Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

DPE en Emission de GES

Auteur Bericht

avatar#6825
Frank E.
Berichten: 5
Reacties: 30

#0 Geplaatst: 2011-08-30 21:40:23

Ik heb onlangs mijn huis in Frankrijk te koop aangeboden.
Hiervoor heb je vanaf september 2006 '' diagnostic de performance énergétique '' ( DPE ) nodig voordat je het huis verkocht hebt.
Zo hebben wij een erkende expert hier onlangs op bezoek gehad voor deze DPE en vrijdag het rapport hiervan ontvangen.
Met als uitslag E, waar ik het geheel niet mee eens ben in vergelijking met andere te koop staande huizen hier in de buurt, welke geen dubbele beglazing hebben en nauwelijks geisoleerd zijn.

( Ter informatie A is een goed geisloleerd huis en G is een slecht geisoleerd huis.)

Mijn wantrouwen omtrent dit rapport werd nog groter toen ik bemwerkte dat er ook een rapport ''serre '' ( Broeikas effect ) aan toegevoegd was met ook als uitslag E. Terwijl alle huizen in ons dorp en omgevong in Loiret minimaal B hebben.

Te meer daar ik zelf bouwkundige ben en ik in Nederland 30 jaar geleden huizen moesten kwalifiseren op isolatie, wat geheel te vergelijken is met huidige DPE nu in Frankrijk en waarvoor we wel heel wat meer test-apparatuur en tijd nodig hadden, alvorens tot een conclusie te komen. Onze expert deed er 5 minuten over.

Zo vond ik op Internet

Door alleen in te vullen het verbruik van Stookolie (mazout), gaz en electra per jaar.

Achteraf gezien had ik van deze expert vragen verwacht zoals hoeveel brandsof olie (Azout) er per jaar werd verbruikt.Maar die zijn niet door hem gesteld !.

Ik vroeg me dan ook af waar deze diagnostique-expert dan wel zijn gegevens van kreeg? EDF ? GDF ? Of, waarop hij danwel zijn rapport gebaseerd had.

Nu blijkt dat de expert met een standaard formulier heeft gewerkt, waarbij niet is opgenomen welke isolatie materialen zijn gebruikt en hoe dik deze zijn.

Waarbij hij bovendien bij mij vergeten had de extra isolatie (Polyurethaan) van mijn betonnen vloer en de extra 50 cm Steenwol bij mijn dak.

Al met al een droefig en slecht rapport.

Maar wat nu?

Graag uw ervaring en wat ik zal moeten doen om de gestelde diagnose te veranderen in een goede diagnose.

Frank E.

 

avatar#9432
Magister
Berichten: 0
Reacties: 3

#1 Geplaatst: 2011-09-20 12:38:07

In welke streek is dit gebeurd Frank en door wie (welk bedrijf) werd de DPE en GES opgesteld?

Zijn zijn kwalificaties toegevoegd aan het document?

Groetjes

Paul