Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

huurconflict

Auteur Bericht

avatar#3906
zonnetje
Berichten: 15
Reacties: 25

#0 Geplaatst: 2011-07-20 17:59:00

Bonjour geacht forum,

We huren thans een huis van Nederlandse eigenaren en tot nu toe niets dan ellende.

Niet nakomen van afspraken,rekeningen voor normaal onderhoud niet willen betalen(staat wel in kontrakt)huis is in zeer slechte staat.

Daar komt bovenop dat huisbaas verdwenen/gevlucht is voor schuldeisers/deurwaarders die wij wekelijks aan de deur krijgen.

We hebben alleen een banknummer voor de huur en een e-mail adres, tel.nr en adres ontbreekt volledig.

Gelukkig hebben we een ander huis gevonden,huidige huisbaas ge-maild dat we de laatste 2 maanden huur willen verekenen met de borg,dit is hetzelfde bedrag,natuurlijk ging hij hier niet mee akkoord en dreigt nu met verdere stappen als we niet betalen.

We hebben het huis uit eigen middelen opgeknapt en verbeterd ook is er geen huurachterstand,dus inhouding op borg is niet aan

de orde.Wel bestaat er bij ons een gegronde reden dat ze de borg niet gaan terugbetalen en wij achteraan moeten sluiten bij de overige schuldeisers.

We hebben alleen een Nederlands huurkontrakt die volgens de makelaar hier in het dorp niet rechtsgeldig is in Frankrijk.

Dit geeft ons wel meer hoop.

Zelf denken we om de laatste 2 maanden huur op een speciale rekening te storten en te bevriezen(we willen niet in gebreke blijven)en de huur direkt over maken nadat we de borg hebben ontvangen.

Heeft iemand ervaring met deze ingewikkelde materie we willen graag advies wat te doen in deze.

Vriendelijk dank,

een ontgoochelde familie

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2011-07-23 23:53:23

Ja, helaas heb ik in deze materie ervaring, die voor een deel identiek is met die van jullie. Door de bewoning en huurbetaling is er een feitenlijke situatie ontstaan die gelijkgesteld wordt aan een franse huurovereenkomst. Dus een NL contract of geen contract of een mondeling contract speelt hier nu geen rol meer. Als je de huur netjes tot het eind betaalt, en je vraagt je borg terug zul je zien dat er toevallig een heel lijstje van gebreken opduikt, die borg krijg je nooit terug. Ik zou de laatste 2 maanden niet betalen en gewoon vertrekken. Je kunt voor de zekerheid door de makelaar nog een rapportje laten opstellen van de toestand van de woning op datum oplevering. Ik neem aan dat jullie op tijd de huur opgezegd hebben per aangetekende brief. Als je stopt met betalen zal de verhuurder ongetwijfeld diverse stappen ondernemen, maar uiteindelijk zal hij ook naar een tribunaal moeten stappen en dan verzandt de zaak al snel. Gelukkig is de verhuurder niet frans en heeft hopenlijk ook geen frans klinkende naam. Daarmee zal een rechtbank in dit geval niet automaties de kant van de verhuurder kiezen. Voor 2 maanden huurachterstand kan de huisbaas de borg inhouden, zo zal vermoedelijk een rechter redeneren, als het al zover komt. Het siert jullie dat je tot het laatst correct wilt handelen, echter in Frankrijk werkt dat in je nadeel. Men concludeert dan dat je een sukkelaar bent waar men alles mee kan doen. Sterkte, wees blij dat je iets anders hebt gevonden. 

avatar#3906
zonnetje
Berichten: 15
Reacties: 25

#2 Geplaatst: 2011-07-25 10:20:41

Dank je wel voor je reactie,

We hebben juridisch advies ingewonnen,het blijkt dat het Nederlandse huurcontract geen enkele waarde heeft in Frankrijk.

De partij waar het Franse recht wel voor geldt zijn wij de huurders,

en het niet nakomen(diverse)van afspraken van de huurbaas kunnen wij aanhangig maken(als we dat zouden willen)

Hij zal genoegen moeten nemen met de 2 maanden borg. 

Gelukkig via de officiële weg een leuk huis gevonden,deze makelaar(een Franse jurist)staat ons bij in deze nare afwikkeling.

avatar#7582
PaulGJ
Berichten: 9
Reacties: 19

#3 Geplaatst: 2011-07-26 06:49:57

"Eind goed, al goed"

Ik wens jullie veel woonplezier in jullie nieuwe onderkomen.

Met vriendelijke groet

Paul

avatar#3906
zonnetje
Berichten: 15
Reacties: 25

#4 Geplaatst: 2011-07-27 13:44:04

Dank je wel Paul dat gaat zeker lukken.

vriendelijke groeten,

Chris

avatar#9291
Jop
Berichten: 0
Reacties: 1

#5 Geplaatst: 2011-08-02 00:24:30

Hallo ontgoochelde familie,

Heel vervelend voor jullie maar in het begin van je verhaal verwijs je naar de huiseigenaar die zijn afspraken niet nakomt en die wel in het kontrakt vermeld staat, volgens jullie houden jullie je ook niet aan het kontrakt door de 2 maanden huur niet meer te willen betalen en daar de borg voor te willen gebruiken. Als er geen geldig huurkontrakt is geld dat natuurlijk ook voor de huiseigenaar en niet alleen voor de huurders. Hoop dat jullie er uitkomen zonder al te veel ellende.

Groeten van Jop