Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

espaces naturels sensibles

Auteur Bericht

avatar#9300
dirkheinrichs
Berichten: 2
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2011-08-10 13:24:37

Twee jaar geleden hebben we een bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een huis en ook gekregen. Wij hebben nooit gebruik gemaakt van deze vergunning omdat we plotseling geen geld meer hadden (recessie).

We hebben een stukje grond in Noord Frankrijk met een ruine. Nu krijgen we plotseling een aanslag van 1800 euro voor espaces naturels sensibles en 540 euro voor conseil d'architecture & d'urbanisme. Uiteraard zijn we ons dood geschrokken. We hebben meteen gereageerd dat we niets hebben gebouwd en of gebruik gemaakt van de bouwvergunning. Hierop hebben we nooit een antwoord gehad. We hebben de hele site afgezocht naar mogelijke antwoorden en of hulp.

Hoe kunnen we van deze aanslag af komen of minder maken? Het bedrag hangt nu als een molensteen om onze nek.

Groeten Dirk en Lies.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-08-10 19:49:13

Toch nog een keer briefje als rappèl schrijven. Wie een bouwvergunning  aanvraagt, moet wel binnen twee jaar daadwerkelijk beginnen om te voorkomen dat de permis de construire vervalt. Jullie hebben nooit een verklaring afgegeven dat de bouw is voltooid, dus de heffingen komen mij vreemd voor. In ieder geval niet betalen, voordat helderheid is verkregen.

Wim

avatar#9300
dirkheinrichs
Berichten: 2
Reacties: 3

#2 Geplaatst: 2011-08-18 13:04:32

Dank je wel voor je reactie. Naar welke instantie zouden we dan moeten schrijven. Op de eerdere aanslagen hebbn we wel terug geschreven, maar nooit een reactie gehad.

Is het handiger om naar een adviseur te gaan (zal ook wel geld kosten)?

Ik heb wel inmiddels een briefje geschreven naar de burgermeester voor hulp en misschien een verklaring dat we niet gebouwd hebbe.

De ellende is dat we voor dit soort dingen niet genoef en goed frans spreken.

Groeten   Dirk

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2011-08-18 16:38:15

Het bezwaarschrift moet naar de CAUE (Conseil d'Architecture d'Urbanisme et de l'Environnement), gevestigd in elk departement worden gestuurd. Het lijkt me het meest praktisch een met argumenten geschreven brief even te laten vertalen door een NL vertaler (er zitten er heel wat in Frankrijk - namen kan ik desgewenst privé mailen.)

Wim

avatar#9300
dirkheinrichs
Berichten: 2
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2011-08-23 09:36:55

fantastisch dat geeft me weer wat lucht. Graag zou ik van je een paar adressen willen van mensen die onze bezwaarschrift kunnen vertalen. mijn emailadres is info@lebondubon.nl.

Dank je wel alvast