Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

assainissement individuelle

Auteur Bericht

avatar#8829
Breton
Berichten: 5
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2011-09-15 11:14:22

Hallo allen ,

  ik heb vandaag een grondonderzoek laten doen voor de plaatsing van het assainissement individuelle .Tot zover zou het een zandbed worden voor de drainage en een citern van 3000l. Ik had twee afvoerbuizen gelegd , een voor toiletten en een voor keuken en badkamer , maar er diende een derde buis dia. 100 te liggen die naar het hoogte punt gaat van het huis en wordt aangesloten op de citern. De ontluchting zou niet uit het dak mogen komen maar als gesloten circuit aangesloten dienen te worden.

Heeft iemand hier ook ervaringen mee ?

Wat zouden eventuele oplossingen zijn want de fundering is reds gegoten en als alternatief zie ik enkel een buis tegen de buitengevel ?

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#1 Geplaatst: 2011-09-15 11:27:55

Ik begrijp dat het een nieuwbouw is waarvan op dit moment alleen de fundering ligt. In mijn (300 jaar oude) huis vond ik zo’n pijp tegen de gevel ook niet mooi en heb toen een ongebruikte schoorsteen benut, met nadrukkelijke instemming van de juiste instantie. In jouw geval zou je boven de fundering naar binnen kunnen gaan en dan omhoog bouwen, als een soort schoorsteen…

Frans

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2011-09-15 11:57:10

Karel Breton,

Begrijp ik niet:

De ontluchting zou NIET uit het dak mogen komen maar als GESLOTEN circuit aangesloten dienen te worden.

Waar moet de ontluchting dan eindigen?

Gesloten ontluchting is in mijn perceptie geen ontluchting.

- Of begrijp ik hier iets fout?

Christian von Klösterlein

avatar#8829
Breton
Berichten: 5
Reacties: 7

#3 Geplaatst: 2011-09-15 12:42:40

bedankt voor het antwoord, maar het gaat hier om een oude woning waar er geen riolering voorzien was , en zoals jullie weten dient uitgerust te worden met het nodige riolerings systeem . Normaal worden bij de afvoer de ontluchting door het dak gebracht  ( vb voor onderdruk bij doorspoelen van het toilet ed.)

Bij het grond onderzoek hebben ze me gezegd dat deze buis dient verbonden te worden met de ondergrondse bezinkingstank . ik begrijp niet goed waarom er gewoonweg geen uitgang op het dak mag zijn . De woning is een standaard oude woning zoals zoveel in Frankrijk dus...

Karel

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#4 Geplaatst: 2011-09-15 12:54:52

Karel, nu begrijp ik het beter; het lijkt zo te zijn:

1.  Ieder rioolsysteem moet, zoals je zelf zegt, een beluchting hebben, en die gaat normaal door het dak, hoger dan enig raam of dakkapel. Is hier onder punt 10 en op afb. 5 en 6 uitgelegd.

2.  Iedere fosse septique dient een ontluchting te hebben, en die moet ook hoger gaan dan het hoogste raam van het huis.

3. Bedoelde jullie adviseur misschien dat de fosse-ontluchting op de bestaande riool-ontluchting aangesloten mag worden?

Zo tenminste interpreteer ik je woorden :

   Normaal worden bij de afvoer de ontluchting door het dak gebracht  ( vb voor onderdruk bij doorspoelen van het toilet ed.)

Bij het grond onderzoek hebben ze me gezegd dat deze buis dient verbonden te worden met de ondergrondse bezinkingstank.

Groeten

Christian v.K. 

de oplossing van Frans C. is natuurlijk geniaal