Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

10jaar relatie met NL fiscus

Auteur Bericht

avatar#6583
Alicia
Berichten: 4
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2011-08-30 15:15:29

Ik heb in mijn volwassen leven (en ik dateer van 1936!) nog geen 6 jaar in NL gewoond (2002-2007). Desondanks, en vanwege een minimale AOW uitkering - nooit in NL gewerkt en dus nooit premies betaald - zit ik vast aan de 10 jaar relatie met de NL fiscus. Ik vind dit oneerlijk; 6 jaar (de tijd dat ik in NL woonde) zou eerlijker zijn.

Ik denk erover dit aan te vechten. Heeft iemand hiermee ervaring, of heeft iemand suggesties? (Bijv. bedanken voor de som van 34.- pmnd netto die ik nu van de SVB ontvang?

Alvast dank voor de input.

Alicia

avatar#6687
Mireille Bosscher
Berichten: 4
Reacties: 26

#1 Geplaatst: 2011-08-30 15:47:45

In de Successiewet staat het als volgt beschreven:

artikel 3 lid 1. Een Nederlander die in Nederland heeft gewoond en binnen tien jaren nadat hij Nederland metterwoon heeft verlaten, is overleden of een schenking heeft gedaan, wordt geacht ten tijde van zijn overlijden of van het doen van de schenking in Nederland te hebben gewoond.

Niet van belang is of je een uitkering hebt genoten maar enkel of je als Nederlander in Nederland hebt gewoond, ongeacht de duur hiervan.

Dit artikel is wel vaker aangevochten, doch zonder resultaat.

Een oplossing zou zijn te kiezen voor de Franse nationaliteit..

Groet,

Mireille Bosscher