Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zwembad en tweede woonst

Auteur Bericht

avatar#4273
yves
Berichten: 6
Reacties: 50

#0 Geplaatst: 2011-09-16 15:43:29

Aan allen,

wij hebben reeds enkele jaren een opzetzwembad dat dus 's winters wordt geledigd en opgeborgen. Elk jaar -afgerond- 20.000l laten weglopen. Volgend jaar wil ik een opzetzwembad plaatsen dat kan overwinteren. Maar hoe onderhouden jullie dat bij lange afwezigheid? De pomp toch regelmatig laten draaien? Meer product gebruiken? Wat bij onweer en eventueel afslaan van elektriciteit?

Alvast bedankt voor de antwoorden.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2011-09-16 17:25:20

Yves,

Ik moet zeggen dat ik nog geen doorwinterde specialist ben maar het zit er aan te komen.

In principe is chloor alleen actief als de ph waarde van het water juist is.

Zonder die juiste waarde doet chloor eigenlijk niets.

Nu verandert de ph waarde met de schommelingen van de temperatuur, dus die moet je in de zomer in de gaten houden.

In de winter wanneer het water afkoelt, is er minder kans op vorming van algen, en blijven de ph en chloorwaarden vrij goed functioneren met het minimum wat ze doen.

Eenmaal als de temperatuur weer omhoog schiet in het voorjaar komen de zenuwachtige moment.

Vorig jaar was bij ons de hele winter het bad kraakhelder, in het voorjaar maak ik alles schoon en leg de bubbeltjesmat er op zodat tie kan gaan warmen, we zijn een weekend weg waar de temperatuur flink omhoog schoot en wapss, zo groen als gras.

Nu is dat niet zo erg, tegenwoordig bestaan er middeltjes die je instaat stellen het meest groene zwembad in twee dagen kraakhelder te krijgen.

Denk er wel aan dat als het winter is de boel kan bevriezen.

Wij kennen heel wat mensen met eenvoudige opzetbaden die ze niet leeg laten lopen.

Cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2011-09-16 19:37:12

In de winter wordt normaal gesproken niet meer gepompt. Men werpe een hivernage-product in het water, dekt het bad af en in mei ziet het water er normaliter heel behoorlijk uit. In het voorjaar mag de pomp extra uurtjes maken, worden chloor en pH op niveau gebracht en kan er weer worden geplonsd. Althans, zo doen zij het al 11 jaar en het ging altijd goed.

Wim

avatar#4273
yves
Berichten: 6
Reacties: 50

#3 Geplaatst: 2011-09-18 09:09:48

Beste,

ok; in de winter dus geen probleem. Maar wat als jullie bvb in de maand juni en september voor een tijdje naar huis gaan, tenslotte is het nog altijd een tweede woonst. Pomp laten draaien, of eerder preventief wat produkt toevoegen?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2011-09-18 14:04:36

Yves, een zwembad is een zwembad, of dat ding nu boven de grond staat of er onder ligt.

Google even wat rond of vraag bij ene zwembad-winkel, daar kun je alles vinden.

En ja, van juni tot september moet je gewoon d epomp laten draaien, en als dat ding uitvalt en je komt op vakantie dan heb je kans dat je in een kikkerpool kunt drijven.

Een zwembad hebben is geen grote kunst, een zwembad houden wel.

op een afstandje een zwembad houden kan alleen als je er redelijk vaak naar kijkt, of laat kijken.

volgens mij moet eens per zes uur de inhoud van het zwembad door het filter gaan.

Dus een pomp met duizend liter per uur moet twintig uur draaien, maar een pomp met 300 liter per minuut hoeft maar net iets meer dan een uur te draaien.

aan jouw de keus. 

Cees.

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#5 Geplaatst: 2011-09-18 15:46:43

wij hebben nu drie seizoenen een houten zwembad staan (kleintje van 5.5 kub water), zodra we er zijn gaat het zandfilter aan en als we weggaan gaan, gaan er drie chloortabletten long90 in het drijvende chloorhouder. in het najaar als we afsluiten gaat er een houder met tabletten in, deze kopen we altijd bij de GiFi.stukken van dat piepschuim tegen het vastvriezen er in en een winterzijl er op.  aan- en afvoer dicht  en de pomp leeg de schuur in.

Wij hebben alleen bronwater dus goedkoop maar als je elk jaar water uit de leiding er in doet lijkt het mij een dure hobby. Water is duur in Frankrijk.

Ook heb ik dit jaar geëxperimenteerd met natrium bicarbonaat beter bekend als koolzuur of schoonmaakzout ik moet zeggen dat het water er dit jaar erg helder was , grappig want ik werk dagelijks met natrium bicarbonaat en ik wist niet dat dat zo goed werkte in een zwembad .

avatar#4273
yves
Berichten: 6
Reacties: 50

#6 Geplaatst: 2011-09-18 22:47:51

Ok, bedankt voor de reakties.

avatar#8705
Marit07
Berichten: 4
Reacties: 12

#7 Geplaatst: 2011-09-27 15:41:37

Nog een tip; als je in de zwemmaanden van (het tweede) huis weg gaat, kun je aan vrienden of buren vragen of zijn eens in de zoveel tijd wat chloor in het zwembad willen stoppen of even willen kijken of alles nog loopt.

Ik werk in een zwembadwinkel en we zien dit vaak gebeuren. Een andere mogelijkheid is bij de plaatselijke zwembadwinkel vragen of ze eventueel onderhoud van het zwembad doen en (tegen een vergoeding uiteraard) willen langskomen om het zwembad 'bij te houden' en eventueel grondig schoon te maken voordat je weer komt. Maar dit is net wat je eraan wilt en kunt besteden.

Normaal gesproken kun je het zwembadwater 3 à 4 jaar behouden, als het water goed onderhouden wordt met chemische (of andere) middelen.

Daarom is het belangrijk het zwembad goed voor te bereiden op de 'overwintering'. Hiervoor kun je een speciaal product kopen die ervoor zorgt dat het pH niveau op peil blijft en dat er zich geen algen vormen in het water. Je hoeft de pomp dan in de winter niet te laten draaien. Ook bestaan er attributen die bevriezen van het water voorkomen, wijzelf stoppen met water gevulde bidons in het zwembad en dekken hem vervolgens af.

Belangrijk is in ieder geval dat er geen water meer in de pomp, het filter en de leidingen zit, zodat dit niet stukvriest.

Succes!

Marit