Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

CA

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-07-08 19:45:37

Ik ga een leuk verhaal schrijven, en dan beloof ik, ik zal het nooit meer over banken hebben.

Een klant tekent een devis en vraagt me van te voren of hij cash kan betalen, ja waarom niet, ik zit er niet mee, althans, dat deed ik toen niet.

Eenmaal op de terugweg was ik toch een beetje zenuwachtig, zeventienduizend euros in een paar enveloppen, als iemand het weet in dit verlaten landschap heb ik echt een probleem.

Maar goed, veilig en wel kom ik aan bij de bank in La Rochelle, en ooit heeft de juffrouw me uitgelegd hoe ik geld moet storten op mijn rekening;

Pas erin, autre opérations, versement, numero comte, montant, en floep daar is de enveloppe waar je alles instopt en in de brievenbus eronder dropt.

Ehh, opération annulé. PU….naizzzje knal ik er uit voor ik er erg in heb.

De juf aan de bali vraagt wat er is en zegt dat ik het beter zo kan doen, en onder zo verstaan we; ik krijg een enveloppe, een vel papier, en daarop vul ik in hoeveel briefjes van vijf, hoeveel van tien, twintig…… drieëntachtig, vierentachtig, het stapeltje briefjes ligt voor me op een hoopje naast een ander hoopje van duizend euros, vierentachtig briefjes van twintig, samen is dat dus even kijken, (mobieltje is erg handig) zestienhonderdentachtig euros.

Eenenzeventig, tweeënzeventig, oeps de deur gaat open, snel een hand op de stapeltjes, waait vandaag, tweeënzeventig maal vijftig is, zesendertighonderd, ik schrijf het in het kolommetje.

Na alle briefjes te hebben geteld, genoteerd, de hele mikmak in een enveloppe, was mijn kookpunt ongeveer over die van een hoogoven heen bij het zien van juf die gewoon vanaf haar bureau aan de andere kant van het kantoor naar me zit te kijken, zonder iets zinnigs te doen.

‘Ehhh madam, is er geen beter systeem als dit?’ Vraag ik als de enveloppe in de bus ligt ‘ik bedoel, er hoeft maar een gek binnen te komen en ik ben de pineut, en als ik geen zevenendertig handen had gehad was de hele bende ook nog eens overal heen gewaaid met deze wind.

Ze haalt de schouders op en legt me uit dat ze al jaren zo werken.

‘Dag mevrouw, fijn weekend’, opgelucht stap ik in de auto.

Ik heb in iedergeval een fijn weekend, punaizje, mooie opdracht binnen.

Cees.

avatar#6597
barki
Berichten: 5
Reacties: 27

#1 Geplaatst: 2011-07-09 13:54:26

je moet echt eens een boek gaan schrijven, Cees, je kan het zo leuk vertellen !!

barki