Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hoe kom ik aan een carte vital voor onze zoon inmiddels 19jaar!

Auteur Bericht

avatar#9198
voyageurs
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2011-06-22 22:09:31

Goedendag wie weet hoe ik via de RSI aan een carte vital kan komen eigenlijk hoort ie er al een te hebben vanaf zijn 16e jaar.
Ben eenmans bedrijf dus mijn man heeft een cart maar onze zoon nog niet!
Er wordt ook nog regelmatig gevraagt naar een geboorten akte vertaalt in t Frans mag je dat zel regelen of moet je dan een erkent vertaalbureau inschakkelen?
onze zoon gaat voor t 2e jaar werken van de zomer nu wordt er om een nummero sociale gevraagt is toch gewoon t nummer uit zijn Nederlandse paspoort of heb ik t dan mis.
Ik hoop dat er reacties  komen op mijn vragen;
Vr gr It 

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#1 Geplaatst: 2011-06-22 23:30:59

Het is afhankelijk van de situatie van je zoon. Als hij bijvoorbeeld studeert, moet hij zijn eigen verzekering afsluiten (die tot 20 jaar gratis is, een zogenaamde mutuelle étudiente, wat geen mutuelle is maar gewoon een basisverzekering).

Een internationaal geboorte uittreksel kun je in Nederland opvragen bij de gemeente waar je zoon is geboren. Dat is ook standaard in het Frans. Kost 11 euro of iets dergelijks.

Het SS nummer heeft hij blijkbaar nog niet. Dat moet dan nog aangemaakt worden. Dat is niet gelijk aan het nummer in zijn paspoort. Het zal beginnen met een 1, gevolgt door de laatste 2 cijfers van het geboortejaar, dan geboortemaand etc.

Volgens mij kunnen jullie het beste even naar de CPAM gaan. Of even de site www.ameli.fr bekijken, daar staat vrijwel alle informatie op.

Rob van Schijndel

avatar#9198
voyageurs
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2011-06-23 12:38:38

Bedabkt Rob ik ga er achteraan.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2011-06-23 12:46:56

Dat valt nog mee, dat ze geen permis de sejour vragen, maar slechts je geboorteuittreksel. Ik heb bijna drie jaar op mijn carte vitale gewacht, welke dan na een half jaar invalide werd gemaakt, en nu heb ik dan een die schijnt te werken. Je kunt overigens altijd een papieren verklaring krijgen, die dezelfde waarde heeft als die cv. Moest ik overigens ook telkens over zeuren, maar goed.