Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

weigeraar

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-06-26 12:09:31

Vraag;

“In tegenstelling tot wat de Franse elektriciteitsproducent EDF altijd heeft beweerd, zal de nieuwe elektriciteitsmeter Linky de diensten niet gratis aanbieden.

Het 'intelligente' van Linky zou zijn, dat hij het elektriciteitsverbruik zo voordelig mogelijk laat zijn al naar gelang het seizoen, het weer of het aantal aangesloten apparaten. In de praktijk blijkt dat Linky niets regelt, maar slechts informatie verstuurt waarvan vooral producent en leverancier profijt hebben.”

Kun je dat ding ook weigeren?

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2011-06-26 22:37:25

Goede vraag Cees. 'n Half jaar geleden had ik de EDF/ErDF over de vloer : ik wilde graag dat ze de meter verplaatsten.

"Geen probleem, alles is mogelijk." Mits ik minstens 800 euro betaalde (voor de voor mj 'beste' plaats zouden ze me 1500 rekenen).

Ik stelde voor te wachten op die Linky, dan deelden we de kosten samen.

Of ik gek was ? Ze zeiden het net niet, maar dachten het wel.

Goed, maar dan laten we het doen door Jean-François ('n erkende installateur van 'n dorp verderop).

"No way Sir, dit gaat via 'n door ons aangewezen installateur en die zit in Moulins."

Ik overweeg met Cees die Linky te weigeren, de oude mechanische telmachine zit nu prachtig ingebouwd en dat wou ik graag zou houden.

Peter.

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#2 Geplaatst: 2011-06-27 10:05:58

Que Choisir heeft de teller Linky om diverse redenen aangevallen: de kosten en het nut. Terwijl 35 miljoen meters zullen worden vervangen in Frankrijk in 2020, heeft de Consumentenbond zijn verbazing uitgesproken over het feit dat de overheid Linky verplicht gesteld heeft terwijl de experimenten nog niet zijn afgerond. De kosten zullen via het abonnement verrekend worden, tussen 120 en 240 euro over meerdere jaren.

avatar#9165
Hassan40
Berichten: 2
Reacties: 28

#3 Geplaatst: 2011-06-28 09:16:02

Vorige week is er iemand in Nederland veroordeeld voor sociale fraude, waarbij het bewijs bestond uit gegevens van de watermeter.

Ook in de strijd tegen belastingfraude, softdrugs en terrorisme wordt vaak gebruik gemaakt van water en elektriciteir gegevens.

Na de installatie van linky: alles zit in een simpele databas; een SQL query eroveheen en je hebt alle leads. Mijn liefje wat wil je nog meer.

Natuurlijk zal Grand Frere dat verplicht stellen.

Rechts Europa zou zeggen 'als u niets te verbergen hebt....enz' en uiteindelijk moet het de kosten kunnen verlagen, niet dat u dat zult merken hoor.