Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

boerderij met 2 grote stallen en 10 hectare grond

Auteur Bericht

avatar#4896
lonneke
Berichten: 2
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2011-08-23 01:02:03

Hallo allemaal,

Mijn man heeft een franse commerce in de catégorie "sport et loisirs". Om te kunnen uitbreiden zijn wij op zoek naar een woning met bijgebouwen en enkele hectaren grond. Het project is aangemeld bij de Safer.

Nu staat er een boerderij met 2 grote stallen en 9 hectare grond te koop bij de Safer. Ik ben zeer geinteresseer en ik heb al contact met ze gezocht om de boerderij te gaan bezoeken.

Op internet lees ik allemaal verschillende berichten over de (on-) mogelijkheid van een commerce op landbouwgrond. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan/moet aanpakken?

Alvast bedankt,

Lonneke

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-08-23 16:19:31

Snel naar het gemeentehuis en kijken op de kadastrale kaart welke de bestemming is van de grond: les zones urbaines (U), les zones à urbaniser (AU), les zones agricoles (A) en de zones naturelles et forestières (N.) En ook nog wat  babbelen met de burgemeester over de (on)mogelijkheden van jullie wens; én een CU opvragen. En als je toch naar de SAFER gaat, de ambtenaren daar weten van de hoed en de rand.

Wim