Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ervaringdeskundigen gevraagd

Auteur Bericht

avatar#7582
PaulGJ
Berichten: 9
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2011-09-14 12:14:22

Hallo

Wij staan op het punt om elektrische radiatoren aan te schaffen en zijn ons aan het oriënteren.

Hebben hiervoor de site van Needo radiatoren bezocht en gezien wat zij bieden aan comfort en zuinigheid voelen wij er veel voor om deze radiatoren aan te schaffen.

Heeft iemand ervaring met dit merk.

Bij voorbaat dank voor de reacties.

Met vriendelijke groet

Louise en Paul Subelack

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2011-09-14 14:00:00

Paul en Louise,

geen ervaring met dit speciale merk.

Maar laat je niet misleiden door de term zuinigheid. Alle elektrische radiatoren hebben een rendement van 100%, dus alle toegevoerde energie wordt omgezet in warmte.

En als een fabrikant zegt 'blijft ook na het uitschakelen nog urenlang warmte afgeven' dan heeft hij inzover gelijk als deze radiator ook urenlang na het inschakelen nog geen warmte levert. Het is een kwestie van massa: zware radiatoren, bijv. die met keramische vulling (steatite) hebben een grote traagheid, lichtere van zuiver ijzer of aluminium zijn snel (in het opwarmen en ook in het afkoelen). Oliegevulde liggen er tussenin.

De esthetiek van de Needo-reeks spreek mij wel aan.

Maar wat zij onder benchmarking en de comparative table schrijven is toch een beetje goochelen met getallen.

Christian von Klösterlein

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2011-09-22 11:17:42

Wat die benchmarking betreft: het enige zinnige dat ik daaruit kan afleiden is dat het gebruikscomfort van dit type Needo radiatoren wat beter scoort. Door het gebruikte "advanced condensing system" wordt de radiator over de gehele oppervlakte zeer gelijkmatig verwarmd, de infrarood foto's spreken duidelijke taal, en bereikt daardoor in de speciale testkamer iets eerder dan de andere radiatoren (welke merken, types, elektrisch vermogen, gebruikte techniek?) de eindtemperatuur. Het is uit marketing optiek een aardige presentatie van gegevens, maar als presentatie van onderzoeksgegevens zou een eerstejaars student aan de TU Delft hier zeker geen voldoende voor krijgen. Er wordt in de verwarmings- en isolatiebranche vaak zeer creatief omgegaan met cijfers, inderdaad wat goochelen met getallen zoals Christian dat noemt. De enorme prijsverschillen tussen de goedkopere producten en de high-end producten blijven me dan ook verbazen. Elektrisch verwarmen blijft overigens een dure aangelegenheid, ook al wordt 100% van de elektrische energie omgezet in warmte. Als bijverwarming in voor- en najaar goed te gebruiken, maar als hoofdverwarming 's winters wat kostbaar. Als ervaringsdeskundige met een ander type elektrische verwarming hier mijn bevindingen.

Rob van der Meulen

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2011-09-23 08:21:43

Rob,

bedankt voor de eer:

goochelen met getallen zoals Christian dat noemt

Maar Goochelen met Getallen is de titel van een boek, geschreven door Hans van Maanen, journalist met natuurkundige achtergrond (of natuurkundige die als journalist werkt). 

Christian von Klösterlein

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2011-09-23 08:50:30

@ Christian

Message understood. Voortaan zal ik om de wetenschap niet in een kwaad daglicht te stellen me aansluiten bij de politiek. Met de kreet: "Lies, damned lies, and statistics". Deze term wordt toegeschreven aan de Britse Prime Minister Disraeli uit de 19e eeuw. Maar daar begint de mist ook al: de deskundigen betwijfelen of hij dit ooit gezegd of geschreven heeft. 

Rob