Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Potdeksel, muizen en de oude dame

Auteur Bericht

avatar#8769
aart
Berichten: 13
Reacties: 55

#0 Geplaatst: 2011-08-17 21:39:21

Ze is groot, mooi en onweerstaanbaar. Maar haar huid is genadeloos verpulverd door de onbarmhartige westenwind. Onze grange in de Champagne/Ardennen. Haar gepotdekselde gevel zal moeten worden vervangen. Een mooi moment om de grange te isoleren opdat wij ook 's winters onze toevlucht kunnen zoeken tot de oude dame.

Maar ja, wij zullen niet de enigen zijn. Ook de alomtegenwoordige relmuizen zijn dol op haar. Ik heb natuurlijk alle berichten over de vernietigende kracht van de muis in wand en dakisolatie tot mij genomen. Een afdoend antwoord op de vraag hoe ik een gepotdekselde gevel zo goed als mogelijk muizenbestendig kan isoleren heb ik nog niet gevonden. Heb ik iets over het hoofd gezien? Of kan iemand mij alsnog een welkom advies geven?

Ik wil de aan buitenkant van de grange onder de gepotdekselde planken isolatie aanbrengen. Hoe kan ik dat het beste doen?

Dank alvast.

Aart

avatar#9344
boerBon
Berichten: 0
Reacties: 1

#1 Geplaatst: 2011-08-21 18:48:33

Helaas Aart, geen reacties omdat er m.i. geen muisonvriendelijke isolatie bestaat.

Volgens mij bestaat er maar 1 muisonvriendelijke oplossing; geen isolatie, zoals vroeger.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2011-08-23 22:26:59

Aart,

 Heel wat reacties al, maar allemaal van eerdere datum. De zoekfunctie op dit forum levert gevoed met woorden als isolatie, dakisolatie etc. antwoorden op die je misschien op een idee zouden kunnen brengen. Dit is een voorbeeld van een van de eerdere discussies, en iets recenters. Ook het verhaal van Aat de Kwaasteniet en Christian von Klösterlein over de isolatie van het Franse huis is het lezen waard.

Rob

avatar#8769
aart
Berichten: 13
Reacties: 55

#3 Geplaatst: 2011-09-01 10:47:04

Rob,

Dankjewel voor je hulp. Ik heb het onvolprezen verhaal van Aat de Kwaatsteniet en Christian von Klösterlein zeker al tot mij genomen. Prima informatie maar ik had wat meer specifieke gegevens nodig. Vandaar ik het nog 'n keertje probeerde. Niettemin, dank, ik ga er zeker uitkomen.

Aart

avatar#7951
Jeune homme
Berichten: 3
Reacties: 11

#4 Geplaatst: 2011-09-01 14:59:51

Hallo.

Het advies dat wij hebben is misschien wat ongebruikelijk.

Maar heb je al overwogen om geisoleerde damwandplaten te gebruiken?

Deze hebben we gezien in Zeeland. Zij lijken op de ouderwetse Zeeuwse schuren. Deze platen zijn m.i. muisdicht, geisoleerd en in meerdere diktes te koop. Informeer eens bij het Zeeuwse erfgoed. Daar worden zij veel geadviseerd en toegepast bij renovatie bouw om het oude karakter te bewaren.

Succes ermee.

Machel