Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

DSK ?

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2011-08-24 10:24:30

Zeer benieuwd naar Wims berichtje "DSK", verschijnt 'n leeg scherm.

En het onderwerp "DSK" staat niet in de lijst onder "Entre bavards".

Het hele gedoe was al 'n spookvertoning, nu ook spookberichten ?

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-08-24 16:16:39

Er ging vanmorgen iets mis. Hier dan mijn verzuchting.

Ik word tamelijk misselijk van de Franse socialistische reacties op de seponering van de affaire-DSK. Iedereen daar is dolblij dat zo'n hoogstaand en kundig partijgenoot weer zijn gewone leven kan oppakken. Wat is dat toch met die Fransen? De man staat bekend als een notoire viespeuk. Met instemming las ik een berichtje in de Belgische krant De Morgen, die zich evenzeer verbaast over het hypocriete hiep, hiep, hoera van de Franse socialisten.

'Kritiek op de positieve reacties kwam van de socialistische regionale politica Anne Mansouret. Ze is de moeder van de jonge schrijfster Tristane Banon. Banon beschuldigt de ex-baas van het Internationaal Muntfonds haar eveneens aangerand te hebben. Mansouret vertelde aan het Franse persagentschap AFP dat ze verafschuwt dat haar partijvrienden voortdurend herhalen dat hij nu weer zuiver op de graat is. "Alleen maar omdat de New Yorkse procureur geen proces wil, is Strauss-Kahn bijlange na niet onschuldig", luidt het.
 
Ook als er geen poging tot verkrachting was geweest in New York is het gedrag van Strauss-Kahn volgens Mansouret onaanvaardbaar. "Het schokt me enorm dat het bestuur van de socialistische partij het absoluut normaal vindt dat een man die één van de belangrijkste beleidsmakers ter wereld is, om 11 uur 's voormiddags met een kamermeisje een seksueel avontuurtje heeft", aldus Mansouret. "Dit zal rechts in Frankrijk alleen maar sterker maken."

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2011-08-24 18:38:30

Ha Wim, nu de techniek het weer doet deel ik jouw misselijkheid, maar wellicht om andere redenen dan de jouwe.

Was er maar 'n proces, dan konden we vernemen of DSK schuldig was bevonden of niet. Nu blijft 't allemaal zo hangen, zo kleven. En zo kleven aan die politieke partij.

Zo de één schade kan berokkenen aan de partij, zo berokkent de partij schade aan de ander.

Ga ik te snel ? Lees voor de één DSK, voor de ander Royal. 't Wordt tijd dat ze voor zichzelf begint.

Bovendien : op de Schaal van Onbetrouwbaarheid scoort Mansouret ook hoog, en dat heeft niets te maken met moederliefde voor dochter Banon.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2011-08-24 23:40:50

Heren,

Hoe meer DSK in de media verschijnt, hoe meer ik besef dat ik nog een gewone Bataaf ben. Ik krijg het geen enkele Galliër (zeker niet mij Geliefde Echtgenote) aangepraat dat DSK gewoon een viezerik is die voortdurend misbruik maakt van macht/geld/positie om de gulp open te knopen. Dat er al of niet met wederzijds goedvinden dames aan zijn lusten ten prooi vallen is een gotspe, hoe zeer mijnheer DSK slim is en weet met geld om te gaan.

Iedereen heeft het gedaan: de Amerikaanse justitie, de pers, de dame in kwestie, de advocaten maar DSK is "slachtoffer".

Ik deel de misselijkheid van beide voorgangers. En ik walg van de Socialitische Familie die zich in alle bochten wringt om in het gevlij van DSK te komen om maar Sarko zich van het lijf te houden. Een onwaarachtigheid die ik in NL alleen aangetroffen heb bij het CDA ten tijde van de besluitvorming over wel of niet in zee gaan met de brievenbusplassers.

DSK zal betalen. Niet in pénal, maar in civil. Tot een rechtszaak komt het nooit, het wordt een "settlement". En de echte waarheid zulen we nooit horen. De Galliërs willen die ook niet horen. Want die is te erg.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2011-08-26 12:48:30

We zullen dominique eens flink bekritiseren dit weekend.

De parti socialiste heeft weer een conference in La Rochelle, en zoals gewoonlijk hebben de trouwe leden onze chambres d’hôtes uitgekozen voor hun aangenaam verpozen en de nodige nachtrust na felle discussies.

Aan de rand van het zwembad zullen zijn wandelgangen overwogen worden, en hoogstwaarschijnlijk zal men proberen de nodige doemscenario’s te verzinnen als ware het sarkozy zelve die Dominique de cel in gooide.

Ik als trouwe rechts(se)dienaar zal voortdurend een flinke bak ellende over me heen krijgen, maar ze weten het, als ze me pijn doen is het petit dejeuner erg schraal, en ze houden zo van lekker eten;-)

Misschien steek ik de pizzaoven wel aan.

Cees.