Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ontluchtingspijp net onder de pannen

Auteur Bericht

avatar#9348
Fulldozer
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2011-08-22 16:54:26

Ik moet een ontluchting maken voor twee toiletten. Ik wil daarvoor wel door het dak maar ook onder de pannen blijven. Het is nml. een gerestaureerd italiaans huis en een plastic pijpje is niet erg mooi. Het is wel een nieuw geventileerd dak met isotec platen. Kan ik met een pijpje van 50 of 80 tot onder de pannen gaan. Eventueel met een geventileerde pan?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2011-08-22 17:17:03

Jawel hoor, er waait onder de pannen meer wind dan je lief is.

Overigens zijn er tientallen soorten pannen met ventilatie gaatjes, petjes, hoedjes, gleufjes, glittertjes, ditjes en datjes, wat niet van plastic is maar van dakpannenaardewerk, wat niet stoort op een monumentaal pand.

Google even op “tuile ventilation en klik even op images.

Cees.