Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Keuzerecht bij parttime baan in NL

Auteur Bericht

avatar#7312
Big Fish
Berichten: 7
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2011-05-31 11:57:06

Hallo,

Ik heb een parttimebaan voor 2 jaar op een project in NL. waarbij mijn baas zo'n 30.000 per jaar verlonen kan. Ik sta op het punt me uit te schrijven in NL en naar Frankrijk te verhuizen (waar ik nu nog huur maar binnen 3 maanden een huisje van ongeveer 30.000 euro koop, met een kleine hypotheek).

Ik heb verder geen kapitaal. Ik ben een klein bedrijfje in Frankrijk aan het opstarten maar wacht met formaliseren tot ik mijn eerste opdracht heb. Ik ga ervan uit denk dat dat dit jaar nog niet lukt.

Mijn baas wil me helpen met het zo gunstig mogelijk verlonen van het beschikbare geld. Ik heb geprobeerd me via de belastingdienst en dit forum een beeld te vormen van de mogelijkheden van keuzerecht, maar kom er niet uit of dat op mij van toepassing en/of gunstig is.

Heeft iemand een idee?

MVG, Frans

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-05-31 23:40:31

Waarom keuzerecht in je situatie? Gewoon in Frankrijk een regime kiezen, bijvoorbeeld dat van auto-entrepreneur. Situatie is nog wat onduidelijk omschreven: werken bij een baas en ook nog een eigen onderneming beginnen. Kortom, duidelijk formuleren s.v.p.

Wim