Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wat een zomer !

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-08-12 09:28:13

Weer of geen weer, voor iedereen weer anders.

Maar als je het hele jaar naar je vakantie toekijkt en dan eindelijk zijn de drie weken er met regen koude en veel wind, ja, dan baal je behoorlijk.

Kon ik de vorige jaren nog de gasten plezieren met een poêle op het terras om toch nog buiten te kunnen zitten, dit jaar is het met temperaturen van dertien veertien graden toch echt veel te koud.

Le dieu heeft er een slinger aan gegeven, we komen er volgens mij niet meer onderuit, de zomervakantie moet verzet worden naar het voorjaar of het najaar.

Kijkend op oude weerkaarten van vorige jaren kom ik steeds hetzelfde patroon tegen, vorig jaar 4 augustus mooi weer, dit jaar van het zelfde laken een pak.

Je kunt net zo goed naar de meteo van vorig jaar kijken om te weten wat voor weer het wordt.

Ik zit er aan te denken om maar een bootje te kopen en die in de sévre te leggen, kunnen de mensen een stukje gaan varen met een bakkie koffie, chocola en een goede lunch aan boord.

We hebben nu al een paar keer mensen gehad die niet langer willen blijven, “la météo” is telkens het excuus.

Prachtig voorjaar, en een prachtig najaar, maar de grote groep heeft toch de vakantie daar net tussenin.

Cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2011-08-12 14:28:55

Cees,

dit jaar lijkt de zomer op een herfst. Heeft ook voordelen, zie de draad over paddestoelen.

Misschien geeft het najaar ons wat wij van de zomer verwachtten.

Praten over het weer vind ik het meest onzinnige: je verandert er toch niets aan.

Boot op de Sèvre? Prima idee, wat op het water kan het weer mij niet zo veel schelen.

Christian von Klösterlein

avatar#7620
Rimke
Berichten: 1
Reacties: 65

#2 Geplaatst: 2011-08-12 15:12:28

Over het algemeen willen mensen gewoon graag mopperen. Als dat het weer is, mooi, dan hoeven ze niet iemand anders met hun gemopper lastig te vallen. Als je veel gasten krijgt, wordt dat gemopper natuurlijk wel eens vervelend en zeker als ze dan ook nog eerder weggaan omdat "het" tegenvalt.

Hier (04) is het weer dit jaar alwéér anders dan voorgaande jaren. Daar waar heel Frankrijk grote droogte had in het voorjaar was het hier veel natter dan normaal. Ook de zomer die inderdaad op herfst lijkt. 's Ochtens mist, later zon, ....of regen. Ik heb nog nóóit zoveel verschillende vlinders gezien als dit jaar en het land is nog nooit in juli en augustus zo groen en zo'n bloemenzee geweest....

En als het dan regent, dan heb je ook wat, modderstromen denderen naar beneden, de weg op en af rijden is een groot avontuur geworden. De gasten vinden dat leuk, ik vind het héél vervelend, want het kàn toch niet zo'n slechte weg....

Wij krijgen heel weinig gasten, want maar één huisje te verhuren en daar passen er maar zoveel in. Prettig voor mij want heel veel drukte hoef en wil ik niet. In de regel komer er vooral mensen die zelf ook genieten van de stilte, de natuur, gewoon hier zijn en van alles ondernemen.

Het kan ook anders merk ik de laatste twee weken (en dat is voor het eerst). Er deugt niets, de supermarkt niet want de chocola is anders, de mensen uit het dorp niet want ze zijn onverstaanbaar (spreken frans en soms een beetje engels), het water niet want je hebt een visvergunning nodig, de reis ook niet want die duurt te lang, en ik deug ook niet want het ventje van zes mag van mij niet op de deksles van de septic tank dansen en springen.

Zelf denk ik dat de hele vakantie van deze mensen ook niet deugt, ze wachten... tot hij voorbij is, aan tafel. En ze wachten ook op de wasmachine want dagelijks moeten er minstens twee volle machines gedraaid worden.

Ja, ze willen wel iets doen, als het maar niet in de bergen is.....

En zo blijft er altijd wel iets te klagen. Mij  zul je niet horen, ik ben blij, morgen gaan mijn gasten weg! Het waren twee lange weken, maar er komen nieuwe mensen die vorig jaar één week te kort vonden.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2011-08-12 18:08:10

Je veranderd ook niets aan het weer Christian, maar je kunt wel de mensen veranderen als dat nodig wenst te zijn.

Gelukkig hebben we het niet zo slecht als bij Rimke, maar als je een beetje commercieel bent maak je gebruik van iedere situatie, zo ook het slechte weer.

Als men naar het strand gaat moet je zorgen dat ze iets lekkers meekrijgen, en of dat nu gesmolten is of niet als ze het willen nuttigen, ‘t zal mij een zorg zijn, ik heb het gegeven.

Fietsen, maar de meeste fietsen het hele jaar naar hun werk dus in de vakantie fiets je niet.

TV hebben we niet en willen we niet, maar we hebben zelden mensen met kinderen.

Als je iemand door zijn vakantie heen sleept en ze zijn ongemerkt aan het einde van hun vakantie gekomen, dan zeggen ze straks thuis toch dat ze het leuk hebben gevonden, en zeg nou eerlijk, overal regende het behalve in zeeland!

Pas thuis zal men zeggen “was toch een leuke vakantie”.

De Sévre is een kleine rivier te vergelijken met de vecht op smalle stukken, en het is er heerlijk rustig.

Niet iedereen heeft een boot in de garage liggen, en wat nog belangrijker is, bijna geen fransmens weet wat hij met een rivier kan doen behalve in piesen.

Ik zit te denken aan een nederlands stalen bootje met weinig diepgang zoals een doerak of een aquanaut, twee slaapplaatsen, keuken en salon, buitenstuurtje en een gezellig interieur.

Je kunt vanaf Marans naar Niort varen, bij de sluis in Niort wordt de rivier privebezit van een of andere rijke familie en is ze niet verder bevaarbaar.

In Nederland heb je nog gedetailleerde vaarkaarten van een water zo breed als een straatgoot, hier hebben ze enkel van de grote rivieren kaarten en dan houd het op.

Er rest me dus niets anders dan met een bootje op onderzoek uit te gaan en te kijken tot waar ik kan komen.

Cees.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#4 Geplaatst: 2011-08-13 09:17:41

Voor dat bootje varen heb je toch een permis bateau nodig? Ik heb er ooit één gehaald op Guadeloupe voor kustvaarder maar voor binnenwateren heb je een andere nodig (dan leer je hoe je moet sluizen enzo...). Of ga je zelf varen?

Christiaan, natuurlijk is het niet interessant om over het weer te praten. Ik word dagelijks door mijn man, meteofiel, op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen en het verandert altijd!

Wat wel een interessant fenomeen is, is het feit dat de natuur dit jaar constant 3 weken vooruit loopt. Bij ons begon het al met de bijen. Normaal begint hier in les Landes de Acacia (Robinier) eind april te bloeien en dit jaar was het half april al in volle bloei. Dat geldt ook voor lindebloesem, tamme kastanje. alles loopt vooruit. Je ziet het nu met de paddestoelen. dat komt natuurlijk ook door de thermische choc van koude-regen-warmte-regen. Je leest nu ook dat de druivenpluk ook al vervroegd is. De oogsten zijn overdadig, de fruit- en groenteteelsers klagen dat er geen fatsoenlijke prijzen zijn. Ja, logisch zou ik zeggen. het is een veiling. Veel aanbod, dan dalen de prijzen.

Maar goed, mijn schoonvader-een man van de natuurhistorische vereniging en mosjesexpert- roept  dat de natuur zich altijd herstelt....... Dus denk ik, krijgen we nu een vervroegde winter? Of een heel lang mooi najaar?

Ingrid

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2011-08-13 10:40:25

Voor strandliggers was dit natuurlijk een nare zomer. Voor late terraszitters ook. Voor de rest vooral wisselend weer, maar zelden koud en winderiger. Fransen lijken een bijzondere hekel aan wind te hebben. Ik vind het echter prima. In vakantietijd zul je mij niet aan een strand zien bakken. Meestal veel wandelen of als ik thuisblijf, klussen.

Ergens begin dit jaar werd een lange hete zomer voorspeld. Weer een bewijs dat voorspellingen van meer dan enkele weken vooruit niet te maken zijn.

De observaties van Ingrid deel ik: de natuur is een paar weken vooruit. Ook in Nederland overigens.

Ik hoor ineens de boeren niet meer over de sècheresse. Alweer ingelopen?

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2011-08-13 15:13:20

"Fransen lijken een bijzondere hekel aan wind te hebben." Ja Steven, zo is het. Daarom is 'n huisje waar je niet omheen kunt lopen zo weinig waard. Immer 'n plekje uit de wind, daar gaat 't om.

"Ik hoor ineens de boeren niet meer over de sècheresse. Alweer ingelopen?" schrijf je ook.

Hier betalen de boeren honderdveertig euro voor 'n ton stro, in de Pas de Calais zijn de prijzen voor hooi ook behoorlijk gestegen. Vorig jaar deed 'n ton nog dertig, nu verkopen ze het voor wel veertig euro.

Maar Parijs springt bij, er is twintig miljoen gereserveerd. Dus men duikt en telt z'n knopen. Wie profiteert ? Niet die keuterboer zoals m'n buurman ...

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2011-08-13 16:50:34

Ja Ingrid, ook in Frankrijk is een vaarbewijs nodig, zeker als je de zee op wilt.

Het staat op de site.

Wim

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#8 Geplaatst: 2011-08-13 18:04:56

Ja, ik heb mijn permis mer cotier maar ik durf echt de zee niet op. Vooral niet hier aan de Atlantische kust....Ik heb het gehaald met vier avonden theorieles en drie maal praktijkles. Dit was vlak voordat de normen aangepast werden en op het laatste moment dus nog het permis gehaald. Het was heel grappig hoor, de gendarmerie de mer of ik weet niet hoe ze heten, kwamen aan boord om ons te beoordelen. Het ging allemaal super cool. Het moeilijkste was het aanleggen en dat ben ik helemaal vergeten. Er was ook nog een oefening met man overboord. Wie weet komt dat ooit weer eens.

Het valt mij op dat nog niet de helft van de Fransen echt op vakantie gaat. Ik maak vanuit mijn werk natuurlijk veel gezinnen mee. En ja, we wonen in mooie regio dus de meeste gezinnen gaan of naar het familiehuis aan de kust of bergen of uitstapje naar familie of vrienden die ook weer een huis à la campagne hebben. En dan heb ik het over monsieur tout le monde, niet over de grootverdieners. Vaak uitstapjes hier naar bv de Dordogne want dat vindt men een mooie streek maar niet om te wonen want daar is het te koud in de winter.

Camperen aan de Cote landaise doet men ook wel maar men heeft de schurft aan de 'Parisiens' dus alles wat uit Ile-de-France komt. Veel herrie, vandalisme en onbeleefd. Nederlanders zijn anders. Rumoerige kinderen, onbegrijpelijke taal of het nu Engels is of Nederlands. Houden de hand op de knip en eten niet uitgebreid 's middags dus dan is er mooi plek voor ons, de Fransen. Dat hoor ik dus...... Bij deze dan, het is 'komkommertijd'. Morgen gaan we dertig kilo tomaten inmaken 'coulis de tomates' met zo een ouderwetse zinken weckketel en een bassine van 60 liter. We hebben vorige maand ook al een tomaten weckronde gehad maar de saus bleef te dun aldus mijn man. Zie een ander 'draadje'.

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2011-08-14 12:12:46

De droogte problemen zijn die voor de vroege gewassen, zoals koren en zo.

Maïs en zonnebloemen kunnen in het voorjaar wel een stootje hebben, al hebben deze toch ook flink schade opgelopen.

Op de homepage lees ik over de vroege vendange, maar tijdens de gesprekken die ik heb tussen de wijnboeren haal ik daar nog niets van uit, een broodje aap verhaal zegt men.

Druiven kunnen een prachtig jaar hebben, een geweldige zomer, maar de laatste dagen zijn de belangrijkste.

De laatste weken voor de pluk heeft de druif veel zon nodig om suikers te ontwikkelen die nodig zijn voor de alcohol.

En zo veel zon hebben we nog helemaal niet gehad, zelfs minder dan andere jaren beweren sommige boeren.

Andere lachen om mijn vraag, ‘tzal wel voor de beaujolais gelden, maar ja, das geen wijn !

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2011-08-15 12:00:00

oceaan

En zo duwt de Atlantische oceaan dat vervelende weer weg, allé blauwe lucht kom op!

Een prachtig fenomeen wat je niet vaak ziet hier.

Op dit moment is het hier in de tuin 18 graden, en op Il de Ré al 24 (vriendje zit daar)

En geloof me of niet, je kunt het eiland zien.

De zomer maakt zijn rentree, morgen 28 graden en daarna nog heter.

Eigenlijk moet je voor dit een groothoeklens hebben, over de hele linie van de kust zo ver je kijken kunt zie je de wolken in een lijn opschuiven, alsof een grote onzichtbare bezem de boel aan het aanvegen is.

Dit is nu de golfstream.

Cees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2011-08-27 15:20:31

De wereld heeft zijn ogen gericht op de stad New York, wat gaat er gebeuren de komende uren met Irene.

Een of andere maffe intellect die denkt dat tie wat moet zeggen heeft gisteravond hier op de regionale tv gezegd dat het mogelijk is dat Irene ook hier nog even langs komt.

47 mensen vonden de dood met de laatste tempete, duizenden verloren hun huis en haard, en er zijn nog steeds veel mensen die alleen al beven bij het woord tempete, inclusief mijzelve.

Hoe kan een hufter die de ballen verstand niet heeft van meteo’s nu zo’n stomme uitspraak doen in een gebied waar het zo gevoelig ligt.

Die Amerikaanse toestanden worden zo enorm opgeblazen volgens een familielid in de states; ‘maken jullie je maar geen zorgen’.

Als de overheid van New York niet iets zou zeggen zouden ze later voor miljarden aan claims binnen krijgen, als iemand van de brug afwaait staat er een colonne advocaten klaar om een paar miljoen te eisen, en als er een winkel blank komt te staan kan Bloomberg dokken.

Uit angst dat ook maar een van deze scenario’s uit gaan komen treft men nu voorbereidingen die ons doen voorkomen alsof het ergste van het ergste staat te gebeuren vanavond en morgen.

Xynthia zat op 968hPa, 99 m/h, Irene zit nu op 952 hPa en heeft windsnelheden van 85m/h per uur wat boven New York af zal zwakken tot 75m/h, daarna zal die het vaste land van canada verlaten, onder Groenland doorzakken zoals iedere storm dat doet, en naar Europa komen om daar Engeland, of Frankrijk en Nederland te pesten.

Ook al zou Irene dus deze kant opkomen, de kans dat ze in deze tijd van het jaar in kracht zal afnemen vanwege haar tocht over de koude Atlantische oceaan, is meer dan honderd procent.

Ik hoef geen weerkundige te zijn dit te weten.

Wat ik overigens niet begrijp is waarom we ons New York voorgeschoteld krijgen en Washington waar Irene veel heftiger zal zijn, nauwelijks wordt aangehaald.

We wachten hier aan de kust dus maar gewoon af wat er gaat gebeuren aan de andere kant van de plas, bereiden ons voor de Transat6.50, en beginnen met de opbouw van de salon nautique wat weer duizenden mensen naar La Rochelle zal trekken.

Cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#12 Geplaatst: 2011-08-27 18:37:24

Vaste gezegde van mijn vrouw als er iets in de wereld misgaat:

Zij hebben nie naar jou geluisterd, Christian.

In het geval Irene zou ik bijna  zeggen:

Zij hebben niet naar Cees geluisterd!

:-))

Christian (de man van Hannelore)

PS

21:44  stomme typefout gecorrigeerd, vouw --> vrouw

Bedankt Cees!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2011-08-27 19:58:23

Ik zie het als een grapje Christian, bedankt.

Maar ehhh, als je op deze site kijkt dan zie je dat ik niets ander vertel dan wat men mij hier voorlegt.

Als eerder gezegd gebruiken wij deze Duitse site in de maritieme wereld, en ook op diverse Amerikaanse sites wordt aangehaald naar deze GFS “methoden, al vraag ik me af of het Duits of Amerikaans is.

Wat ik wil zeggen is dat men (media) tegenwoordig de boel zo opblaast dat wij arme burgers bang worden voor datgene wat ons te wachten staat, en dan heb ik het nog niet over zogenaamde “logen” die maar wat te graag veel te zeggen hebben als er een camera voor hun neus staat.

Ooit was ik in het heilige land voor een werkbezoek in een stad, en thuis gekomen kreeg ik een artikel onder de neus hoe erg het daar wel niet was.

Tja, de journalist van de bewuste krant had het maar over één straatje, waar inderdaad wat rommelde, echter de krant deed het voorkomen of de hele stad zo was.

Toen ik om een onderhoud vroeg met deze journalist werd de telefoonverbinding abrupt afgebroken.

Ik kan hier niet goed tegen, dat is waar, en daar moet je maar mee leren leven, maar bewust mensen bang maken zoals hier bij ons nu het geval is vind ik de moeite waard om me zorgen over te maken.

Ik heb vanmorgen in de boulangerie de mensen dus voorzichtig uitgelegd dat wat deze man zei niet echt de waarheid is, en heb er voor de lol wat tekeningetjes, op een papieren zak die de boulanger me gaf, bij gemaakt, met hoe nu zo’n storm ontwikkeld en hoe zijn of haar route kan gaan lopen.

Dat bijna iedere storm onder Groenland ontstaat weet bijna niemand, ook de watersnoodramp van 1953 is veroorzaakt door een storm “uit” groenland.

Storm, (in europa) zo leren we, ontstaat door de noordelijk straalstromen die van mening (druk) verschillen met de straalstromen van het zuidelijke halfrond.

Een storm die uit het zuidelijke halfrond komt kan natuurkundig gezien nooit in kracht toenemen, alleen afnemen.

Natuurlijk neemt dit niet weg dat deze staart van de zuidelijke warme storm niet weer een nieuw gevecht aangaat zodra ze een andere straalstroom bereikt onder Groenland, maar dan spreek je sowieso niet van dezelfde storm.

Dat wij straks gaan surfen op de golven die ontstaan voor de kust van New York is de mensen wereldvreemd, ook hier gebruiken we weer informatiesites voor.

Cees.  

Ps, ik neem aan dat jouw “vouw” een dame is?

nagekomen; Hier kun je Irene volgen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2011-09-02 13:32:48

Ze komen er aan!

Vanmiddag even surfen, morgen misschien, maar volgende week moeten we maar eens een paar dagen voor het strand reserveren.

De golven van de orkaan Irene in New York hebben hun weg gevonden, sloom leggen ze hun weg af naar Groenland, ketsen op de stroming onder Ierland, en komen nu naar de franse kust.

De eerste niet te groot, een vijftig centimeter hoog maar met een mooie tussenpose van 15 seconden, dat zijn mooie lange golven waar je lekker lang op kunt staan.

Morgen worden ze groter, maar de wind die er achter aan komt breekt hun koppen af, en dinsdag hebben we de toppers, mooie hoge golven tot tegen twee meter en de kop wordt er afgeblazen door een stevige wind, korte tussenpose van slechts zes seconden.

Geen goeie surfgolf, maar voor de betere surfers (in niet) mooie toppen voor gekke kunstjes.

Voor diegene die aan de Atlantische kant wonen, mooie stranddagen met prachtige golven, dat zie je niet vaak.

En het weer? het is hier weer hartje zomer.

Cees.

avatar#9378
pieter G
Berichten: 0
Reacties: 6

#15 Geplaatst: 2011-09-09 09:09:19

ben zwaar jaloers Cees, voor mij gaat het wel weer even duren voordat we naar het strand mogen, ik heb vandaag in Nederland bij mij eens uit het raam lopen turen, mooie opkomende zon, echter geen warm weer en de voorspellingen zijn nog slechter.

In ieder geval hou ik erg van surfen, ik ben van plan eind om einde september maar eens in het mooie mimizan een gokje te wagen om lekker mijn plank te pakken, is nu ook gelijk een stuk voordeliger m.b.t. het regelen van [url=http://www.casamundo.nl]verblijfjes[/url]! Toch heb ik ervaren dat er op de Atlantische kusten altijd de meeste golven te vinden zijn in Europa, zo ben ik ook vaak graag naar San Sebastian geweest in Noord-Spanje.

Hoelang surf je al Cees? Ik ben nog niet erg goed( wel al 3 jaar verder), maar de basics zitten erin, heb altijd gelesd in Zoetemeer.

avatar#9378
pieter G
Berichten: 0
Reacties: 6

#16 Geplaatst: 2011-09-09 09:11:36

ben zwaar jaloers Cees, voor mij gaat het wel weer even duren voordat we naar het strand mogen, ik heb vandaag in Nederland bij mij eens uit het raam lopen turen, mooie opkomende zon, echter geen warm weer en de voorspellingen zijn nog slechter.

In ieder geval hou ik erg van surfen, ik ben van plan eind om einde september maar eens in het mooie mimizan een gokje te wagen om lekker mijn plank te pakken, is nu ook gelijk een stuk voordeliger m.b.t. het online boeken. Toch heb ik ervaren dat er op de Atlantische kusten altijd de meeste golven te vinden zijn in Europa, zo ben ik ook vaak graag naar San Sebastian geweest in Noord-Spanje.

Hoelang surf je al Cees? Ik ben nog niet erg goed( wel al 3 jaar verder), maar de basics zitten erin, heb altijd gelesd in Zoetemeer.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2011-09-09 13:27:22

Mooie gelegenheid om surfen te leren daar in zoetemeer, tenslotte is evenwicht de grootste schakel.

Als je hier kijkt zie je dat zondag een verrekt mooie dag is; golven van tweeënhalf tot drie meter, tussenperiode van wel veertien seconden! En een mooie wind mee.

Dit zijn overigens wel de laatste van Irene, daarna is ze uitgeblust.

Deze komen vanaf het punt waar ze vanuit canada weer de oceaan opzoekt, maar al snel was ze veel kracht verloren en kwam eigenlijk als een zuchtje in Ierland aan.

Wat nog kan is de storm die Nederland een beetje gaat pesten dat die de golven een beetje oppimpt, maar zeker is het (nog) niet.

Ik surf al vanaf negenentachtig ongeveer, maar met periode, ik heb niet altijd aan zee gewoond.

Ook kitesurf, veel gedaan op Martinique, daar is het echt super, mooie stranden, altijd en eeuwig warme wind, en altijd lekker warm water zodat je met de blote bast kunt kitesurfen.

Het nadeel van de côte alantique vind ik het koude water waar je vaak een combinaison aan moet.

Het mooie van deze streek (atlantische kust) zijn de enorme stranden en mooie gelegenheden om dit soort sporten te beoefenen.

Steeds meer nederlanders vinden de weg naar hier voor een heerlijk vermoeiende surf, kitesurf, of zeilvakantie.

We hebben een paar weken geleden een team surfers uit brazilie in onze cdh gahad.   

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#18 Geplaatst: 2011-09-09 13:39:17

Pieter "Gangmaker", ik weet 't niet maar ik heb zo m'n twijfels. OK, we zitten hier in 'de kroeg' dus alles mag, maar in al uw berichten poogt u die boek-stek te promoten op 'n tè doorzichtige en overigens irritante manier, dit leidt tot geleuter over surfen en geneuzel over Zoetermeer.

Surfles te Zoetermeer ? En ons' Cees trapt daarin ?

Pieter, maak vooral gang. Ik zal u niet langer lezen.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#19 Geplaatst: 2011-09-09 15:26:15

Peter, het is niet dat ik er wel of niet in trap.

Ik heb ook niet die twijfels die jij zou kunnen hebben, ik heb wél twijfels bij wat men noemt surfen, nets als duiken, skien, en al die andere nepsporten.

Je kunt in wassenaar (of waar dat ding ook staat) geen afdaling maken, net zo goed kun je duikervaring opdoen in een driemeter zwembad, noch surfen in een badkuip met jetaandrijving in zoetermeer.

Dat mensen dat doen moeten ze zelf weten, maar het is en blijft nep.

Verder weet ik niets van die boek-stek dingen, ik ben gestopt met het uitpluizen van nepprofielen en fakers.

Deze site wordt door tienduizenden mensen bezocht, al of niet in een bliksemschicht, en alles wat we hier schrijven wat enige positieve resultaten kan hebben voor een zoekende, is meegenomen, ook al is dat een reactie op een faker.

Ik kijk net naar die boeksite van pieter, als zijn bedoeling echt is wat jij denkt dan maakt tie toch een grote denkfout.

Mensen die hier zitten gaan toch niet een huis elders in Frankrijk huren?

‘k Ga het zwembad opengooien, lekker weer vandaag.

Ik heb nog wat studeerwerk te doen en dat kan perfect aan de rand van de piscine ;-)

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#20 Geplaatst: 2011-09-09 18:40:02

Je hebt gelijk Cees, 't is nog steeds zomer.

Wat Pieter "Gangmaker" betreft : 'n dergelijke naam hoef je niet uit te pluizen, die deugt gewoon niet.

(Pieter G : stuur maar 'n kopietje van uw ID, die zijn tegenwoordig gratis in Nederland.)

Ik heb bovendien nergens beweerd dat ik Pieter G slim vind (onderschat echter niet al die Bataven die hun vakantie in Frankrijk vieren en ook deze site bezoeken).

Ik heb gewoon 'n hekel aan anonimiteiten, vooral aan sluikreclamebedrijvende trollen.

Waarom ik dan hierop en zo reageer ? Ik bezoek deze site en doe daaraan mee vanwege de formule (wonen & leven in Frankrijk) en de kwaliteit. Het bewaken van die kwaliteit lijkt me echter 'n taak voor ons aller Wim. We kunnen slechts met onze voeten stemmen.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#21 Geplaatst: 2011-09-10 10:32:58

Peter, je zegt nogal wat.

Tegenwoordig heeft toch iedereen wel zo’n beetje een nickname, zelfs les vieilles tantes is er een.

En dat is toch ook niet een reden om op af te geven?

Als je nu zou zeggen dit niet mag, dan heb je gelijk, maar als als Pieter nu zo’n goede ervaring heeft met die klup in zoetemeer….. ik kan me dan wel voorstellen dat je die promoot.

Ik kom zelf vaak bij Olivier, een jongen die geniet van zijn werk, maar er zijn brood niet mee verdienen kan omdat hij niet zoals de grote massa mee holt met iedereen, en zijn club niet transformeert in een soort van bar-restaurant-evenements-zaak waar duizenden toeristen op af komen.

Bij Olivier heb je het gevoel een stickie op te steken, een biertje in het zand te zetten, en cool te dromen van de volgende golf die misschien vanavond komt.

Bij Olivier ben je net als je maten een surfer, of je nu een dokter, een advocaat, of een timmerman bent, iedereen koestert zijn board en zijn dromen.

Bij Olivier staan de vehikels, mensen met mini’s, beatels, en campingcars komen hier niet.

Ik zie daar nou niet echt veel kwaad in om er een hyperlinkje in te zetten.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#22 Geplaatst: 2011-09-16 10:11:45

Ja Cees, ik beweerde inderdaad nogal wat.

En onze gangmaker hult zich in 'n oorverdovende afwezigheid.

Ik weet genoeg,

Peter.