Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

de vakantie zit er weer op

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-09-10 14:41:39

Een enkele retraité waagt zich nog op een rustige vakantie, maar de grote groep is weer driftig aan het werk, al na gelang wat van driftig wordt begrepen.

De eerste stakingen staan op stapel, de vakbondslijderssmi hebben lekker uitgerust en tijd gehad om altijd wel weer een reden te vinden het land plat te gooien, en de kinderen gaan weer met zware rugzakken vol naar school, het nieuwe jaar in.

Het nieuwe jaar in?

Ja ook de gemiddelde fransmens denkt al weer over het nieuwe jaar.

Hoe mooi is dit land qua cultuur van eten en feesten.

Men zegt het zelf al; zelfs als we geen reden hebben voor een feest organiseren we toch een feest met als reden dat we geen reden hebben een feest te vieren.

Jour de l’an moet vroeg genoeg geregeld zijn, en zo is men al weer druk bezig bij wie we gaan feesten, met wie, en hoe, niet te vergeten.

Wat eten we bijvoorbeeld, hebben cees en pierre een koelbox met autostekker, want we willen verse Huitres, de zalm komt uit Bretagne, de Champagne van een vriend uit Reims, de zelfgemaakte foie-gras van een schoonmoeder, de koekjes van een Oma, de wijn uit monbazillac, misschien dat cees nog naar de chateau kan gaan voor de rouge, en pascal komt met de enige echte muscadet.

Ik kijk er net als veel andere weer naar uit, een paar dagen bij vrienden logeren, een en al plezier.

Geen vuurwerk oliebollen en beschonken lieden langs de straat, maar een heus feest.

Jammer dat het dit jaar op zaterdag valt.

Cees.