Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Internet bas debit

Auteur Bericht

avatar#4075
Johan-Ardeche
Berichten: 4
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2011-09-06 13:58:04

Mijn vakantiewoning heeft een france telecom vaste telefooonverbinding maar ligt meer dan 8km van de centrale verwijderd, dus geen adsl mogelijk alleen inbellen met bas debit. Internet haut debit is dus niet mogelijk, of wellicht wel middels de sateliet alleen is dat nogal kostbaar voor die 4 a 5 keer per jaar dat we er zijn. Heeft iemand een idee/mogelijkheid?

Salut Johan

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#1 Geplaatst: 2011-09-06 17:25:04

Misschien nog even wachten op een glasvezel aansluiting.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2011-09-06 17:42:33

Dat wordt dan wachten tot 2025, en waarschijnlijk nog wel later. Want was ons allen in maart 2008 ook al niet snel internet beloofd? Voor het einde van de ambtstermijn van de huidige president?

Soms poogt de mairie een achterstandssituatie te verbeteren, en komt er bijvoorbeeld Wimax in de buurt. De website van Ariase - en dslvalley trouwens ook - is goed geïnformeerd over dat soort ontwikkelingen in de nabije toekomst. Soms biedt een readsl aansluiting uitkomst: komt net iets verder dan regulier adsl, maar met een geringere snelheid. Maar wel minstens tien keer zo snel als analoog. Intoetsen van je telefoonnummer op dit soort sites laat zien hoe het met je éligibilité gesteld is. Maar met acht kilometer koperdraad redt je het ook met readsl niet. Dan levert de standaard telefoonbekabeling tussen centrale en abonnee een te grote verzwakking op. Over satellietverbindingen is niet iedereen enthousiast, nog los van de prijs. Vaak kom je met relatief eenvoudig internetten al snel aan een download limiet, waarna de provider de snelheid aanzienlijk terugschroeft.

En wat het klassieke inbel modem betreft: het gebruik van een snelle internet browser als google chrome scheelt aanzienlijk, beter geen Internet Explorer gebruiken. Het omzetten van een vaste telefoonverbinding naar het type ligne residence sécondair helpt de kosten op jaarbasis te drukken.

Over al deze onderwerpen is heel wat informatie te vinden hier op het forum en de website, met de zoekfunctie.

Rob van der Meulen

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2011-09-06 18:29:47

Heb je ook geen dekking voor mobiel internet via 3g of gsm?

Anders kun je gewoon een smartphone gebruiken, zeker voor slechts 5 keer per jaar lijkt me dat een prima oplossing, kun je meteen je vaste lijn opzeggen.