Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

huis kopen op naam kind

Auteur Bericht

avatar#7812
inge la roche
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2011-09-02 09:57:57

Hallo ik heb een vraag, 4 jaar geleden hebben wij ons huis in frankrijk gekocht en wonen sindsdien in frankrijk. wij werken allebei en hebben 1 zoon van 14. Nu staan we op het punt om een tweede huis hier te kopen met het idee omdit weer door teverkopen na enkele renovatie punten. Ik heb gehoord dat er sprake is van Plus Value bij het verkopen van een tweede huis over een periode van 10 jaar? maar de oplossing zou kunnen zijn dat we dit tweede huis op naam van onze zoon kopen? weet iemand of dit klopt? en is er een minimum leeftijd voor, hij is dus 14 jaar.

alvast bedankt voor het lezen en ik zie elke reactie graag terug,

Merci, Inge

avatar#6687
Mireille Bosscher
Berichten: 4
Reacties: 26

#1 Geplaatst: 2011-09-02 10:25:17

Je kunt als ouder namens het minderjarig kind een huis aankopen, mits beide ouders daarbij overeenstemming hebben. Zo niet, dan is de toestemming van de rechter nodig.

Als er een hypotheek aan te pas komt is sowieso die rechterlijke toestemming vereist.

Je geeft aan dat deze opzet bedacht is om heffing van de taxe sur la plus value te voorkomen. Sinds eind augustus van dit jaar zijn de regels voor wat betreft deze belasting aanzienlijk gewijzigd, zie deze website.

Door de woning aan te merken als résidence principale zou je niet onder de heffing vallen.

Bedenk echter wel dat de nieuw aan te schaffen woning, geen hoofdverblijf vormt voor jullie zoon, hij woont er immers niet.

Groet,

Mireille Bosscher