Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

voorstellen en aanschaf 2dehands auto

Auteur Bericht

avatar#9404
landman
Berichten: 1
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2011-09-08 20:09:51

Hallo,

Ik heb mij zojuist nieuw aangemeld op dit forum. Ik heb website en forum echter al veelvuldig en dankbaar geraadpleegd. Ik heb een lange posting klaar staan. Maar voor dat ik die plaats wil ik even de functionaliteit van dit forum testen.

Vriendelijke groet, Rick

avatar#9404
landman
Berichten: 1
Reacties: 3

#1 Geplaatst: 2011-09-08 20:12:48

dit bericht kan weg. Met dank aan P’Homme de la Terre

avatar#9404
landman
Berichten: 1
Reacties: 3

#2 Geplaatst: 2011-09-08 20:15:38

Ik heb sinds een klein jaar het plan opgevat om een pied-a-terre in Frankrijk te vinden en hier voorlopig een deel van het jaar te verblijven. Van mijn werk kan ik 4 maanden per jaar weg. Dit jaar ben ik 2 maanden in het voorjaar en (nu) in het naarjaar in LDF, een patroon wat ik de komende jaren wil doorzetten. Ik wil namelijk rustig de tijd nemen om mijn droomplek te vinden. Afgelopen half jaar heb ik een kamertje in een provinciestadje gehad. Hiervandaan heb ik treinend, wandelend en kamperend het nabijgelegen platteland verkend en veel leuke contacten opgedaan. Inmiddels heb ik de nodige paperassen geregeld (bankrekening, postbus, frans rijbewijs) waarmee ik mij ook administratief wat makkelijker door  LDF kan bewegen.

Voor mijn dagelijkse levensonderhoud in Frankrijk heb ik slechts een beperkt budget beschikbaar. Nu ik mijn paperassen heb geregeld, wil ik mijn kamer opzeggen en de E250 pm die me dat kost beter/anders besteden. Mijn ervaring is dat ik overal wel (gratis of goedkoop) overnachting kan vinden. Maar het van de ene naar de andere plek komen kost toch wel erg veel moeite als je van het openbaar vervoer en de benenwagen afhankelijk bent. Mijn plan is daarom een frans bestelautotje aan te schaffen en hiermee mezelf en mijn spullen van de ene naar de andere plek te slepen. Buiten dit transportwerk zal ik de auto wsl alleen gebruiken om op huizen/grondjacht te gaan, lokaal blijf ik bij voorkeur de benenwagen gebruiken. Vooralsnog blijft Limousin mijn veld van onderzoek ;) Voor de duidelijkheid: de auto blijft in Frankrijk.

Ik wil dus voor het eerst van mijn leven een tweedehands auto kopen en krijg hierbij graag advies:


1. Mijn begroting (per jaar) is als volgt: E300 stalling, E300 verzekering,E150 brandstof (1000 km), E500 afschrijving en onderhoud. Is dit reeel ?
2. Als ik voor, zeg E3000 een autotje koop, loop ik dan grote risico dat ik er uiteindelijk veel meer dan E500-E1000 pj afschrijvinging/onderhoud aan kwijt ben. Helpt het als ik de auto bij een garage koop, waar ik ook direct het onderhoud aan uitbesteed ? Tips ?
3. Ik las ergens dat je alleen recht hebt op een carte grise als je een woonadres in ldf hebt? Als eind deze maand mijn huur afloopt, heb ik dit niet meer. Maar mijn assurance habitation, die ik steeds als JdD heb gebruikt, loopt voorlopig nog door. Mijn rijbewijs staat op dit adres. Mijn post laat ik via laPoste doorsturen naar mijn postbus, dus bekeuringen en andere rekeningen komen gewoon aan. Als ik dus deze maand nog een carte grise weet te bemachtigen, loop ik denk ik weinig risico. Hoe zien jullie dit ?

Ik ben benieuwd naar jullie reakties en goede tips.

Vriendelijke groet, Rick

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2011-09-08 21:50:06

Welkom Rick.

Met 'het potloodje' linksonder uw bericht kunt u dat bericht 'editen'.

Wat betreft uw vraag : ik snap er weinig van. Wat wilt u nu precies ?

Peter.

avatar#9404
landman
Berichten: 1
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2011-09-08 22:23:55

Beste Peter,

Bedankt voor de tip met het potloodje.

Mischien ben ik wat breed van stof. Maar in het kort vraag ik advies / tips bij de aanschaf van een 2dehands auto met frans kenteken.

Groet, Rick

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2011-09-08 23:52:14

Rick,

Zo lang je een adres hebt (aantonen met huurcontract en/of op jouw naam gestelde EDF- of telefoonrekening) kun je een auto kopen. Dan ook nog een verzekering zien te vinden, niet duur als het WA is, wellicht kan je bank je helpen.

Voor 3000€ kun je makkelijk een tweedehandsje vinden in de orde van grootte Renault Kangoo, Citroên Berlingo. Een diesel met niet meer dan 200.000 op de teller zou het mooist zijn.

Kijk maar eens op de utgebreide autokoopsites.

Alleen niet mee rijden naar Nederland zo lang je (nog) niet uitgeschreven bent.

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2011-09-09 07:28:14

Inderdaad.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2011-09-09 17:46:45

Hier, op onze site, staan veel adressen van auto-sites.

Wim

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#8 Geplaatst: 2011-09-10 12:46:09

Bonjour Rick,

Nog een paar auto kooptips:

1) Als je écht verstand van auto's hebt kun je particulier een 2e hands kopen. Maar let dan wel op:

1.1) Ga altijd naar het huisadres van de verkoper en check dit tegen de gegevens op de carte grise. Nooit "langs de weg" kopen.

1.2) Kijk of de auto een volledige service-historie heeft. Boekjes met dealerstempels.

1.3) Kijk of de verkoper de 1e eigenaar is. Kun je zien op de carte grise.

1.4) Kijk of de kilometerstand gegarandeerd is. Verkoper vult dit in op de certificat de cession.

1.5) Laat verkoper zich legitimeren en noteer zijn gegevens.

2) Of koop van een garage. Let dan wel op:

2.1) Als je bij een merkdealer koopt probeer dan merkgarantie te bedingen. Dan kun je gedurende de garantieperiode bij elke dealer van het merk terecht.

2.2) Zelfstandige garages geven ook garantie maar vaak zul je dan naar de verkopende garage zelf terug moeten.

3) Kijk altijd wanneer de distributieriem voor het laatst is vervangen. Bij sommige merken wordt dan tegelijkertijd de waterpomp vernieuwd. Dat kan afhankelijk van merk en type ruim meer dan 1000 euri kosten.

4) Controleer alle functies: licht, radio, centrale vergrendeling, airco, alle portier- en kofferbak sloten, schakelaars, electrische ramen etcetera;

5) Kijk of alle sleutels erbij zijn en of ze ook passen!

6) Als er een alarm in zit, controleer dan of alle afstandsbedieningen erbij zitten, en de masterkaart met het serienummer om afstandsbedieningen te kunnen bijbestellen.

7) Oudere auto's moeten verplicht een recente controle technique hebben. Let op dat men je het oorspronkelijke formulier geeft en niet de kopie die je krijgt na een contre-visite. Die laatste is namelijk altijd 'vierge'.

8) Laat waar mogelijk schriftelijk vastleggen dat de auto schadevrij is.

Salutations, Jos