Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

inkopen doen bij METRO

Auteur Bericht

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#0 Geplaatst: 2011-07-20 16:07:26

Ik heb een Chambre d'hôtes, bereid ook maaltijden voor de gasten en zou bij Metro, een soort Makro inkopen willen doen. Ik heb een micro-entreprise; heb een siretnummer, maar ben niet ingeschreven bij de chambre de commerces oid.

Heeft iemand ervaring met het krijgen van een metro-kaart als je niet beschikt over een K-bis, zeg maar uittreksen uit de CdC ?

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2011-07-20 17:52:58

Er zit een tegenstrijdigheid in uw bericht. Uschrijft dat u een micro-entreprise heeft. Dat is de gebruikelijke naam voor een entreprise individuelle, die er voor heeft gekozen sociale lasten en belasting te betalen volgens het micro-régime. Elke entreprise individuelle wordt ingeschreven in één van de bedrijveneregisters en krijgt dus onmiddellijk na acceptatie van de inschrijving een extrait k of een extrait k-bis (u krijgt zelfs 4 originele exemplaren bij de welkomstbrief). Met dat extrait kunt u terecht bij Metro.

Echter, wellicht bedoelt u dat u zich heeft laten inschrijven als auto-entrepreneur. Die krijgt wel een SIRET/SIREN-nummer, maar wordt niet ingeschreven in een van de bedrijvenregisters. Die krijgt dus geen extrait k/k-bis en kan dus niet terecht bij Metro.

Wim

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#2 Geplaatst: 2011-07-20 17:56:13

Ik heb ze ooit eens gebeld, maar beschikte niet over het juiste "branche" nummer en werd niet toegelaten. Ze zijn erg streng en je moet je hele papierwinkel overleggen.

Ik had alles al aan ze gefaxt en toen uiteindelijk zeiden ze dat het toch niet kon.

Volgens mij staat het "code APE" alleen op een K-Bis vermeld en dus via Chambre de Commerce of één van de andere chambres.

Daarbij denk ik dat je bij een goed gesorteerde supermarkt net zo vers en zeker net zo voordelig kunt kopen als bij Metro. Als je dan ook nog eens goede contacten hebt met marktlui etc, dan denk ik dat je met je table d'hôte een stuk verder komt en meer overhoud.

Maar,... ik zou zeggen: Bel ze en dan weet je het zeker!!!

Succes!!! Salut, Linda

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2011-07-20 18:58:02

Je zou het volgende kunnen proberen. Vraag een makro kaart aan in NL, hun eisen zijn relatief soepel, ook mogelijk zonder KvK nummer. Op vertoon van deze kaart kun je in de franse Metro een dagkaart krijgen, althans dat was tot enkele jaren terug zo. Overigens vind ik de prijzen van Metro hoog, ik denk dat je bij Aldi bijvoorbeeld beter terecht kunt. Ik heb van enkele plaatselijke groothandels klantenkaarten, maar ook daar is het prijspijl niet overtuigend. Succes, Dit

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2011-07-20 19:15:11

Kijk, daar verschil ik nou met vele anderen.

Wat koop je bij metro? Wat is er echt voordeliger?

Voor mij geen metro.

Wij kopen lokale producten, kopen bij de boer en op de markt, en wat verder nodig is in de aldi of intermarche.

De gasten betalen liever een beetje meer voor goede lekkere kwaliteit, dan goedkope ellende.

Niets zo frustrerend als een mooie dag afsluiten met slecht tafelen.

Steeds meer restaurants serveren lekkere entrecote, en wat krijg je als toetje, een metroplakje  chocolat croquante.

Nou, dan kom ik er nooit meer.

Cees.

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#5 Geplaatst: 2011-07-20 19:57:07

En zo is het Cees! Te vaak in een zgn. "goed" restaurant deze toestanden voorgeschoteld gekregen !

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#6 Geplaatst: 2011-07-20 20:10:27

Tijd om te reageren; dank voor zo snel veel reacties:

@ WvT: ik ben geen auto-entrepreneur; jaren voor het ontstaan daarvan heeft de dame bij de belastingdienst mij ingewijd in het reilen en zeilen en worden mijn chambres onder het regime micro genoteerd. Ik ontvang jaarlijks een brief met de nieuwe bedragen die van toepassing zijn; gebruik die bij het opgeven van mijn inkomsten en daarmee ben ik dus snel klaar. Ik heb me nooit ingeschrevn bij enige chambre; dus geen K-bis ontvangen. Wel de CdH aangemeld bij de gemeente en classificatie destijds via Gites de France.

@ veel anderen: ik doe mijn inkopen voor de maaltijden altijd lokaal, op de markt en\of direct bij de producteurs. Natuurlijk ga ik geen kilometers rijden voor verse (?) waren bij Metro. De hardware bij Metro spreekt mij overigens wel aan en dat is (was) de reden om zo'n kaart aan te vragen. Bovendien zou ik daarmee het lokale comité des fêtes een dienst bewijzen: ze willen hun servies vervangen en vonden iets moois (?) bij Metro.

Ik vind het jammer dat velen zo "hollands" reageren, en dan doel ik op dat vingertje... :-).

Ik zoek nu in mijn omgeving iemand die wel een kaart heeft om het comité een plezier te doen. En om zodoende 1000 borden in verschillende formaten te kopen. Ik heb geen zin om veel gedoe te hebben voor zo'n kaart voor mijn eigen bedrijfje.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2011-07-20 22:32:29

Sorry JP, ik reageerde eerder op het bericht dan te kijken naar de vraagsteller, ik weet dat je het beste voor hebt met jouw klanten.

Met het vingertje wijzen doe ik niet, sorry, heb teveel in dat soort meegemaakt.

Dat je de lokale comité de fête wilt helpen begrijp ik zeer goed.

Is er gene restaurant in de buurt die wel een kaart heeft?

Ik sjoemel nog wel eens met een kaart van de buurvrouw, die helpt me dan voor dit soort dingen in te kopen bij Metro in La Rochelle.

De vereniging blij, buurvrouw blij.

Cees.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#8 Geplaatst: 2011-07-20 23:19:56

Ik was misschien ook wat scherp met mijn opmerking over het vingertje. Dat is verkeerd uit mijn vingers geschoten, waarvoor excuses aan diegenen die mij hebben geantwoord. -)

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#9 Geplaatst: 2011-07-21 09:29:30

Is het niet mogelijk om met de inschrijving van de vereniging een Metro kaart te verkrijgen? Ook verenigingen dienen zich namelijk in te schrijven, ik weet echter niet precies waar, maar met een kopie van de statuten is er wellicht iets mogelijk.

Maar nogmaals, ik zou gewoon de Metro even bellen en informeren naar de (on)mogelijkheden. Succes!!!

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#10 Geplaatst: 2011-07-22 23:41:17

Om mijn vraag positief af te sluiten: ik was vandaag bij een vestiging van METRO, met een tamelijk recente brief van de belastingdienst waarin het siretnummer en mijn naam werden vermeld en het woord micro entreprise. Dat samen met een visitekaartje met de naam van het bedrijf en de eigenaren en een kopie van mijn paspoort was de gemakkelijke sleutel voor het bemachtigen van een kaart. Heel anders dan de antwoorden, die ik via de telefoon kreeg. Inmiddels heel veel servies en glazen besteld. Wie weet net op tijd voor het dorpsfeest.

Bij de balie kreeg ik weinig duidelijkheid wat ik mee moet brengen voor het krijgen van een kaart voor het comité. Ik kreeg sterk de indruk dat er veel misbruik (in de ogen van derden) van dat soort kaarten wordt gemaakt. Andere leveranciers lijken Metro daarop aan te spreken. Dus voorlopig ben ik een noodzakelijke schakel in het vernieuwen van servies en keukenapparatuur geowrden. Met veel plezier overigens.