf. Volume 1 is het gebied tot 2 meter buiten de rand van het zwembad en 2,5 meter erboven. Volume 2 is het gebied vanaf die buitengrens van 2 meter tot weer 1,5 meter verderop. Dat is precies de 3,5 meter waar de instructies voor de plaatsing van jouw pomp het over hebben. In volume 1, dus de door jou beoogde plaatsing voor een waterdicht aanleunkastje, geldt dat Appareillage et Appareils d'utilisation verboden zijn, behalve laagspanning (TBTS 12 V). Voor de plaatsing van een aardlekschakelaar wordt nog de volgende algemene opmerking gemaakt: La source de sécurité étant installée en dehors des volumes 0, 1 et 2.

Rob van der Meulen

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#2 Geplaatst: 2011-05-30 23:33:46

Dag Rob,

Ok, dat mag dus niet... Jammer, maar dan moet de kast op 3,5 meter komen.

Bedankt!

Ronald