Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hoe factureer je voorgeschoten producten als auto entrepreneur?

Auteur Bericht

avatar#8787
Erain
Berichten: 2
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2011-07-25 17:53:01

Ik ben werkzaam als auto entrepreneur. Ik heb voor een klant een aantal producten gekocht, en deze uit eigen zak voorgeschoten. Nu wil ik de klant een factuur sturen maar ik vraag me af hoe ik om moet gaan met deze gekochte artikelen. Ik wil hen gewoon de kostprijs in rekening brengen, maar er later natuurlijk geen belasting en sociale premies over hoeven betalen als zijnde inkomen. Is er een bepaalde manier waarop deze artikelen op de rekening gezet kunnen worden?

 

Alvast bedankt voor de reactie.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2011-07-25 18:45:02

Dit is een van de consequenties van het statuut van auto-entrepreneur. Je betaalt 13% of 23% (afhankelijk van de bedrijfsactiviteit) van de omzet aan sociale lasten + belasting. Ook als die omzet voor een (groot) deel bepaald is door inkoop. In geval van handelsactiviteiten gaat de overheid er vanuit dat de inkoopkosten + operationele kosten (incl BTW) samen niet meer zijn dan 71% van de verkoopprijs. Daar is de heffing voor auto-entrepreneurs op gebaseerd.

Dus zelfs als de prijs van ingekochte producten meer dan 71% van de verkoopprijs bedraagt, moet nog altijd 13% van de omzet worden afgedragen. Er is geen andere oplossing dan de klant de producten zelf laten betalen aan de leverancier en er niet tussen te gaan zitten als auto-entrepreneur. In dit geval is dat klaarblijkelijk te laat.

Inderdaad, het systeem van auto-entrepreneur heeft ook nadelen. Dit is er een van.

Wim

avatar#8787
Erain
Berichten: 2
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2011-07-25 20:06:01

Beste Wim,

Ik was er al bang voor. Ik kan het wel met ze verrekenen denk ik, maar het is goed om te weten voor een volgende keer.

Bedankt!