Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Franser kan het niet

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-07-06 09:31:27

Gisteren was er brand, een paar kilometer verderop stond opeens een garage in vlammen.

Ik had een afspraak met een klant, maar de weg werd al heel snel afgesloten door de gendarme, en vanuit de tuin zag ik wel dat het geen kattepis was, dikke zwarte rookpluimen joegen met geweld omhoog vanuit ergens in het lager gelegen stadje.

Nou ja, dan moet die klant maar wachten, klusjesmiddag in de tuin.

Om zeven uur een pakje sigaretten halen bij de routière.

Komt iemand binnen met een kindje op de armen, hopeloze blik in de ogen ‘we moeten die kant op maar alles is afgesloten, we hebben niets te eten en er is hier niets in het dorp, U bent nog open?’

Nee, het restaurant gaat om zeven uur dicht, helaas, morgen weer.

De arme man met zijn kindje hebben pech, ze zullen moeten wachten tot de weg open is, want langer werken dan wettelijk, dat kan toch niet!

Nog frappanter komt de franse cultuur over als om half tien de weg vrij wordt gegeven, en ik naar de haven in la tranche sur mer rijd om een foto te schieten van een boot.

De weg staat vol met brandweerwagens, slangen liggen overal, de garage rookt nog na, een enorme mast met lampen beschijnt de ruïne, én         de lange tafel met banken waar de brandweerlieden gezellig zitten te tafelen.

Flessen wijn gaan van hand tot hand, dikke hammen en broden liggen op de tafel, een enorme pan schuift voorbij, een heuse picknick met een complete rijdende keuken die langs de weg staat en twee koks heftig staan te koken, bulderende lachsalvo’s.

Franser kan het echt niet.

Cees.

avatar#9242
Designboy
Berichten: 0
Reacties: 1

#1 Geplaatst: 2011-07-13 00:57:20

Hallooo,

ik heb een lampen winkel in Nederland en wil na mijn verhuizing verder via het internet in Frankrijk. Wat vinden ze in Frankrijk mooi? Design lampen? Kroonluchters? Modern of juist klassiek?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2011-07-13 08:23:10

De bavards is de kroeg van de site, daar kun je het hebben over van alles en nog wat, zelfs lekker zeuren kan hier op z’n tijd.

Dat je met jouw vraag in de kroeg aankomt geeft me de kans er het volgende over te zeggen;

In iedere stad is wel een zaak waar ze designlampen in allerlei kleuren en maten hebben, zelfs de Leroy merlin en casto hebben in hun doe-het-zelf zaken vaak de meest uiteenlopende collectie.

Als je mij dus vraagt of het zin heeft zo’n zaak in Frankrijk te openen, ik denk niet dat je een lang leven beschoren is.

Fransen voelen liever eerst dan kopen via internet, zijn achterdochtig dat ze belazerd worden, en kopen massaal bij de grote zaken.

Maar probeer het eens in een andere rubriek, dagelijks leven en werken bijvoorbeeld, of bouwen en verbouwen.

Oh ja, verder vinden ze alles mooi, als het maar niet teveel kost.

Cees.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#3 Geplaatst: 2011-07-13 08:26:13

Ik zie nog steeds veel TL-buizen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2011-07-13 09:55:29

A la campagne kom je niet ver met je designlampen. Met plastic kroonluchters scoor je veel hoger. In de grote steden is het een geheel ander verhaal. Daar vind je de prachtigste spullen, zeer design ook. Maar om nu als Hollander in Frankrijk lampen te gaan verkopen....?

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2011-07-13 11:16:16

Het grote probleem is de Franse mentaliteit, en ik zou iedere (aankomend) ondernemer die in Frankrijk “iets” wil beginnen aanraden héél erg goed de franse mentaliteit onder de loep te nemen bij het marketing onderzoek.

Fransen zijn in sommige dingen heel erg anders dan de Nederlanders, laat me proberen er een beetje uit te halen.

Nederlanders kleden hun huis graag gezellig aan, komt waarschijnlijk door de lange winters.

Fransen daarentegen vinden het interieur niet zo boeiend, als een lamp maar licht geeft, én, het liefst zo veel mogelijk want kom bij fransen niet aan met een gezellig schemerlampje bij het diner, of een kaarsje.

Ze moeten zien wat er op hun bord ligt.

Een Frans huis moet efficiënt zijn, makkelijk schoon te houden (veel tegels) en geen poespas wat geld kost.

Als fransen iets kopen moet het goedkoop zijn, waarom zou je veel geld uitgeven, winkels met Chinese goederen boeren goed in Frankrijk.

Als men de dure franse chique stijl wil dan gaat men naar een bazaar waar ze alles kunnen kopen wat maar enigszins daarop lijkt.

Behalve als het eten aangaat, dan is een goedkope winkel fout, een goedkope winkel kan geen goed eten verkopen is hun motto.

Een aldi sinds een jaar hier, heeft tot nu toe de clientèle van een srv-man, terwijl in Nederland de winkel afgeladen zou zijn.

Antiek in Frankrijk heeft zijn emotionele waarde, een kast was van mamie, of stond vroeger ….., dat het mooie kersenhouten meubel waarschijnlijk een fortuin waard is boeit ze niet, als de deuren maar open kunnen en er kan veel in.

Ps, rijke fransen vallen buiten dit verhaal, maar rijke fransen zijn er niet zo veel, en kopen ook niet op internet.

Nog een Psje, buitenlanders die in Frankrijk een (tweede) huis kopen willen of heel goedkoop uit zijn, of ze willen de franse smaak in huis houden/halen en struinen de vide greniers af.

Een enkeling (dat is mijn ervaring hier) maakt van zijn huis een designwoning.

Cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2011-07-13 19:09:57

Design lampen in Frankrijk?

Wellicht de "happy few Parisien" (genaamd BCBG) maar die willen ze eerst in het echt zien.

Zie er niks in.

Steven

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#7 Geplaatst: 2011-07-13 19:21:03

Als ik zoiets van plan was, zou ik de websites van Leroy Merlin, Mr. Bricolage en Ikea bekijken om te zien wat er voor welke prijs aangeboden wordt.

Dan zou ik een tochtje maken in Frankrijk om te zien wat specifieke verlichtingswinkels aanbieden.

Vervolgens zou ik kijken wat er dan via Internet aangeboden wordt.

Dan denk ik dat je een redelijke inschatting zult kunnen maken van je kansen.

 

Overigens is mij opgevallen dat alle winkels ongeveer dezelfde lampen aanbieden, alleen Ikea heeft andere spullen en is dan ook een doorslaand succes in dit departement.

Mijn Franse vrienden hier in de Herault maken wel degelijk werk van hun inrichting.

Fransen kopen overigens heel VEEL via Internet: treintickets, hotelovernachtingen, computerspullen, gereedschap etcetera etcetera

Erg populair zijn ook de websites die producten vergelijken zoals priceminister

chassoprix en dergelijke.

Ik denk dat een Nederlander beter dan een Fransman iets nieuws aan kan bieden omdat hij niet gehinderd wordt door Franse oogkleppen.