Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Canaldigitaal certificeert Sony TV's

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2011-09-18 12:43:41

Het is wellicht ook voor in Frankrijk wonende Nederlanders nuttig om te weten dat steeds meer TV's voorzien zijn van een z.g. 'triple tuner' . Dat wil zeggen dat de TV geschikt is voor DVB-C (kabeltelevisie) DVB-T (in Frankrijk heet dat TNT) én DVB-S (satelliet televisie) . Indien een dergelijke TV ook nog door Canaldigitaal wordt gecertificeerd, dan betekent het dat met die TV (in combinatie met een officiele CI module van Canaldigitaal en smartcard) naar de Nederlandse TV kan worden gekeken, met kijkgarantie van Canaldigitaal en zonder extra 'los kastje'. Daarnaast zijn natuurlijk de Franse TV zenders te zien via een 'harkje' op dak of de kabelaansluiting.

Dergelijke TV's zijn uiteraard gewoon in Frankrijk te koop. Soms is een software aanpassing nodig naar de juiste firmware versie maar die kan door de dealer of de consument zelf uitgevoerd worden.

Canaldigitaal heeft nu een serie TV's van Sony gecertificeerd, zie bericht op satellitemagazine.