Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

reklame

Auteur Bericht

avatar#7977
woodyheike
Berichten: 2
Reacties: 34

#0 Geplaatst: 2011-09-14 23:24:03

We hebben vandaag de interesse gekregen van een firma, om aan onze straatkant reklameborden te hangen, eventueel ook een groot bord aan de zijkant van de woning. We hebben 50 m straatkant en de zijkant is zichtbaar alsook de gehele voorkant vanop een paar 100 meter. De baan die er loopt is een voormalige national maar heden ten daage als departementale. Er passeren dagelijks tussen de 500 en 600 autos en vrachtwagens per uur. Dit zeker de gehele tijd dat het licht is buiten. Bovendien is er vanaf een paar 100 meter een snelheidsbeperking van 70 per uur. Ze gaan iemand sturen om de situatie juist in beeld te brengen en me dan een financieel voorstel doen. Nu ben ik al de hele avond aan het googlen om meer info te vinden over prijzen, maar kan niet echt iets vinden. Behalve dan een reklamebord op een draaideur op een luchthaven in nederland of duitsland. Daar spreken ze van 5 a 8000 euro per maand. Is dit reeel of is dit een fantasiebedrag? Ik heb dus echt geen flauw idee wat men voor zulke plaatsen betaald voor reklame te zetten. Is er iemand onder jullie die daar ervaring mee heeft en me een schatting kan geven wat men normaal betaald voor die mogelijkheid tot reklame. Heb ik bepaalde vergunningen of toestemmingen nodig van instanties? Dan heb ik al een beetje achtergrond als men ons dat voorstel zal doen.

Mvg,Wodan

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2011-09-15 08:41:36

Beste Wodan,

Er bestaat geen formule voor reclameborden, het is heel simpel “wat de gek er voor geeft”

Een kant van ons terrein is ook aan de straatkant van een Nweg met een dikke vijftienduizend auto’s per dag.

Er was toen een paardenboer die een bord op wilde hangen, ik had dezelfde vraag als jij?

Niemand die het weet want het verdwijnt allemaal in het matras.

Hij bood me voor een bord van een vierkante meter twee honderd per trimester, en betaalde uiteindelijk tweevijftig.

Toen ik wist dat dit zo makkelijk ging heb ik m’n aandacht daarop gelegd omdat het snel en makkelijk verdienen is.  

Ik heb toen eerst voor een restaurant in de stad een bord opgehangen als lokkertje, zei duidelijk dat ik dit gratis voor hem wilde doen om te helpen, maarrrrrrr, normaal kost het drieduizend per jaar, ok, ik help je.

Die pief ging lekker aan het lullen en zo kwam de eerste vanzelf, toen de tweede, de derde……

Ik weet dat voor superU en zo, die borden een schijntje zijn, en ik denk dat je gerust in drie nullen kunt gaan denken met zo’n bord van zes vierkante meter negen meter in de lucht.

Je moet wel goed beseffen dat je min of meer een verplichting hebt, dus als je ze een keer zat bent, of ze betalen niet, dan sta je er alleen voor.

Ik heb bewust kleine bedrijven de kans gegeven in trimesters te betalen, en de grote per jaar, omdat ik wist dat als ik eens voor mezelf wil publiceren (ébénisterie en chambres d’hôtes) dan wil ik er geen viezigheid naast die de aandacht van mijn borden afhaalt.

Er bestaat een kans dat de gemeente heffing gaat vragen onder de noemer “tax sur le pollution visuelle.”

De hoeveelheid hangt af per gemeente, hier hebben ze er nog nooit van gehoord.

Dat betekent dat je wel een document op moet maken dat als ze komen, ze dat niet jou in je schoenen schuiven, de muur is tenslotte wel van jou.

Kijk wel uit, als je per jaar zo’n vijftienduizend euro binnenhaalt is dat natuurlijk een mooie binnenkomer, maar de belastingdienst is ook niet achterlijk.

Om heel kort te zijn (ben altijd nogal langdradig), reclame is een heel duister verhaal waar niemand iets concreets van weet.

Cees.