Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

gites en de Sacem

Auteur Bericht

avatar#9409
VRIES
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2011-09-11 11:43:08

Bonjour Forum

Sinds een jaar exploiteren wij twee gites in de Maine et Loire en hebben een aantal weken geleden een schrijven van de Sacem ontvangen met betrekking tot hert "verspreiden"van muziek in onze gites (televisie en radio). De kosten hiervoor bedragen € 87,69 voor auteursrechten en € 101,30 voor la renumeration equitable (de rechtvaardige vergoeding). Dit zijn in onze ogen een forse bedragen voor gites die een beperkt aantal weken per jaar gebruikt worden. Hebben gebruikers van dit forum ervaringen met de Sacem en de hoogte van de vergoedingen die zij vragen?

Bedankt alvast voor jullie reacties

Vries Zuidam

www.lavauvacances.com

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-09-11 12:32:56

Welkom op dit forum. Ik heb me ook wel eens verbaasd over alle instanties die plotseling met aanslagen te voorschijn komen. Wat "la SACEM" betreft geldt denk ik nog steeds wat in een ministerieel antwoord uit 2006 (inclusief verwijzingen naar jurisprudentie) op een vraag daarover is aangegeven: zodra gasten betalen voor hun verblijf en televisie kunnen kijken, zijn die afdrachten verschuldigd. Om het even of het slechts om incidentele, nauwelijks commerciële verhuur tijdens het zomerseizoen gaat, of om een meer professionele exploitatie. De ingewikkelde regelingen zouden inmiddels vereenvoudigd zijn meldt de website van SACEM. Het is in gewoon Nederlands eigenlijk een soort Buma/Stemra heffing naar Frans model.

Rob van der Meulen 

avatar#9409
VRIES
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2011-09-13 08:09:53

Hallo Rob

Hartelijk dank voor je heldere antwoord

met vriendelijke groet

Vries