Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bezuinigingen in F en NL...

Auteur Bericht

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#0 Geplaatst: 2011-09-17 02:18:36

Bezuinigingen…..

Welaan, de Europese landen houden elkaar in een financiële houdgreep want stoute Hellenen, Portos, Hispanos en andere dansvolken van handen– en voetengeklap. Sarko en Angela houden elkaar stevig vast (“wat stampen we lekker samen”). Uitgelekte bezuinigingen in Batavië: 1% tot 2,5% gaat het volkje erop achteruit. Dat is grofweg voor de kleinverdieners minder dan wat een mobieltje kost en voor de grootverdieners een week vakantie. In Gallië komt het neer op 4 weken roken voor de rokers of 3 x een volle tank.

Waar niet in beide landen op bezuinigd wordt is de Rechterlijke Macht.

Kan niet.

Een minister (Brice Hortefeux) die borreltafelpraat uit over een allochtoon. In  beroep en vrijgesproken. Clearstream en Villepin: idem. Met  Lagarde en Tapie gaat het gegarandeerd uitsissen, al of niet in beroep. Wilders maandenlang in de media: uitgegaan als een nachtkaars. Nec plus ultra: gekken als  een Damschreeuwer, een Waxinelichtjeshoudergooier (3 x woordwaarde bij Scrabble en je bent binnen): ze moeten toch even de tijd- en geldvretende rechtsgang door. Een goedaardige halve gare die Beatrix alleen maar toesprak tijdens een concert wacht wellicht hetzelfde lot.

De hijgende pers smult, herkauwt en spuugt uit. Pleinement dans nos gueles.

Wanneer komt de BSP (Bon Sens Paysan) weer terug?

Steven.

avatar#6601
PíHomme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2011-09-17 17:34:29

Mag ik dit als 'n hartekreet verstaan, Steven ? We kunnen de BSP als politieke beweging oprichten, 'n club zonder chefs maar met veel indianen.

Mijn eerste stap op dit terrein zal ik dinsdag over 'n week zetten : met de juffen demonstreren tegen al dat knijpen op onderwijs (en vooral niet staken !).

Doe je mee ? Anderen ook ? Het lijkt me tijd worden.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2011-09-17 19:20:03

Hartekreet tegen verspilling, afschuiven van verantwoordelijkheden, hufterigheid, inderdaad. Wellicht als er geld van (schijn)veiligheid overgeboekt kan worden naar onderwijs, kan Frankrijk weer wat stijgen op de PISA-rangorde (pagina 8).

Steven