Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Orange SAV :-((

Auteur Bericht

avatar#9144
strawbale
Berichten: 2
Reacties: 10

#0 Geplaatst: 2011-06-21 11:31:12

6 juni een nieuwe telefoonlijn aangevraagd (FT 1013). Met de mededeling dat ik die alleen voor internet (en dus VOIP om te bellen) wil, zodat het duidelijk zou zijn dat ik geen apart telefooncontract wil.

Aangezien ik ervan uit ging dat ik internet-contract details verder met Orange zou gaan regelen, en de FT persoon in kwestie ook geen verdere details gaf noch vroeg, ietwat verbaasd dat er 2 dagen later al een brief lag met een confirmatie van het door mij gekozen (??) internet contract.

Aangezien dat contract (Livebox star & 3G+) niet overeenkomt met wat ik wil (= 'slechts' Livebox star), direct via 3900 contact gezocht om de 3G+ te annuleren en een nieuwe/aangepaste contract confirmatie per brief aan te vragen, hetgeen beloofd wordt. Kon wel 'even' duren, zei ze. Hoelang is 'even'? Een dikke maand! Hoe zo, er is toch nog niks getekend? U moet gewoon geduld hebben, luidt het advies.

Enkele dagen later een afhaalbericht voor de Livebox ontvangen..., mét een clé 3G+ erbij. Wederom 3900 gebeld. Is goed, afgezegd dus, en nee, de clé 3G+ hoeft niet terug want daar gaat u toch geen gebruik van maken.

Paar dagen later een envelop met een anti-virus programma op CD, à 5 euro/mnd. Niet gevraagd noch gewenst, dus weer 3900 gebeld: ja maar, de eerste 2 maanden zijn gratis en daarna kan u het als nog afzeggen... Vriendelijk uitgelegd dat ik het nu al wil 'afzeggen' (wat heet, nooit besteld dus moeilijk af te zeggen lijkt me), voor geval ik het over 2 maanden vergeet af te zeggen. En dat ik voor mijn Mac OSX hun anti-virus programma niet nodig heb (noch waarschijnlijk zou kunnen gebruiken).

Paar dagen later (17 juni) maar weer eens 3900 gebeld waar het nieuwe/juiste/aangepaste contract blijft. Bleek de 3G+ optie nog steeds niet afgezegd... Nu dan toch echt en ik zal een bevestiging krijgen. Met informatie waar de overbodige clé 3G+ heen gestuurd kan worden, want dat moet nu toch ineens wel.

Vanochtend, (de maximale) 15 dagen na aanvraag, nog steeds geen (beloofde) SMS noch email ontvangen dat ik de Livebox kan aansluiten en installeren, hetgeen nodig is voor ik ermee kan gaan bellen (na nog eens 48 uur wachten); dus maar weer eens 3900 gebeld: nee, alles is in orde. Maar waar blijft het contract? Is onderweg... En waar blijft de SMS/email dat ik de livebox kan aansluiten? Ik kan uw mobiele nummer niet in ons dossier vinden (hetgeen vreemd is aangezien ze me wel op dat nummer een SMS gestuurd hebben om de Livebox op te halen, los van het feit dat ze mijn maildadres uiteraard hebben, want mij door hen zelf gegeven...)

Tevens gevraagd de ongevraagd Gigamail-optie (à 2 euro/mnd), waarvan ik bij toeval er achter kwam dat ik die ook had toen ik even mijn nieuwe mailbox inhoud bekeek, te annuleren...

Iemand nog suggesties, behalve geduld hebben (altijd goed advies, natuurlijk) en een kopie van dit verhaal naar Thomas Vergouwen mailen?

groeten uit de Pyreneeën

Peter van Balen

avatar#9144
strawbale
Berichten: 2
Reacties: 10

#1 Geplaatst: 2011-06-21 11:39:01

PS: de fysieke telefoonlijn is op 14 juni keurig volgens afspraak getrokken en aangesloten (op de DTI).

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2011-06-21 11:55:25

Hallo Peter,

U belt 1013 (service après vente voor de vaste telefoonlijn) voor het aanvragen van een Internetabonnement en vraagt een telefoonlijn aan terwijl u die niet wenst (het aanvragen van een telefoonlijn is uiteraard niet nodig als u een abonnement wenst zonder telefoonlijn)?

Ik wil er best even naar kijken maar op basis van wat u hierboven beschrijft begrijp ik dat alles -na een moeizame start- nu de juiste kant op gaat .. het enige wat ik dus kan doen is controleren of dat inderdaad het geval is en zoniet ervoor zorgen dat het een en ander in orde komt.

U kunt hiervoor uw telefoonnummer naar mij mailen.

Het wijzigen van een abonnement op het moment dat het nog niet opgeleverd is, is niet mogelijk, vandaar dat u gewoon de clé 3G+ heeft ontvangen zoals die na uw telefoongesprek besteld is (u zegt dat dat niet gewenst was maar blijkbaar heeft u ook niet het juiste nummer gebeld en uw wensen kenbaar gemaakt ... Het zou netjes zijn geweest als de klantenservicemedewerker dan doorgevraagd zou hebben in plaats van een willekeurig abonnement te kiezen maar ik denk dat u toch toe moet geven zelf ook niet alles helemaal volledig te hebben gedaan ...).

Groeten,

Thomas

avatar#9144
strawbale
Berichten: 2
Reacties: 10

#3 Geplaatst: 2011-06-21 12:40:36

Hallo Thomas,

Allereerst vriendelijk dank voor de supersnelle reactie!

Ik heb Ft/1013 gebeld omdat ik (ten onrechte, wellicht) dacht bij hen te moeten zijn omdat ik nog gee fysieke lijn (van rand van terrein tot in huis) had. Er werd mij ook niet gezegd, toen ik meldde 'alleen' een internet-lijn nodig te hebben, dan maar 3900 te bellen. Geeft verder niet, want het loopt - tot nu toe moeizaam, maar hopelijk met want Thomas-wonderolie binnenkort gesmeerd ;-)

Ik zal mijn huidige en toekomstige telefoonnummer mailen.

Nogmaals bedankt!

Peter

PS: kan ik zonder risico het prélevement al vast naar mijn bank sturen - dat loopt dat ook?

avatar#9144
strawbale
Berichten: 2
Reacties: 10

#4 Geplaatst: 2011-06-21 19:34:01

Inmiddels van Thomas via mail begrepen hoe het precies in elkaar zit en wat de volgende stappen aan zowel mijn kant als die van Orange zijn. Goede hoop binnenkort online te zijn mét het juiste abonnement!

Nogmaals 'merci beaucoup' voor Thomas!

Peter van Balen

PS: een contract (afsluiten) bij Orange zou bij uitstek voor Nederlanders een makkie moeten zijn, qua kleur ;-))

avatar#9144
strawbale
Berichten: 2
Reacties: 10

#5 Geplaatst: 2011-06-22 17:09:35

En in de loop van vanochtend zowel internet als VOIP-telefoon in orde gekregen - wachten op VOIP-telefoon is er tegenwoordig niet meer bij als de Livebox eenmaal geconfigureerd en gesynchroniseerd is!

Contract wordt binnenkort bijgesteld en eventueel teveel in rekening gebrachte niet-gewenste abonnementskosten verrekend - prima service!

Dus uiteindelijk toch een tevreden Orange klant :-))