Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

De winter in met een CV DeDietrich DTR 1300

Auteur Bericht

avatar#9450
markvanderweide
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2011-09-28 20:49:58

Mooi dingetje die dedietrich, maar in de winter kan het flink koud worden in de limousin heb ik vorig jaar gemerkt. En dat kost een hoop gas. Op de antivriesstand verwarmt de ketel het huis tot 6 graden. Om komende winter wat gas te besparen dus maar eens een beetje zitten snuffelen aan het apparaat om te kijken of hij deze winter uit kan. Radiatoren leeg laten lopen is eenvoudig. Maar er zit een 130 liter boiler in. Helemaal in het schuim. Geen aftap kraan of iets te bekennen om het water er weer uit te krijgen. Deze nummers heb ik op de voorkant gevonden:

Type: DTG 1300 à 1325 Eco.NOx Plus / V130
Année 2005
Série n ° 02084

Iemand een idee hoe deze ketel het beste door de winter kan ? Of kan ik hem beter gewoon aan laten staan?

Bedankt !

Mark

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2011-09-28 21:09:32

Mark,

(overgens welkom op dit forum),

nu komt langzaam weer het seizoen voor de overwinteringsvraagstukken.

Wij hadden hetzelfde probeem met onze CV, namelijk een flink brandstofverbruik bij de antivriesstand. 

Dan hebben wij het CV-circuit met antivries laten vullen, de ballon , het warmwatervat in de boiler, in het najaar afgetapt en de verwarming gewoon uitgezet. Het aftappen was bij onze Viessman-ketel eenvoudig te doen door het geforceerd openen van de overstort (overdrukbeveiliging). Op onze overstort zit een hendeltje dat je tegen een weerstand open kan draaien en dan loopt het bruikwater eruit. Onze leidingen zijn ook zo aangelegd dat dit het laagste punt van het warmwatercircuit is. Dit doen wij nu al vijf jaar lang zo zonder problemen.

Ik zou bij DeDietrich of een CV-installateur in de buurt informeren hoe dat bij jullie ketel zit. Leegdrukken met perslucht is misschien ook een optie.

Succes en vooral een lagere gasrekening gewenst!

Christian von Klösterlein

avatar#9450
markvanderweide
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2011-09-30 08:59:50

Hi Christian,

Bedankt voor je reactie, ik ga met deze kennis over drie weken nog eens naar de ketel kijken. Ik laat je even weten hoe ver ik kom.... En idd misschien dat de originele installateur nog actief is.

Bedankt,

Mark