Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

minimum saldo op bankrekening

Auteur Bericht

avatar#7699
jaapen kitty
Berichten: 1
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2011-09-20 11:43:26

Wij zijn per 1 juni definitief naar Frankrijk verhuisd. Nu beweert onze bank (NSBC) dat wij een minimum saldo van euro 64.000,- op onze rekening moeten hebben staan. Dit komt ons zeer onwaarschijnlijk voor. Een bank kan dat toch niet vereisen?

Graag reacties

avatar#7699
jaapen kitty
Berichten: 1
Reacties: 5

#1 Geplaatst: 2011-09-20 12:43:41

Wij vroegen onze bank naar de reden en voilá het antwoord:

HSBC est une banque haut de gamme. Afin d'avoir le statut Premier il vous faudra detenir 75 000euros chez HSBC.

L'idée principale à retenir c'est que HSBC souhaite travailler pleinement avec ses clients.

Dat je het maar weet, wij hebben geen behoefte aan "haut de gamme" en "le statut Premier"

Mocht iemand hier wel behoefte aan hebben dan weet je waar je terecht kunt.

Groet

Jaap

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2011-09-20 18:57:57

Gelijk weg bij die bank!

Doet me denken aan tijden dat Nederlandse banken (ik weet niet meer welke) de bijstandstrekkers eruit wilden gooien want slecht voor imago & brachten te weinig op.

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2011-09-20 20:43:24

Ik zat vroeger bij de Banque de Paris et de Pays-Bas in Arnhem. Ik was nou niet bepaald een vermogend particulier als leerling-verpleegkundige en ik kon inderdaad opstappen. Het was ergens tussen 1984-1986.

Ingrid

avatar#9304
Midas
Berichten: 2
Reacties: 18

#4 Geplaatst: 2011-09-21 01:42:52

Hallo,

Inderdaad een nette mededeling, maar wellicht waren jullie niet zo goed geïnformeerd. HSBC, ook Barclays bijv., zijn buiten het VK vooral grote zakenbanken die in Frankrijk in het bijzonder op een gefortuneerd publiek mikken (en Britse expats die erin geluisd worden). Hun tarieven zijn ook navenant monstrueus. Niet normaal wat die je maandelijks durven aan te rekenen. Premier, uiteraard! Iedereen blijft er echt beter zo ver mogelijk van weg.

Frankrijk heeft jammer genoeg een traditie van betalende banken, waarbij zo goed als niets gratis is. Terwijl de service vaak wel ouwerwets-slecht is. Socgen, BNP, CL, noem ze maar op. Ik kan dus enkel maar aanraden eens naar de online gratis alternatieven te kijken: Boursorama en Fortuneo.

Zoals op een ander draadje gemeld, ben ik zelf al tweeëneenhalf jaar zeer tevreden klant bij Boursorama. En ja, ook Premier met bijbehorende kaart en gratis verzekeringen. Tot op heden nog niet het minste klagen over. Vrienden die ik aanbreng krijgen trouwens 60 euro gratis premie bij het openen van een nieuwe rekening, dus mocht je geïnteresseerd zijn stuur je me maar een mailtje.

Groeten,
Midas

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2011-09-21 08:20:42

Als Ingrid zag de Banque de Paris et de Pays-Bas (te Amsterdam) mij ook liever gaan. Het was inderdaad begin jaren '80, ze gingen reorganiseren en zich herprofileren en dat soort dingen. Ik studeerde nog. Wisten zij veel.

Elf jaar geleden zag BNP Paribas hier me graag komen. Ze moesten lachen om dit verleden, waren ook niet op de hoogte waarvandaan "Paribas" in de huidige naam kwam. Die "N" was wèl bekend, zéér bekend.

Zonder verleden geen toekomst.

Peter ('n tevreden klant).

P.S.

'n Kleine anekdote : 'n paar jaar geleden was ik in Amsterdam. Op die vrijdagmorgen was er 'n grote storing in het betalingsnetwerk. In winkels, de automaten, alles lag eruit. Nu had ik her & der spullen besteld, die moesten worden betaald. Ik had nog 'n paar munten op zak.

BNP Paribas zit in 'n statig grachtenpand aan de Herengracht, ik meldde me deemoedig aan de 'balie' ('n fraaie secrétaire met daarachter 'n lieve secretaresse). Ze belde de directeur, bracht koffie, een & al vriendelijkheid en begrip. De directeur gaf me wat ik nodig had, deze bank heeft geen geld in huis. Het werd wel verrekend met Bourges. Klasse !

Kom daar eens om bij 'n internetbank.