Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

reisadvies

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-06-07 11:36:31

De telegraaf waarschuwt voor slapen op parkeerplaatsen.

Ik heb met verbijstering het verhaal gelezen en vroeg me wederom af waarom we ooit die grenzen open gegooid hebben, maar nu kom ik op een politiek matje en dat is niet mijn bedoeling.

We hebben ze hier als trekvogels, soms zie je er niet een, soms komen ze in groten getale aanzetten en houd zelfs de beste politieagent ze niet tegen, ze parkeren gewoon op een rotonde in het hartje van de stad, zetten hun caravans als cowboys in een cirkel op de parkeerplaats van de Carrefour, of slepen met hun enorme vierwiel aangedreven monsters de tonnen wegende keien van het pad en parkeren hun sleurhutten in het park langs de kust.

Moeders en kinderen vluchten de struiken in als vette 4x4’s met nog vettere bestuurders hun kindjes van het strand komen halen, en de politie kijkt machteloos toe, totdat ze weg zijn want dan moet de afvalberg opgeruimd worden.

Nu gooien ze rotjes of eieren naar je auto, je bent bang dat je een klapband hebt en stopt, en foetsie is je duur gespaarde vakantieloontje.

Ik heb al menig keer de gendarme gebeld als hier een auto staat met de motorkap open, en als ik tegen mijn franse medeburger zeg dat ze dat ook moeten doen halen ze de schouders op, het is een soort schending van de privacy, ja ook gens de voyage hebben privacy.

Ze vinden het maar idioot dat men in Nederland een kliklijn heeft.

Tja, maar net hoe je het bekijkt.

Ik heb er geen tijd voor maar misschien dat iemand het bericht van de telegraaf min of meer in het Frans kan opstellen zodat ik het door kan geven aan de krant?

Zo helpen we en de Hollanders en de Fransen in een klap.

Cees.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2011-06-07 11:48:54

Cees, je hebt wel erg veel vertrouwen in een walgelijk sensatieblaadje als de Telegraaf. De trant in dit artikel neem ik met een korreltje zout. Uiteraard gebeuren er af en toe rare dingen, maar nu lijkt het of dit schering en inslag is. Geloof ik niks van. Men interviewt de een of andere sukkel, en dan is opeens iedereen in gevaar...  

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2011-06-07 21:08:28

Sommige kranten moet je niet lezen, anders ga je er nog in geloven.

Ik begreep al niet waarom dit artikel uit die krant op deze site zo ruim geciteerd werd.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2011-06-07 23:02:45

Eenieder die mijn schrijverij zo'n beetje volgt, kan vermoeden dat ik op journalistieke gronden niet een al te hoge pet op heb van de kwaliteit van de inhoud van de wakkere krant. Dat is al een jaar of veertig het geval. Maar de kwestie van de overvallen op de Franse aires loopt al geruime tijd in de rubriek van de betreffende verslaggever en wordt bovendien ondersteund door getuigenissen vanuit andere bronnen. Vandaar deze bijzondere aandacht aan het begin van het vakantieseizoen.

Un homme averti en vaut deux.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2011-06-08 06:34:54

Ha Wim, juist omdat ik vermoedde hoe je over die krant dacht, begreep ik al die aandacht niet. Nu wel.

Enige relativering is misschien gewenst. Zoals : dit soort verhalen zijn als het getij, en de ene keer betreft het Frankrijk, de andere keer Italië. 't Is wat.

Als het zou zijn bedoeld als serieuze waarschuwing, zouden wij het - denk ik - anders doen.

Maar je hebt volledig gelijk, zo aan het begin van het vakantieseizoen. De komkommers zijn vroeg dit jaar.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2011-06-08 09:50:54

Wim heeft toevallig het artikel van de leugenachtigste krant van nederland aangehaald, hij had dit ook van andere kunnen doen.

Ook de anwb, de truckersorganisatie en anderen waarschuwen al tijden voor dit probleem, en nieuw is het zeker niet en het heeft al helemaal niets te maken met de komkommertijd.

Al meer dan vijftien jaar terug schreef de anwb een artikel in de autokampioen over brute overvallen, en ook toen werd het afgedaan als komkommertijd en het-zal-wel-meevallen.

Vrachtwagenchauffeurs hebben zo hun eigen maatregelen, die werden het beu dat hun truck leeg gehaald werd terwijl men lag te slapen.

Het probleem is dat de fransen zoals met alles véél te traag zijn en altijd maar zeuren over je mag niet klikken.

In Nederland is het toch doodnormaal dat je iemand die ladderzat is de autosleutels afpakt, hier “mag” dat niet want het is ZIJN priveleven.

Dus alleen als de komkommers weer in grote getale met hun sleurhut richting camping zakken is er iets in de nederlandse kranten te vinden.

Dat daarom die luitjes alleen maar in de zomer toeslaan is niet geheel terecht, ook in de winter hebben we er last van, alleen lijkt het of in de zomer het aantal caravans vertienvoudigd.

We hebben nu naar schatting zo’n duizend caravans in en rond la Rochelle staan, en die staan echt niet op de camping.

De enige die goed zaken doen zijn de leveranciers van portails ;-) en de bewakingsdiensten voor de jachthavens.

Er is trouwens pas een uitzending op tv geweest over mensen die “iets” laten doen door een bedrijf en waarna alles in de soep loopt.

Bedrijf is niet na te trekken, op de bus stond een naam die niemand bekend is.

En het natrekken van een tva-nummer heeft nog nooit iemand gehoord.

Ik dacht dat als men nu dat artikel eens in een franse krant zet men eens gaat denken, misschien loopt men wel toeristen mis als dat zo doorgaat.

Cees.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#6 Geplaatst: 2011-06-08 17:23:37

Jammer van het tikje bekrompen commentaar op de Telegraaf. De linkse kerk leert het kennelijk nooit af. Geeft niks wij lezen hem al veertig jaar (tevens abb. NRC en AD) Heb mijn familie gewezen op het door de journalist aangekaartte probleem (zoals elk jaar trouwens) Goed artikel van een zeer goede ochtendkrant. Zelfs Cees laat zich meesleuren in het gejammer?? jammer.

Ton

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2011-06-08 20:06:28

Nee beste Ton, De Telegraaf is niet 'een zeer goede ochtendkrant'. Het is een zeer winstgevend product dat door zeer veel mensen wordt gelezen. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat het een goede krant is, waarin journalistiek op hoog niveau wordt bedreven. Hoeft ook niet, er zijn lezers en adverteerders die zich wel bevinden bij de manier waarop de krant het nieuws brengt en becommentarieert. Dat is allemaal prima. Maar De Telegraaf is, ik herhaal, niet 'een zeer goede ochtenkrant'.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#8 Geplaatst: 2011-06-08 23:54:38

Dixit.

Anekdotetje :in de jaren '80 deed ik Rechten als bijvak, 'Encyclopedie' was 'n boeiend college, de basis. In die tijd nam de criminaliteit toe, zo scheen het, 'n lekker onderwerp.

Prof. Koomen (UvA) reageerde meesmuilend op 'n student die beweerde "dat de criminaliteit toch toenam ?"

"O, zo, vind u dat ? Dan zou ik toch 'n andere krant lezen."

Peter.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#9 Geplaatst: 2011-06-09 06:21:38

Geldt deze waarschuwing niet voor alle parkeerplaatsen langs de snelwegen in zuid-Europeese landen, Spanje en Bulgarije netzo als Frankrijk?

Overigens, deze actuele waarschuwing is mij ontgaan omdat ik geen ochtendkrant lees, geen goede en geen slechte.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2011-06-09 07:32:17

Of een (ochtend)krant al of niet een "Zeer goede (ochtend)krant" is, wat is daarvoor de maatstaf? Zijn dat de verkoopcijfers of is dat iets anders, zoals de juistheid van de berichtgeving over het nieuws? Of is het een goede krant als je erin leest waar je het mee eens bent??

In ieder geval is het een produkt van mensen, journalisten, en zoals zij hun percepties omzetten in taal dat is al subjectief. Ze schrijven zoals zij denken dat het lijkt te zijn. En dat op basis van een bron, een gerucht etc etc.

Dat is allemaal niet erg want er is niet één Pravda maar er zijn er een heleboel en de één schrijft voor de intelectueel en de ander voor de brede basis in de samenleving.

Dat van die parkeerplaatsen, dat is een probleem van alle landen alleen nu is het een onderwerp wat velen lezen en direct kunnen plaatsen omdat ze net van plan zijn om op vacantie te gaan. Met wat minder argeloosheid dan zonder te zijn gewaarschuwd.

Overigens als ik vroeger met journalisten over mijn vak sprak, dan kwam er een aardig verhaal maar kloppen, dat deed het eigenlijk nooit. Heel vaak klopte het helemaal niet. Maar globaal voor de leek was het toch een aardig verhaal. De lezer had het idee gekregen geinformeerd te zijn, daar ging het om.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#11 Geplaatst: 2011-06-09 07:56:38

Ik lees al jaren geen krant meer, behalve het lokale weekblad en VN elke week.

Ik heb niet het gevoel dat ik wat mis, met 1 x per dag het Nos-journaal en dat van "La 2" op TV en France Inter in de auto.

Ik zie ze weer komen in de rekken van de dagbladverkopers hier, die schreeuwerige koppen. Vaak de enige krant voor Nederlanders in F. Het is weer vakantietijd....

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2011-06-09 09:54:02

Goed, en zo dwalen we langzaam en gestaag af op het feit of het bericht wel de juiste waarheidsgraad heeft, de problemen zich langs de snelwegen over heel europa afspelen, en nog belangrijker, of deze krant waar Wim toevallig zijn artikel uit gehaald heeft een waardeloos vod is of zomaar een slechte ochtendkrant.

We lezen wel of geen krant, sluiten onze ogen voor waardeloze berichtgeving, en doen dan eigenlijk het zelfde als veel fransen, de luiken dicht, lekker rustig.

Voor mij maakt het niet uit wie of welke krant het nu eigenlijk schreef, het is een feit dat het gebeurd.

Tja, en of dat nu weer door een professor afgedaan wordt als meer of minder, ligt er weer net aan hoe de professor het wil zien, halfvol of halfleeg, en hij is professor dus wat die zegt is waar.

‘k jaag die agressieve lui voorlopig gewoon weg bij mijn autoruiten en bel de gendarme maar, doe ik in ieder geval wat voor de maatschappij.

Doet me denken aan een discussie die ik hier had met de Mairie; de jongeren.

Ze roken drugs en zuipen alcool, riepen ze in getale.

Hoe weet U dat, was mijn vraag, heeft U dat gezien?

Ehhh, nee, “ze” zeggen het.

We doen de luiken dicht, hebben geen plek voor de jongelui ergens in het dorp, zelfs de bar zit om acht uur dicht, dus hebben ze zichzelf het bushokje toegewezen.

Niemand op straat, alles geruisloos stil, geen licht uit woonkamers, bewegende beelden.

Alleen maar muren, gesloten houten, plastic of stalen luiken, en een klein groepje jongelui in een bushokje wat vertier zoekt.

Ik zie geen jongeren want die zijn slecht, of ik lees geen krant want alles wat erin staat is shit.

Luiken dicht.

Ik woonde lang in een kiboets, zoals men dat noemt.

Het blijft voor mij de perfecte woongemeenschap, sociaal, open, vrij, en veilig.

Controle, discipline, respect, leefruimte, en ontspanning.

Cees.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#13 Geplaatst: 2011-06-09 16:36:29

Waarde heer Wim, ik acht u hoog en verstandig in uw beheer en berichtgeving. Hoewel wij natuurlijk erg afdwalen van de snelwegellende (terecht door meerdere in gans Europa benoemd) meen ik mij te veroorloven de Telegraaf toch een goede ochtendkrant te noemen samen met mijn geliefde NRC en FD. Mag toch wel??? Al vindt u in al uw wijsheid het tegendeel, wat is eigenlijk waarheid?? Verder zal ik er het zwijgen toe doen.

Ton