Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Klantenservice Canaldigitaal nu bereikbaar vanuit buitenland.

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2011-06-07 14:11:38


Bij wijze van proef is de klantenservice van CanalDigitaal vanaf 1 juni tot eind september 2011 bereikbaar vanuit het buitenland.

Hiervoor is een speciaal nummer in het leven geroepen dat enkel vanuit het buitenland bereikbaar is. Dit nummer is niet bereikbaar vanaf vaste lijnen in Nederland, Nederlandse mobiele nummers en buitenlandse nummers, waarvan de nummerherkenning is uitgeschakeld.

Naast telefonische ondersteuning vanuit het buitenland is er al enige maanden een uitgebreide online kennisbank beschikbaar op de website van CanalDigitaal. Hier kan men antwoorden op de meest gestelde vragen, op elk uur van de dag, wereldwijd terugvinden. Indien het gewenste antwoord niet in de kennisbank te vinden is, is het mogelijk via een webformulier vragen online te stellen. Deze zullen dan per e-mail worden beantwoord.

Rene Tensen, Executive Vice-President CanalDigitaal: “Wij willen door middel van deze proef ervaring opdoen met het bieden van telefonische ondersteuning aan klanten vanaf hun vakantieadres. We streven continu naar het verbeteren van onze klantenservice. Het buitenlandse nummer en de online kennisbank zijn hier duidelijke voorbeelden van.

CanalDigitaal klantenservice vanuit het buitenland is bereikbaar op +31 356 46 68 84 (maandag tot en met zaterdag, van 9:00 tot 21:00 uur).

De online kennisbank en de mogelijkheid om online vragen te stellen vindt u op deze website onder 'Klantenservice', kies daar voor 'Veelgestelde vragen'.

Bron: Canaldigitaal website

Wel vreemd dat dit nummer dus niet met een Nederlandse mobiel of een telefooncel (geen nummerherkenning) te bellen is. Lastig voor toeristen op de camping, maar juist geen probleem voor Nederlanders met een (vakantie-) woning in het buitenland.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-06-07 19:31:09

Ik heb het bericht op La Une geplaatst.

En nu maar hopen dat de proef na september wordt omgezet in een normaal onderdeel van de klantenservice. Het lijkt een eerste opstapje naar beëindiging van het hypocriete gedoe dat Nederlanders in het buitenland niet naar Nederlandse programma's via CanalDigitaal mogen kijken. Hoewel, als je je als Nederlander in Frankrijk via het nieuwe nummer meldt, wordt al snel duidelijk dat je een in Nederland afgesloten abonnement hebt op naam van Oom Piet of Tante Truus in Pieterburen of Geertruidenberg. We zullen zien.

Wim

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2011-06-07 20:15:47

Volgens mij mag je in Frankijk wel Canaldigitaal kijken, als je maar je abbo op een NL adres hebt afgesloten, en je dus niet op een Frans adres je bij Canaldigitaal hebt ingeschreven. Dus Jan en Truus uit Appelscha nemen op vakantie hun schotel mee, en kunnen bij problemen bellen vanuit het buitenland.

Ik die in Frankrijk woon mag nog steeds niet een abonnement op een Frans adres inschrijven, dus oppassen met bellen...

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2011-06-08 17:05:16

Het mag natuurlijk niet omdat de Nederlandse zendgemachtigden geen auteursrechten afdragen voor andere gebieden dan Nederland. Aangezien de achterlijke auteursrechtenorganisaties nog steeds afdracht per regio eisen en niet per abonnee mag het niet. Ik heb het al vaker geschreven: in de algemene voorwaarden van Canaldigitaal is daarom opgenomen dat u de programma's uitsluitend in Nederland mag bekijken. (Artikel 53: "De programma’s mogen alleen in Nederland en in de privé-sfeer van de Klant worden ontvangen.")

Kennelijk ziet Canaldigitaal nu mogelijkheden om een poging te wagen ondersteuning te bieden buiten de landsgrenzen en daarmee de grenzen van het toelaatbare op te zoeken.

Wellicht neemt Canaldigitaal hiermee een voorschot op de verwachte uitspraak van de Europese rechter die het binnenkort zeer waarschijnlijk gaat verbieden dat uitzendrechten voor Nederland niet gelden in de rest van de EU.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2011-06-08 17:15:15

Bij het Recreatie-pakket staat toch echt:

Voor wie is het Recreatie-pakket geschikt?

Iedereen die in de zomermaanden recreatief gebruik maakt van een schotelset. Bijvoorbeeld als u alleen in de zomermaanden televisie kijkt via de schotel op de camping, in uw vakantiehuis of op de boot.

Kan ik met het Recreatie-pakket ook in het buitenland kijken?

Ja, met het Recreatie-pakket kunt u in Europa tv kijken. Zorg ervoor dat uw smartcard geregistreerd staat op een Nederlands adres.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#5 Geplaatst: 2011-06-08 17:18:25

En is men ook "toegeeflijk" in de FAQ:

. Kan ik CanalDigitaal ook in het buitenland ontvangen?

Het ontvangstgebied van de ASTRA- satellieten bestrijkt bijna geheel West-Europa. Technisch is het geen enkel probleem om CanalDigitaal in het buitenland te ontvangen. Om auteursrechtelijke redenen worden de satellietsignalen van CanalDigitaal gecodeerd.

Daarnaast kunt u zich bij CanalDigitaal alleen registreren op een Nederlands adres en dienen betalingen gedaan te worden vanaf een Nederlands rekeningnummer. Vanuit het buitenland kunt u geen ondersteuning krijgen van onze helpdesk.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#6 Geplaatst: 2011-06-08 17:51:08

Alles kan, daarom staat er ook "kan".

Technisch kan alles, maar er mag veel minder.

Canaldigitaal is een commercieel bedrijf en wil dus klanten. Ze verstaan de kunst om de diensten zo te omschrijven dat het wettelijk/auteursrechtelijk klopt en u toch iets anders leest dan er staat. Dat doen ze al jaren en met succes.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#7 Geplaatst: 2011-06-22 13:22:16

Beste forumleden, in dit kader even iets anders. Wie heeft ervaring onder de lijn Limoges-Lyon met een goede HD tv-ontvanger. Heb zelf vorig jaar een SAB 8000 HD ontvanger aangeschaft op advies van de canal-digital handelaar. Heb er alleen maar ellende mee. Het beeld valt regelmatig weg (HD-zenders) en is nu na twee maanden reparatie!! retour. U raadt het al niets verbeterd en nog steeds niet goed. Het ding was ook nog eens ca 300,- Euris (want je wilt een echte goede zonder problemen!!) is de veel goedkopere Philips door Canaldigital aanbevolen een optie?? Deze SAB gaat waarschijnlijk de sloot in (Dechetterie natuurlijk).

Ton

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#8 Geplaatst: 2011-06-22 14:16:04

Ik heb de goedkope Philips (DSR7121). De ontvangst is prima.

De gebruiksvriendelijkheid qua menu functionaliteit is echter zeer, zeer triest.

En de EPG is ook niet al te best.

Bij vervanging voor mij nooit meer een Philips, die maken wat hardware, en besteden dan de programmering opeens uit aan Pace, die er blijkbaar geen moeite voor doet.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#9 Geplaatst: 2011-06-22 14:29:50

Ik ken die SAB niet, maar voor dat geld had het best wat mogen zijn. Ik zie in de specs dat het zowel interne kaartlezers als CI modules ondersteund. Wellicht zit het probleem niet eens in het apparaat, maar in de combinatie CI module-SAB.

Canaldigitaal komt binnenkort (enkele weken) met een 'eigen' ontvanger op de markt de M7 SAT801, wellicht is dat wat maar meer dan een naam is nog niet bekendgemaakt.

Kwalitatief echt goede ontvangers zijn de HD ontvangers van Dreambox. Het topmodel kost bijna € 1000,-  Goedkopere ontvangers met (bijna) dezelfde mogelijkheden zoals twin tuner en PVR zijn de Vu+duo en de ET9000 van Clarke Tech/Xtrend. In Frankrijk liggen de prijzen echter zo hoog dat Franse 'fans' deze ontvangers bestellen in ...Nederland. Ondanks de taal- en betaalproblemen lijkt dat nog goed af te lopen ook. (zo is op fora te lezen)

Voor die (Open-Linux) ontvangers geldt echter dat de mogelijkheden zo groot zijn dat je echt tijd moet investeren om te leren hoe je er mee om moet gaan. Daarnaast is aansluiten op je lokale netwerk met toegang tot internet hoog aanbevolen zodat het apparaat updates en uitbreidingen van het internet kan 'plukken'.

Wil je dat niet, dan kun je denk ik toch het beste een 'Canaldigitaal goedgekeurd' model kiezen. Hoewel ook daar met regelmaat problemen mee gemeld worden ben je dan in ieder geval onderdeel van een grote groep gebruikers.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#10 Geplaatst: 2011-06-22 14:44:03

Mijn satelliet-boer had me een Philips om die reden afgeraden.

Heb uiteindelijk een Rebox HD-PVR (twin versie, dus kijken en ander programma opnemen) aangeschaft en ben daar wel tevreden mee, zeker na de firmware update van januari j.l. De EPG kon beter, maar ik weet niet of dat aan de decoder ligt of aan de EPG techniek. Bediening is comfortabel.