Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

cpam premie-berekening

Auteur Bericht

avatar#8516
fransefrans
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2011-07-03 17:45:36

Wie kan mij vertellen of de CPAM juist handelt/rekent aan de hand van deze situatie:

vrouw en man huren een woning in Frankrijk ( beide namen staan als huurder op huurcontract)

vrouw en man hebben geen samenlevingscontract en zijn niet gehuwd.

De vrouw woont permanent in de gehuurde woning en leeft ook permanent in Frankrijk. Zij is in de Franse gezondheidszorg Zij  heeft geen inkomen .

De man woont en werkt in Nederland; betaalt in NL belasting; is voor ziektekosten  in NL verzekerd en betaalt daar in NL ook premie voor. Ook staat de man in NL in de gemeentelijke basisadministratie ingeschreven ( als inwoner van een NL-gemeente )

De CPAM heeft nu de ziektekosten-premie van de vrouw berekend op basis van de inkomensgegevens van de man omdat hij als medehuurder op het huurcontract staat omdat zij blijkbaar de conclusie trekken dat er sprake is van een economische eenheid van de vrouw en de man. De CPAM heeft deze inkomensgegevens ook gevraagd. ( uit deze gegevens blijkt ook het wonen-werken-en verzekerd zijn-van de man-in-NL) E.e.a i.v.m eerdere scheiding, dus nieuwe omstandigheden, van de vrouw.

Deze premieberekening lijkt erg vreemd en onrechtvaardig.  Wie kan er zeggen of deze handelwijze van de CPAM rechtmatig is  ?

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2011-07-03 18:23:59

Ik ben absoluut geen expert, maar ik snap de redenering van de CPAM. Bedenk dat de regeling bedoelt is als vangnet voor inwoners die nergens anders verzekerd kunnen zijn. Een sociale voorziening dus.

Duidelijk is dat de vrouw op enigerlei wijze financieel wordt ondersteund door de man, gezien het huurcontract. Die ondersteuning =inkomen dus elke andere premieberekening is niet langer in overeenstemming met het werkelijke inkomen van de vrouw.

Dat een man op deze wijze een vrouw financieel ondersteund is niet zo heel ongebruikelijk in Frankrijk dus zal die premieberekening ook niet uitzonderlijk zijn.