Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

conflict met aannemer

Auteur Bericht

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#0 Geplaatst: 2011-07-06 14:21:41

ik heb een zwembad laten aanleggen door een (franse ) aannemer.

Los van het feit dat het project maanden langer heeft geduurd dan beloofd, blijken er gebreken aan het bad te zitten. Zo zitten er tussen  de liner en de wanden grote luchtbellen, zit de liner in de hoeken niet strak, is de automatische pH-regeling etc. nog steeds niet aangebracht, kortom, meer stress dan plezier. En om dat laatste ging het toch?

Welke weg via welke instanties kan ik bewandelen om uit de problemen te komen en te blijven?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2011-07-06 19:23:11

Ici,

De grote vraag is ; is het een lokale aannemer die van toeten nog blazen weet op het gebeid va zwembaden, of is het een zwembad-aanneembedrijf.

Om kort door de bocht te gaan;

Een zwembadbedrijf stikt momenteel in het werk, heb geduld met deze want iedereen wil NU zwemmen.

Als het de tweede betreft is het van noodzaak de zaak met een praatje en een fles wijn op te lossen, anders laat hij je wachten tot je een ons weegt (en dan waai je uit je bad bij de geringste wind)

Er is al het nodige over geschreven hier op de site, het heeft geen zin er een advocaat op te zetten en/of dreigbrieven te sturen, over het algemeen maak je daarmee jouw leven in het dorp ondragelijk.

Ik zal je een extreem voorbeeld geven;

Wij hebben anderhalf jaar gewacht op een deels betaalde (devis) opdracht, en toen was ik het spuugzat en heb het zelf gedaan met vrienden, en natuurlijk de cheque terug gevraagd.

Nu woont de man op bijna dezelfde straatnaam als wij, alleen een dorp verder.

Per ongeluk gooit de facteur weleens (een beetje te vaak) mijn post in zijn bus.

Hij weet ongetwijfeld mijn bankafschriften, mijn verzekeringspolissen, mijn klanten, en tot overmaat van ramp mijn medische gegevens.

Een fatsoenlijk mens gooit even de post in mijn bus of geeft het terug aan de facteur, hij niet.

Het Nederlandse gezegde “vliegen vang je met stroop” gaat hier maar al te vaak op.

Probeer het op te lossen via een leuk gesprek, dat is alles waard en meestal de gelukkigste weg.

Ik zou tegen hem zeggen op een apero ‘meneer, ik ga de instalatie zelf even halen en als U dan tijd hebt gaan we die samen aanleggen’ en als die er dan is dan bespreek je tegelijk even samen de luchtbellen en plooien.

Het is niet veel werk, de lijner moet even recht getrokken worden en de luchtbellen kun je eruit laten door de liner ietsjepietsje uit zijn profiel te lichten.

Echter, vergeet niet dat de liner vaak iets groter is gemaakt dan de “bak” dus je houd altijd een plooitje.

Cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2011-07-06 23:32:24

De zwembadbouwer heeft een beroepsverzekering met verschillende garanties, zoals die van twee jaar op de liner en tien jaar op de constructie (garantie décennale). Bij het uitbrengen van het devis had hij officieel die verzekering moeten melden met opgave van verzekeraar en polisnummer. Vrijwel geen enkele zwembadbouwer houdt zich aan die verplichting. Toch maar proberen te weten te komen, de naam en het adres van die verzekeraar en deze vervolgens aanspreken.

Wim

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#3 Geplaatst: 2011-07-07 14:30:37

hallo Cees en Wim,

weet je wat het vervelende is, met de verzekering en zo dat zit allemaal goed. we hebben dat goed gecheckt en daarin is ie niet in gebreke gebleven. maar hij doet p.v.d niks, nou ja, komt om 17.00 en vertrekt om 20.00, zelfs zondags 'smorgens van 11.00 tot 14.00 is hij er geweest, een keer. En hoogstens drie keer in de week. Schiet niet op, net wat Cees zegt: "iedereen wil nu een zwembad".

Nou ja, gisterenavond constateerde ik dat de liner los van de vloer is gekomen en ik moet toegeven :na mijn " urgence" is hij direkt komen opdagen vanmorgen was de liner er al uit de betonnen bak leeggepompt en vanmiddag opnieuw liner geplaatst. Nu zijn ze weer aan het vullen. Maar dat geeft geen vertrouwen voor de toekomst.

we moeten het onderhoud maar aan een ander toevertrouwen of levert dat dan weer problemen op met de garantie.....................

groet

Cees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2011-07-07 17:58:41

Dat je zijn naam hier op de site zet moet jij weten, maar zeg dit nooit hardop in jouw dorp?

In Frankrijk is het not done slecht te spreken over iemand, dat komt je zuur te staan.

Cees.

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#5 Geplaatst: 2011-07-07 18:14:00

Cees, in het dorp wonen 35 vrouw/man. Iedereen maakt dagelijks de problemen mee met het zwembad want ze lopen elke dag langs en lachen achter hun vuistje wat die Nederlander ook met een zwembad moet.......... Maar adviseren me wel dat ik de problemen niet zomaar moet accepteren.

En kom, Cees,  vertel me niets over kwaad spreken door Fransen, zelfs over mensen die ze hun vrienden noemen. En dat is veilig tegenover ons want wij zijn discreet genoeg.

Maar je hebt gelijk, WIJ zijn geen Fransen.....

gegroet

cees

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#6 Geplaatst: 2011-07-07 18:26:07

Cees-Cher,

Het is natuurlijk rot als je niet het gewenste zwembad krijgt, maar 'blaming and naming' gaat veel te ver. Je speelt zowel aanklager als rechter en dat is niet goed, temeer daar er geen enkele verdediging aan te pas komt. Je kan je hart luchten, maar het noemen van de naam is onjuist. Je hebt niet gelijk omdat jij vindt dat je gelijk hebt.

Frans

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#7 Geplaatst: 2011-07-07 21:47:20

Ja frans, ik zie mijn fout nu (pas) in. Dit is inderdaad een reactie uit frustratie. Maar ja, hoe krijg ik nu dit bericht uit het forum?

gegroet

Cees (cher)

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#8 Geplaatst: 2011-07-07 22:37:48

Cees-cher,

links onder bij je bericht staat naast het woord Top het edit-symbool (papier en potlood). Hiermee het bericht openen en de nodige correcties aanbrengen.

Einsicht ist der erste Schritt zur Besserung.

Christian von Klösterlein

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#9 Geplaatst: 2011-07-08 07:59:23

bedankt voor de lessen; het schaamrood is inmiddels een beetje gezakt. zal op de plaats van de billenkoek komen te zitten.

Cees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2011-07-08 10:58:48

Geeft niks mede-cees, (wordt wel verwarrend zo) maar om zo goed mogelijk te integreren en te begrijpen waarom fransen zo zijn zo ze zijn, moet je jezelf een beetje in hen verplaatsen.

Of je nu gelijk hebt of ongelijk, dat is niet aan mij, maar een Franse regel is dat je iemand niet publiekelijk aan de schandpaal nagelt, ook fransen doen dat niet.

Een roddel ok, ik hoor hier ook wel eens van die of die deugt niet, of ga daar geen auto kopen, maar dat is de ene persoon tegen de andere.

Als ik in een groep zou staan zo de persoon me even terzijde roepen en dan zeggen, ‘pas op, die garage waar je zegt de auto te willen, kopen deugt niet’, maar hij zal dat niet doen waar andere mensen bij staan.

Dat is het verschil.

In Nederland kun je in de kantine gerust zeggen dat piet een oplichter is.

Je moet accepteren dat in Frankrijk alles langzamer gaat, en je moet accepteren dat er enigszins met een schuin oogje gekeken wordt naar kwaliteit, en als je dan ook nog eens nu in hoogseizoen om een zwembad vraagt, ja, dan vraag je om problemen.

Het is als kebab eten op een festival, of een grasmaaier laten repareren in het voorjaar.

Men lacht, lach met ze mee en blijf de lol ervan inzien, en als je dat niet kunt, dan zit je in Frankrijk helemaal niet op de goede plaats.

De enige manier om geen problemen te krijgen is problemen uit de weg te gaan, je er tegen verweren heeft nul komma nul zin.

(De echte) Cees.  

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#11 Geplaatst: 2011-07-08 18:37:16

Hallo echte Cees,

Mijn vrouw en ik wonen inmiddels al 11 jaar in ons dorp en mogen stellen dat we naar ons eigen gevoel, ja zeker,  volledig geintegreerd zijn. Dus niet op de goede plaats..............?

Je hebt gelijk, het is beter voor ons buitenlanders, geintegreerd of niet om problemen uit de weg te gaan. Dat was ik even in mijn frustratie vergeten, wilde ik niet aan toe geven.

Ter illustratie een voorbeeld van een van mijn vrienden, 54 ( vierenvijftig !) jaar geleden met zijn ouders geemigreerd ( agrariërs) wordt nog steeds gewantrouwd.

Dat ligt ook een beetje aan zijn ijzeren karakter, maar dat terzijde.

Oké, de les die me gelezen is neem ik me ter harte, het zwembad wordt zondagmorgen met de buurt ingewijd, want er kon nu wél plotseling met drie mensen 10 uur gewerkt worden. Benieuwd hoeveel mensen erin kunnen voordat het overloopt :-)

gegroet

en nogmaals bedankt voor de ondersteuning.