Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Rij be(on)wijs

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-06-30 13:06:49

Een van de jongens is bezig met zijn code, en gisteren belde hij me tijdens een diner waar normaal niet gestoord mag worden door rinkelende belletjes of trillende broekzakken, om me te vragen of die vrijdag wat eerder kon stoppen, rijtest.

Vanmorgen vertelde hij me over zijn rijschool, de code en accompagnée, en morgen moet hij beginnen met de achtentwintig uurs, en als die dat goed doet mag die na het behalen van de code gaan rijden met pa of ma er naast.

De code, da’s het moeilijkst, vertelde hij, en ik kan het me voorstellen, gezien de vragen.

Een oude vrouw staat langs de kant van de weg, en niet bij een zebrapad.

Wat doe je; afremmen, doorrijden, of sneller rijden.

Ik zou zeggen gewoon doorrijden, d’r staan zoveel oudjes langs de weg.

Antw; afremmen, ze kan voorover vallen.

Een eind voor je rijd een motor, wat doe je; snelheid opvoeren, blijven rijden, of afremmen.

Ik zou zeggen blijven rijden.

Antw; snelheid opvoeren, een andere motor mag jouw niet inhalen en er tussen piepen.

(aha, daar hebben we misschien de reden voor de franse inhaaldrang?)

Een voetganger maakt in het verkeer een snelheid van 5, 10, 15 km p/u

Ehhh, wie is de voetganger, een kindje, een sportman of een bejaarde?

Een fietser rijdt en ville, 10km, 15km, of 20km per uur?

Ik zou zeggen 10, ik doe het op m’n gemak.

Heelaas fout, ik ga te langzaam.

Een spoiler op een auto verbruikt hoeveel procent meer brandstof, 5, 10, of 15.

ehhh, op mijn espace? ik heb nooit zonder gereden, ding zat er op.

Produceer je meer of minder met de Covoiturage?

Nou, dat zal wel minder zijn, maar wat heeft dit met een rijbewijs te maken?

Gekker moet het toch niet worden.

Cees.

avatar#9270
Puechmirou
Berichten: 1
Reacties: 4

#1 Geplaatst: 2011-07-30 21:43:35

Kan best gek zijn, maar het is hier wel Frankrijk. Persoonlijk vind ik het nog gekker dat veel Nederlanders hier rijden en denken met de Nederlandse verkeersregels uit de voeten te kunnen. Er zijn nog al wat afwijkingen die ook voor de reeds lang in Frankrijk wonende landgenoten onbekend zijn (= eigen ervaring). Er zijn zeker overdreven standpunten te noemen, maar ook uit bovenstaande blijkt in ieder geval respect voor de voetganger in het verkeer.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2011-07-31 09:24:28

Puechmirou, natuurlijk is het goed respect te hebben voor de voetgangers, al vraag ik me dan wel af wie er meer respect voor heeft ; de nederlander die gewoon verkeersregels uit zijn hoofd moet leren die betrekking hebben op de auto, of de fransman die probeert zelfs op een groenlicht oversteekplaats nog de vouw uit je broek te rijden.

Waar het om ging is niet het rijgedrag van nederlanders en/of fransen, maar de vreemde vragen die men uit het hoofd moet leren.

Laat ik over de praktijk niet al te veel zeggen, hij moet nog beginnen maar een instructeur die zelf al kilometers lang met de richtingaanwijzer rijd terwijl hij links nog rechtsaf kan, al bellend met zijn mobieltje en de peuk het raam uit keilt, ehhh, dan vraag ik me wel eens af….

Overigens vertelde zijn vader me het meest opmerkelijke;

Een motorrijder mag twee tegemoetkomende auto’s inhalen, de auto’s moeten immers beiden vijfenzeventig centimeter van de motorrijder wegblijven en met een ruimte van anderhalve meter mag een motorrijder inhalen.

‘Huh? Wie zei dat?’

‘De instructuheur.’

Cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2011-07-31 09:43:19

Het lijkt me prima dat bij een rijopleiding vooral nadruk in aandacht voor de "zwakkere" verkeersdeelnemers is, vooral voetgangers en berijders van tweewielers. Je rijdt tenslotte in een brok staal van tussen de één en twee ton. En "conduite éco", waarom niet?

Denk alleen dat de "rij-opvoeding" al eerder moet beginnen: het voorbeeld van de ouders.

Of er nog steeds veel verschil is tussen Nederlanders en Fransen qua verkeersgedrag durf ik niet te stellen. Na 12 jaar ervaring zie ik dat de Fransen het rustiger aandoen terwijl de Bataven steeds meer "korte lontjes" schijnen te hebben.

Uitzondering: de "motards". Die zijn volstrekt gestoord in F......

Steven 

avatar#9270
Puechmirou
Berichten: 1
Reacties: 4

#4 Geplaatst: 2011-07-31 09:56:19

Ben het volledig met Steven eens. Ik kan alleen maar vaststellen dat Cees woont in een gedeelte van Frankrijk waar men een aantal onhebbelijkheden van de Nederlandse verkeersdeelnemers heeft overgenomen.

Het lijkt me niet zin vol die ene idioot die je overal op de weg (of in Noorwegen) tegenkomt als maatstaf te nemen. En vwb de rijles kan ik uit eigen ervaring zeggen dat, misschien wel gedetaillerder dan in Ned., een goed niveau heeft.

Het zou misschien niet zo gek zijn al Cees zelf een formation boekt en dan uit eigen ervaring vertelt. Voor mij discussie gesloten

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2011-07-31 12:22:55

Je schijnt me niet te willen begrijpen of je pikt het gewoon niet op.

Wat ik bedoelde te zeggen in de draad is dat het toch van de zotte is dat je moet scoren met het weten hoeveel zuiniger een auto is zonder spoiler, dat er een vrouwtje ergens van een trottoir af kan vallen, en natuurlijk kan dat, ik zou zelfs uitkijken voor vliegtuigen, stel je voor dat zo’n ding op je voorruit terecht komt.

Tegelijkertijd rijd heel Frankrijk met een richtingaanwijzer voor lul, en als ze die moeten gebruiken ho maar.

Op de rotonde zetten ze hem uit naar links, maar als ze eraf gaan doen ze niets (sta je daar weer te wachten voor jan lu…

Ze hangen op je bumper of dat ze over je heen willen, scheuren je met dertig kilometer te snel voorbij om dan voor je weer op de rem te gaan staan, maar nee, we hebben belangrijker vragen aan ons hoofd; mag je met een dieselauto benzine tanken: ja of nee?

Beste Puechmirou, ga me nou niet vertellen dat jij in een omgeving woont waar men keurig rijd, men zou jaloers op je kunnen worden.

Ik heb een dikke anderhalfmiljoen kilometer schadevrij gereden, in pak ‘m beet zeventien landen, ‘k geloof niet dat ik een rijlesje nodig heb hoor.

En geloof het of niet, ik schijt in m’n broek als er weer zo’n idioot op m’n bumper hangt, en dan ga ik keurig de berm in, wacht tot tie voorbij scheurt, bid voor een camera, en sla dan met m’n handen van de lach op het stuur als ik later naast hem sta voor het stoplicht, vind het namelijk kostelijk dit soort gasten voor lul te zetten.

En geloof nou niet dat het alleen maar hem’s zijn, verrekt veel vrouwen kunnen Sebastian Vettel laten blozen.

Anekdote; Een vrouw in Nederland stak op de invoegstrook haar middelvinger tegen me op.

Later bij het stoplicht heb ik met m’n broek op de enkels gevraagd of ze nog wil, de billen tegen haar ruit.

Assoo’s.

Cees.