Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Plus Value op terreintje

Auteur Bericht

avatar#7357
abbo
Berichten: 5
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2011-09-09 23:51:19

Beste Forum,

op dit moment verkoop ik een terreintje en heb de notaris gevraagd of er sprake is van Plus-Value. Dat is het geval. Geen nood. Maar, aldus de notaris, mag ik geen aftrekposten hanteren omdat het een terrein betreft. Dat lijkt me onrechtvaardig aangezien ik een weg heb laten aanleggen die het terrein wel degelijk verbeterd m.i. Zonder die weg kom je het terrein niet op naar de plek van een toekomstig maison.

Heb ik enig recht van spreken en is er ergens vastgelegd wat precies de aftrekposten zijn?

Dank vast

Theo

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-09-10 11:27:00

Theo,

 De website van de doorgaans goed ingelichte Chambre de Notaires de Paris heeft hieraan de volgende passage gewijd (aftrekposten):

......les dépenses de construction, de reconstruction, d'agrandissement, ou d'amélioration retenues soit sous certaines conditions pour leur montant réel, soit forfaitairement à 15 % du prix d’acquisition à la condition que le contribuable cède le bien plus de cinq ans après son acquisition et qu'il s'agisse d'un immeuble bâti (exclusion des  terrains nus) ;.....

Ik geef je weinig kans.

Rob

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#2 Geplaatst: 2011-09-10 19:46:52

Hallo Theo,

Ik heb het nog niet eerder meegemaakt (de verkoop van een terrein), maar ik zou niet weten waarom de kosten NIET in aftrek zouden mogen worden gebracht.

Wellicht iemand wel ervaring?

Ik zou het ook voor je kunnen uitzoeken.

Succes,

Een andere Rob

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2011-09-10 21:00:51

Theo, Rob,

Een bezoek bij de belastingdienst levert dit formulier op, voor de déclaration de plus value. Het onderdeel verbeteringskosten, punt 23, wordt afgesloten met de tekst: ..... si immeuble bâti detenu depuis plus de 5 ans..... Dat lijkt aardig dicht bij de website samenvatting van de Parijse notarissen te liggen. Maar wie weet zijn er details en uitzonderingen die je niet zomaar terugvindt in de meestal wat rudimentaire informatie die je op internet tegenkomt.

Rob

avatar#7357
abbo
Berichten: 5
Reacties: 7

#4 Geplaatst: 2011-09-11 12:44:06

All Rob'en,

allen dank voor het napluizen!

Ik schik me al bijna in mijn lot maar ga toch de notaris nog een keer benaderen, wie weet. Nu is het nou ook weer niet een heel groot bedrag wat er betaald moet worden maar je kan er toch vele keren lekker van eten.

Theo

avatar#6687
Mireille Bosscher
Berichten: 4
Reacties: 26

#5 Geplaatst: 2011-09-13 12:25:37

Zoals je wellicht weet is de nieuwe regeling voor de taxe sur la plus value van kracht sinds eind augustus. Uit jouw verhaal begrijp ik dat je nog geen compormis de vente gesloten hebt, zodat je onder de nieuwe regeling valt.

Onder de oude regeling beschikte je niet over aftrekmogelijkheden. Mij lijkt dat dat onder de nieuwe ook niet het geval zal zijn, gezien de bezuinigingen waar de regeling deel van uitmaakt, maar vraag het voor de zekerheid na bij de notaris en hou ons op het forum op de hoogte.

Helaas is er momenteel nog weinig conceets te melden rond de nieuwe regeling.

Groet,

Mireille Bosscher

avatar#6687
Mireille Bosscher
Berichten: 4
Reacties: 26

#6 Geplaatst: 2011-09-13 12:43:59

net iets te laat gekeken naar de laatste updates vwb de Franse wet- en regelgeving, en te snel op de verzendknop gedrukt:

de nieuwe regeling treedt eerst volgend jaar in, excuses.

Groet,

Mireille Bosscher

avatar#7357
abbo
Berichten: 5
Reacties: 7

#7 Geplaatst: 2011-09-13 23:19:28

Beste Mireille,

geen probleem. Waardeer het sowieso dat je het geprobeerd hebt uit te zoeken. Ondertussen lijkt het nadere contact wat op te leveren:

Les investissements dont vous me parlez ne rentrent pas dans la catégorie "DEPENSES DE CONSTRUCTION, ..."

mais il est possible qu'ils rentrent dans la catégorie "FRAIS DE VOIRIE, RESEAUX et DISTRIBUTION".

Ze doelt hierbij op de aanleg van een wateraansluiting die gelijktijdig heeft plaatsgevonden als wellicht ook de aanleg van buizen t.b.v. toekomstige electriciteit.

'k Juich nog niet te vroeg maar over een paar weken weet ik meer wanneer ze de facturen heeft kunnen bestuderen.

vrgr

Theo