Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

aansluiten parafoudre

Auteur Bericht

avatar#8976
marhout
Berichten: 25
Reacties: 76

#0 Geplaatst: 2011-09-24 13:56:29

In onze nieuwe meterkast wil ik een Parafoudre  40KA(Dehn guard DG m TT2P 275) opnemen.

Nu is het volgens mij zo dat als de hoofdschakelaar afgesteld staat op minder dan 125A, er geen extra zekering nodig is in de fase aansluiting van de Parafoudre. Toch zie ik bij o.a. in het schema bij Hager de "DISJONCTEUR HAGER 32A MFN732" voor de Parafoudre geschakeld bij een hoofdschakelaar van 45A.

Weet iemand hoe dat nu zit?

Groet,

Wimavatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-09-24 14:07:27

Wim,

Beneden staat een kuip stuc op me te wachten, dus heel kort: kijk even op de uitstekende website van Entraidelec naar de verschillende systemen die er bestaan. Sommige parafoudres zijn autoprotégé, andere hebben de hulp nodig van een disjoncteur. In het eerste geval vemeldt de fabrikant iets als: protection intégrée au parafoudre. De hoofdschakelaar biedt die bescherming absoluut niet. Zorg er wel voor dat die van het selectieve soort is, te herkennen aan een S in de type aanduiding. En nog wat algemene info over "surge protection". Zie ook pagina 21 van dit langzamerhand tot standaardwerk verheven verhaal van de firma Hager. En zorg voor een meer dan uitstekende aardverbinding.

Rob van der Meulen