Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Uw ervaringen met ultrasone antiblaffer

Auteur Bericht

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#0 Geplaatst: 2011-08-23 14:17:24

De herdershond van onze overbuurman blaft van 's ochtends tot diep in de avond naar elke passant.

Wij overwegen de installatie van een ultrasone antiblaffer, zie  antiblaffer

Wie van u heeft ervaringen met zo'n apparaatje .?

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#1 Geplaatst: 2011-08-23 15:43:44

Geen idee of het werkt, maar ik kwam ook nog deze tegen.

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#2 Geplaatst: 2011-08-23 16:01:06

Dag Henri,

Het helpt soms, maar soms ook niet. Dat hangt van de hond af en van de reden waarom het dier blaft. Maar als het helpt, moet je de eerste weken iedere keer als er iemand langsloopt en de hond aanslaat, uit je stoel en dat ding gebruiken. Wil het een blijvend effect hebben, dan mag je niet één keer overslaan en dat gedurende langere tijd. In de praktijk zijn deze hogetonenapparaten geen succes, omdat de hond alleen maar harder gaat blaffen of overgaat in hemeltergend gejank.

Overigens als de hond alleen maar aanslaat als er iemand langs komt, is er niet veel aan de hand. Hij doet gewoon zijn werk. Vervelender is het als een hond aan een stuk door loeit. Dan zou zo'n antiblafapparaat wel eens kunnen helpen. Maar meestal is een emmer water effectiever...

Frans 

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2011-08-23 17:07:17

Wij hebben zo een klein handapparaatje voor wandelingen. Soms kom je op plekken waar je rare honden tegenkomt en dito vreemde baasjes. Meestal weet ik de honden van me af te weren met 'commando's' als 'arret' en 'allez-vite' etc. Soms heb je een enge grommer en dan gebruik ik dat apparaat. Als de hond niet doof is draait hij zijn hoofd af en loopt weg. En ja, dove honden kunnen door angst natuurlijk vals zijn.......

De afstand is ongeveer een meter of 10-15 denk ik, niet meer. En ja, hoe je de hond van de buren moet conditioneren? Dan moet je er steeds naast staan?

Ingrid

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#4 Geplaatst: 2011-08-23 19:08:03

Mijn dank voor uw reacties.

Ter informatie dit en soortgelijke apparaten schakelen automatisch in zodra een hond gaat blaffen.

Ik vond overigens ook een apparaat dat een emmer water naar de hond gooit zodra die blaft: antiblafdouche  , maar ik vermoed dat mijn buurman die investering niet ziet zitten....

Overigens denk ik dat een waakhond alleeen maar aan zou moeten slaan zodra het eigen terrein betreden wordt, hetgeen verreweg de meeste honden begrijpen.

Een hond die bij elke voorbijganger aanslaat is absoluut nutteloos als waakhond omdat de eigenaar niet meer reageert bij aanslaan.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#5 Geplaatst: 2011-08-23 20:47:18

En wat zegt de Partij voor de Dieren hierover?

CvK

avatar#7977
woodyheike
Berichten: 2
Reacties: 34

#6 Geplaatst: 2011-08-23 21:05:09

Als hondentrainer, kan ik je zeggen, dat zo een antiblaf op afstand, niet veel doet. Eentje rond de hals is al iets beter, maar ook daar gaan sommige honden door.

Het belangrijkste hier, vind ik, is wat de eigenaar van die hond ervan vind. Is hij bereid om er iets aan te doen? Hebt u er al met hem over gesproken?

Wanneer wel, dan kan ik u enkel aanraden om een echte antiblafband (werkend met stroomstootjes)aan te schaffen, of de eigenaar en die de hond aandoen. Die kan je in verschillende standen instellen. Dus voor elk soort hond een stand. Je kan dit ook door training weg werken, maar hoe dit te doen, is te ingewikkeld om dit hier uit te gaan leggen. Er zullen allicht ook wel hondenscholen bij u in de buurt zijn, waar u terecht zou mee kunnen. Dit kan natuurlijk als de eigenaar akkoord gaat .

Mvg, Woody

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#7 Geplaatst: 2011-08-30 12:19:36

U allen hartelijk dank voor uw reacties..!

Ingrid merci voor het delen van je ervaring. het werkt dus.

Gerda, die oorpijn houdt op zodra dat 'arme' beest zijn muil houdt,

dus dat lijkt mij wel acceptabel, zelfs voor de PvdD.

Overigens is bij zo'n ultrasone antiblaffer het bereik essentieel en ik heb slechts een maximaal bereik van 20 meter gevonden, hetgeen onvoldoende zou zijn, zoals ook Woody adstrueert.

Inmiddels is de eigenaar tot inkeer gekomen en werkt aan verbetering met een merkbaar resultaat.

Kortom we zien het nog een tijdje aan in de hoop dat de hond kalmeert.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#8 Geplaatst: 2011-08-30 13:54:40

Henribik schreef:

Inmiddels is de eigenaar tot inkeer gekomen en werkt aan verbetering.

In mijn ogen de beste oplossing. Heeft ook bij ons in een iets ander geval gewerkt. Wij hebben het probleem met een onhebbelijke hond gewoon in de dorpswinkel besproken en er was blijkbaar iemand aanwezig die de eigenaar kende en dan met hem gesproken heeft.

Het is soms irritant als je in de dorpswinkel moet wachten omdat iemand aan de eigenaar al zijn gezondheids- of andere klachten uit moet leggen, maar die conversatie heeft ook zijn nut, zoals in dit geval ;-))

C'est la France!

Christian von Klösterlein

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#9 Geplaatst: 2011-08-30 14:19:53

Ik heb overigens in een jachtcatalogus inderdaad onlangs zo'n installatie gezien die, wanneer een hond blaft in zijn hok, automatisch water over hem heen sproeit.

Ons paard zou dat trouwens geweldig vinden, ik weet zeker dat hij zou leren blaffen.