Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Boek 'La Maison' op vide-grenier gevonden

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2011-08-22 11:00:29

Gisteren op een vide-grenier hier in de buurt gevonden:

La Maison

Construction - Entretien - Aménagement - Réparations

auteur:        J. Feildel

uitgeverij     Rustica, Paris

uitgegeven: 1942

oplage:        niet aangegeven

ISBN:          niet aangegeven

260 pagina's

Prix: 30 Fr.

Het gaat om een voor geïnteresseerde leken bedoelde beschrijving van bouwtechnieken, en dan natuurlijk de vooroorlogse. Met veel tekeningen en tekst erbij zodat je de vaktermen kan leren zoals in een stripverhaal.

Veelal is ook het waarom uitgelegd, bijv. waarom heeft men vroeger des portes en cadre gemaakt? Niet vanwegen het mooie uiterlijk, maar om de uitzetting van het materiaal op te vangen.

Nog een interessant detail:

Bij de berekening van de dagelijkse behoefde aan drinkwater worden behalve het verbruik per persoon ook de voor honden, paarden en koeien benodigde hoeveelheden aangegeven. Ik wist niet dat een koe zeven keer zoveel drinkt als een mens voor wassen, koken en drinken nodig heeft.

En ook:

bij canalisations de vidange wordt aangegeven hoe le désifonnage vermeden kan worden.

Ik heb er €0.50 voor betaald. Maar 30 oude francs is toch ongeveer € 0,05 (deel door 600; of reken ik fout: 100 oude = 1 nieuwe Fr, 6 NF = ~1€) . Ik heb het dus duur gekocht, maar ja, bij antiquiteiten betaal je wat de liefhebber ervoor geeft ;-))

Christian von Klösterlein