Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Diagnostic securite incendie

Auteur Bericht

avatar#9116
Johan de Bruin
Berichten: 6
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2011-09-27 10:44:44

Wij zijn bezig met het kopen van een horeca-object.

Nu staan in het rapport mbt de brandveiligheid een groot aantal dingen die zijn afgekeurd.

Veel daarvan is met een aantal kleine aanpassingen op norm te brengen zoals bijv;

speciale deuropeners op de deur van de nooduitgang (de barres anti panique).

Maar wat te doen met bijv; wanden en vloeren die niet zijn goedgekeurd omdat ze niet voldoende brandvertraging hebben bijv; maar een half uur terwijl één uur 

vereist is.

Ben je verplicht dit op norm te brengen ? Wat zijn de consequenties als je het niet doet ? Hoe breng je dit eigenlijk op norm en wat zal dat dan wel niet gaan kosten ?

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben. 

Alvast bedankt voor alle reacties !

Met vriendelijke groet,

Johan

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-09-27 11:02:00

Johan,

 Een korte reactie, voor mijn pen weer uitschiet zoals een uur geleden bij antwoord 999 over telefoon- en modemtechniek. Zelf hier geen ervaring mee, maar het intikken op google.fr van de woorden: sécurité incendie établissements recevants du public levert ongeveer 161.000 hits op. Soms heeft de prefectuur in de regio daar ook nog aparte info voor op het internet gezet. Kijken naar....... prf.gouv.fr aanduidingen. Zeer veel regelgeving, bouwkundige voorschriften, (indicatie van) vluchtwegen, elektrische installatie, rookmelders, blusmiddelen etc. En vaak wordt eigendomsovergang aangegrepen door instanties om de zaak nu eens op goed op orde te laten brengen.

Rob

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2011-09-27 12:34:29

Een hotel en restaurant in Frankrijk moet een ERP (Etablissement recevant du public)-vergunning hebben, bestaande uit nogal strenge brandbeveiliging- en gehandicaptentoegangseisen. Deze vergunning wordt in principe afgegeven voor drie jaar.

Indien bij controle blijkt dat er afwijkingen zijn, heeft de controlerende instantie (een afdeling van de Préfecture) de macht om het etablissement onmiddellijk te sluiten (bij acuut en ernstig brandgevaar) of om één jaar de tijd te geven om de geconstareerde gebreken te verhelpen. Indien ze na een jaar terugkomen en de gebreken zijn niet verholpen, kan het etablissement alsnog gesloten worden, of een verder uitstel krijgen van een jaar (bv als aantoonbaar voorbereidingen zijn gedaan om de mankementen te verhelpen).

U heeft dus drie mogelijkheden:

1. Als ontbindende voorwaarde in het koopcontract opnemen dat er een ERP-vergunning is, voordat u de cession de fonds de commerce of de acte authentique tekent.

2. Het risico nemen en zelf het komende jaar alle voorgeschreven voorzieningen aanbrengen (inderdaad ook de brandvertragende muren en vloeren). De kosten hiervan zijn meestal aanzienlijk, maar natuurlijk afhankelijk van de situatie. U bent over een jaar eigenaar en heeft u het pand niet op norm gebracht, dan dreigt dus sluiting!

3. Nog voordat u tekent nagaan of het pand wel ERP-plichtig is. Er zijn een paar ontsnappingsmogelijkheden, maar dat hangt helemaal af van het pand zelf en uw plannen. In dat geval krijgt u ontheffing van het op norm brengen.

Wim