Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Funda.nl ook in Frankrijk ?

Auteur Bericht

avatar#9114
bernhardkoradaan
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2011-07-18 23:59:56

Hallo, ik heb een vraag.

In nederland hebben wij natuurlijk www.funda.nl met alle huizen die te koop zijn in nederland, ongeacht bij welke makelaar ze ook maar worden aangeboden.

Is er in frankrijk ook zo'n site, waar alle woningen van Frankrijk in staan?

Ons lijkt dat makelijker zoeken dan al die ontelbare site's door te spitten, en dan ook nog vaak de zelfde woningen tegen te komen.

Nu zie ik dat vraagprijzen nogal eens verschillen van het zelfde aangeboden object, en dat je daar je voordeel mee kan doen.

Maar het lijkt mij makkelijker om via zo'n soort fransachtige funda,(als die bestaat natuurlijk) iets aantrekkelijks te vinden, en dan maar googlen, wie deze dan nog meer aanbiedt.

Mvgr Bernhard

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-07-19 00:24:00

Het bestaan van een Funda.fr is onmogelijk in Frankrijk, gezien de geheel andere structuur van het de makelaardij in Frankrijk. De uitdrukking makelaardij is overigens in feite niet van toepassing op de Franse huizenmarkt. Makelen houdt bemiddelen in tussen koper en verkoper. In Frankrijk treedt een agent immoblier ('makelaar') op namens de verkoper. Hij makelt nauwelijks, komt slechts op voor de belangen van zijn opdrachtgever, de verkoper. Wel bestaan er enkele overkoepelende organisaties van onroerendgoedbemiddelaars, zoals de FNAIM die ook wel iets doen aan het publiceren van een huizenaanbod. Maar zoiets als een Funda bestaat niet. Veel huizentransacties vinden trouwens plaats tussen particulieren, o.m. te vinden op onze pagina Franse bemiddelaars. Lees verder het verhaal op de pagina Makelaars van deze site.

Wim

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#2 Geplaatst: 2011-07-20 11:16:11

Beste Bernhard, bovendien kan je stellen dat Frankrijk zo groot(uitgestrekt) is en er zoveel woningen te koop staan. Een soort Funda zou m.i. totaal onoverzichtelijk worden. Het beste is je te concentreren op een regio waar je graag wil wonen. Daar in een B&B kruipen of camperen of anderszins en de lokale markt en en immobliers bezoeken. Er bestaan ook Nederlandse sites waar je per Regio kunt kijken zonder makelaarskosten. (maak geen reclame) maar kan je ze wel geven via mijn e-mail. Heb zelf ook op die manier gekocht ooit en dat beviel uitstekend. nog geen dag spijt!!! Gebruik wel je verstand ook hier is het momenteel een kopersmarkt "jij bepaalt" tot op zekere hoogte natuurlijk. Let goed op want de immo's zijn niet allemaal gelijk. veel succes!

Ton

avatar#4896
lonneke
Berichten: 2
Reacties: 12

#3 Geplaatst: 2011-07-21 20:17:21

Hallo Bernard,

Ik heb geen idee of ik dit hier mag plaatsen of niet (reclame?), maar ik kijk regelmatig op de volgende websites.

www.lesiteimmo.com

www.paruvendu.fr

www.superimmo.com

www.entreparticuliers.com

www.leboncoin.fr

wellicht heb je er iets aan, veel succes met zoeken!

Lonneke

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2011-07-21 21:35:57

Op de website staan lijstjes van NL bemiddelaars in Frankrijk die bij ons bekend staan. Ook is een lijstje opgenomen van Franse grote makelaarsketens.

Wim

avatar#9432
Magister
Berichten: 0
Reacties: 3

#5 Geplaatst: 2011-09-20 12:53:52

In welke streek zoek je Bernhard?

groetjes

Paul