Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Historisch bouwen in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#7582
PaulGJ
Berichten: 9
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2011-07-21 10:22:59

De voorstelronde door Carina&John bracht mij op het idee jullie kennis te laten maken, voorzover jullie dit nog niet wisten, met het project Guédelon.

In het hart van de Puisaye, in het departement de Yonne in de Bourgogne zijn een vijftigtal bouwlieden een enorme uitdaging aangegaan: ze bouwen een burcht met de technieken en materialen uit de middeleeuwen.

 

Op een plek midden in de natuur, waar alle benodigde grondstoffen beschikbaar zijn voor de bouw - stenen, hout, leem, zand en klei - werken steenhouwers, metselaars, houthakkers, timmerlieden, een smid, dakpannenbakkers, voermannen, een mandenvlechter en een touwslager dagelijks aan de burcht onder het toeziend oog van duizenden bezoekers.

 

De werkzaamheden werden in 1997 gestart en zullen zo'n 25 jaar duren.

Voor Carina&John is het te hopen dat ze met hun project eerder klaar zijn!!

Bekijk hier de website

 

Met vriendelijke groet

Paul