Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

andere auto

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-09-29 18:59:58

Mijn espace heeft de geest gegeven.

Tijdens de terugreis van de jongens na een stevige dag arbeid terwijl ik met m’n luie kont in het heilige land ligt te genieten, stopte de auto er eindelijk mee.

Eindelijk zeg ik omdat ik dat klereding spuugzat was.

Na de garantietijd begaf een van de stabilisatiesteunen het, aan een kant knerpte de motor over het chassis heen dat de mensen een veilig heenkomen zochten.

Na een klacht bij de garage begaf ook steun nummer twee het, maar geen nood, lassen dat kunnen ze!

Nou, dat heb ik geweten, het kostte me een accu, en na twee weken lag die weer los.

Na duizenden euro’s aan reparatie her en der had ik besloten om er niets meer aan te doen, en gewoon af te wachten tot die het begaf, elke euro erin is verspilde moeite.

Mijn eerste renault, mijn laatste renault.

Nu moet er een andere komen, en ik zit te denken (als trouwe citroenrijder met een peugeotje tussendoor) aan een 807 of een C8.

Wat me opvalt, is dat bij elke annonce staat dat de distributieriem dan en dan vernieuwd is.

Ik heb ook ooit eens iemand horen zeggen dat als je maar een foutje maakt bij het vernieuwen van zo’n riem, dan loopt de auto kapot, en dat kan door een simpel niet te strak aangedraaid schroefje komen.

Dus kort gezegd, zo’n auto waar de snaar van vernieuwd is kan wel eens helemaal fout zijn!

Maar……. Waar komt dat vandaan, die snaar vernieuwen?

Is dat echt wel nodig, of is dit weer zo’n typisch geval van argwanende gevoelens voor alles wat onbekend en dus onbemind is?

Bij honderdduizend kilometer de distributiesnaar vernieuwen, en vroeger reden ze gewoon het klokje om zonder d’r aan te zitten.

Als ik over twee weken terug ben hoop ik weer lekker in een citroen te zitten.

Cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2011-09-29 21:41:04

Cees,

de tandriem is een zegen want die heeft motoren met bovenliggende nokkenassen voor iedereen toegankelijk gemaakt. Dit was een vinding van de autofabriek Glas die allang niet meer bestaat. In de tijd voor de tandriem moesten bovenliggende nokkenassen door kettingen, cascades van tandwielen of 'Königswellen' aangedreven worden - duur en erg gevoelig voor afstelling en onderhoud. Gewone motoren hadden daarom onderliggende nokkenassen die de kleppen via lange stoterstangen en culbuteurs bedienden - niet goed voor hoge toerentalen, en vaak luidruchtig.

Maar elk voordeel heb z'n nadeel. De tandriem (met draadstrengen verstevigde getande kunststofsnar) heeft niet het eeuwige leven. Meestal wordt een levensduur van 100.000km gehanteerd. En meestal moet niet alleen de tandriem maar ook diens geleiders en spanners vernieuwd worden. Als hierbij een fout gebeurd dan loopt de motor meestal meteen in de soep. Dus als de tandriem na de voorgeschreven kilometers vernieuwd is en de motor loopt zoals het hoort dan is in het algemeen niets aan de hand.

Auto's de haute gamme hebben overigens allen weer kettinggedreven nokkenassen: Mercedes, Porsche, Ferrari. BMW heeft zowel als ook (of had dit tenminste tot kort geleden).

Cees, ik hoop je binnenkort in een auto met correct vernieuwde tandriem terug te zien!

Christian von Klösterlein

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2011-09-29 22:28:55

Bonsoir Cees,

Op het gevaar af je teleur te stellen: er bestaan rankings voor de tevredenheid van automobilisten over hun voertuigen, zoals deze.

In dergelijke onderzoeken blijkt keer op keer dat Franse auto's onder het gemiddelde scoren. Hoewel dat voor de meer door de wol geverfde bezitters van- en sleutelaars aan oudere auto's geen verrassing is. En ik kan erover meepraten, met als meest recente aanwinst een campertje op Peugeot J5 chassis.

Wellicht is het vloeken in de kerk, maar als je een écht betrouwbare auto wilt, kun je beter je heil in Japan of Duitsland zoeken....

Salutations, Jos

avatar#6479
Harry(16)
Berichten: 10
Reacties: 80

#3 Geplaatst: 2011-09-29 22:41:01

Tsja Jos, en dan koop je een Nissan en dan blijkt er een Renaultmotor in te hangen met de bijbehorende electronica..

Harry (een tevreden Renault Vel-Satis rijder)

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#4 Geplaatst: 2011-09-29 23:00:53

Bonsoir Harry,

Inderdaad, die globalisering nekt ons allemaal ;-)

Maar alle gekheid op een stokje, Franse motoren in het algemeen en Renault motoren in het bijzonder zijn helemaal niet slecht. Sommigen zijn zelfs legendarisch betrouwbaar, zoals het oude gietijzeren stoterstangen R4 motortje en de aloude Peugeot diesel.

Als je de onderzoeken in detail doorspit zijn het ook eigenlijk nooit de motoren in Franse auto's waar de klachten over gaan. Maar auto's bestaan nu eenmaal uit meer dan alleen een motor. En zaken als carrosserie, sloten en interieurafwerking staan bij Franse auto's niet echt als superprobleemloos bekend.

En Renaults, sorry dat ik het zeggen moet, zijn befaamd om hun schier duivelse problemen met de electrische installatie en de boordelectronica. Goed te horen dat jij daar blijkbaar geen problemen mee hebt. Maar volgens de statistieken behoor je tot een gelukkige minderheid!

Salutations, Jos

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#5 Geplaatst: 2011-09-29 23:20:16

Aardig lijstje Jos. Maar eigenlijk is er niet heel veel verschil in waardering als je bijvoorbeeld kijkt naar de groep merken boven het gemiddelde (ruwweg 8 tot 8,5), nog minder binnen de groep onder het gemiddelde.

En hoezo Japan of Duitsland, Skoda!!!

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#6 Geplaatst: 2011-09-29 23:32:30

Bonsoir Jean-Paul,

Skoda == Volkswagen == Duitsland.

Salutations, Jos

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2011-09-29 23:39:47

Renault (ik heb zelf een Mégane maar gauw doorgegeven aan echtgenote) staat bekend om de vele kleine maar hinderlijke "pannes". Vooral op electronicagebied ware shit. Het nodige meegemaakt.

Om bij Frane auto's te blijven: ik ben een verstokte "Citroëniste" al weet ik verdomd goed dat de beste en betrouwbaarste auto's uit Gothisch gebied komen.... probeer eens een C3 of C4 Picasso. Hebben karakter en betrouwbaar.

Mijn C3 Picasso, een jaar oud... geen centje pijn.

Geef het toe, ik ben niet objectief.

Steven 

Oja, volgens boekje hoeft de "courroie de distribution" pas na 160.000 km te worden vervangen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2011-09-30 08:02:35

Inderdaad steven, terug naar citroen.

Ik kreeg die informatie over de belabberde boordelektronica pas toen ik de espace al had, en idd al na enkele kilometers ging het radiopaneel er aan, toen de klok, toen de benzine meter, toen reed ik negenhonderd kilometer op een volle tank, toen ging de kilometer zo ver uit dat ik alleen snachts kon zien op hoeveel die stond, dus moest tanken, …..zucht.

De C3 en 4 zijn te klein, de C8 gaat het worden.

Er moet mee gesjouwd worden en er moeten passagiers in kunnen.

De laadruimte van de C8 is helemaal vlak bovendien, erg practisch.

En waarom geen duitser?

Ten eerste ben ik geen duitse rijder, veel te stug allemaal, en ten tweede ben ik chauvinistisch aangelegd, wij bouwen auto’s in Frankrijk, we hebben de arbeidsplaatsen veel te hard nodig, dan ga je geen auto elders kopen zodat die de zakken vullen.

Cees.

avatar#7573
Jeroen B 62
Berichten: 11
Reacties: 55

#9 Geplaatst: 2011-09-30 10:00:38

@Cees: Mijn garage vond het twee jaar geleden een prima idee dat ik een Espace wilde aanschaffen. Ze zeiden erbij dat ze me graag veel zagen langskomen.

@Jos: indachtig de tabellen waar jij aan refereert en de beelden op het televisie journaal; waar zie je alle rebellen ter wereld in rondrijden? Precies Toyota en Nissan. Daarom twee jaar geleden in plaats van een Espace een Previa gekocht. Anderhalf jaar later en twee turbo's verder weer teruggegaan naar mijn vertrouwde Zweedse merk. Mijn eerste 940 heeft het gezin en vele tonnen aan bouwmateriaal 517.000 km rondgereden op gas. De huidige diesel staat gelukkig pas op 239.000.

Succes met kiezen. Een beetje geluk moet je hebben.

Jeroen B. 62

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#10 Geplaatst: 2011-09-30 12:44:10

Ooit heb ik enkele 'assistances' benaderd om gegevens op te vragen met betrekking tot de geholpen pechgevallen. Ik had vanwege m'n werk enkele vermoedens en wilde die toetsen.

Aïe ! Uiterst geheim ! "Ze houden geen gegevens bij" ...

Wat die distributieriem betreft : niet alleen het aantal gedraaide kilometers speelt 'n rol, ook de fysieke ouderdom. Het materiaal verdroogt. Bij wijze van spreken : bij 'n stand van 33.333 op de teller van 'n oldtimer zou ik toch eens in de zoveel jaar die riem vervangen. De één zegt acht, de ander tien jaar.

Peter.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#11 Geplaatst: 2011-09-30 17:51:38

Peter,

 Te prefereren is de aanpak aan de andere kant van de Rijn. Dit blad komt niet alleen met een blik op leuk nieuw blik, maar ook met duurtesten. En met enige regelmaat kwamen collega's het jaarlijkse Sonderheft bij me lenen. Op basis van ADAC gegevens - panne langs de weg - en alle gegevens van de Duitse APK keuringen werd van de auto's op de Duitse markt een profiel opgesteld. Zwakke punten, sterke punten, boven- of onder gemiddeld en ga zo maar door. Tegen dat soort statistische gegevens valt weinig in te brengen. Zoals Franse ridders en hun adelijke nazaten ooit te paard in volle galop smalle straten onveilig maakten met de mededeling: avance sale piéton, zo lijkt ook menig Frans bedrijf tegenwoordig zich naadloos aan te sluiten bij deze culturele traditie, du moment dat een wat ontevreden consument opdoemt. 

Rob

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#12 Geplaatst: 2011-09-30 18:17:41

@Rob, diezelfde Skoda van een verstrooide taxichauffeur heeft zich in de achterzijde van mijn 3 (!) weken oude C3 Picasso geboord terwijl ik voor een stoplicht stond te wachten. Ik had 450€ schade (de "juppe" moest vervangen worden en een schokabsorber), de Skoda lag goed in elkaar aan de voorzijde. Veel meer schade.

@Cees, mijn C3 Picasso is in Slowakije gemaakt.......

De Tjech heeft het verloren van de Slowaak...!!

Vive l'Europe!

Steven

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#13 Geplaatst: 2011-09-30 18:30:05

@ Steven

Nu je dat zo zegt: geen wonder, de Slowaken waren gespecialiseerd in de zware wapenindustrie, en gebouwd in nauwelijks gemoderniseerde fabrieken uit WOII (HGW) leverden ze grote hoeveelheden T-72 tanks aan Saddam Hoessein die betaald hadden moeten worden met olieleveranties, maar daar kwam wat tussen. Je rijdt dus eigenlijk in een stevig militair voertuig. De Tsjechen waren gespecialiseerd in de lichte wapenindustrie, dat verklaart veel.

Rob

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#14 Geplaatst: 2011-09-30 18:56:37

Geestig, die Duitse site. Zelfs het merk Tata kennen ze   ;-)

Nog eentje voor Cees : je had ooit 'n rijmpje. Citroën staat voor Chic, Peugeot voor Power en Renault voor Rommel. Niet te hard zeggen, M'n Baas is R-agent, brrr.

Peter (vroeger erg merkentrouw tot-ie ontdekte dat z'n V40 met 'n Renault-motor was uitgerust maar daar was-ie in Frankrijk weer blij mee; zeer tevreden met z'n ouwe Eend en z'n Franse Tata; en z'n andere helft is erg blij met die chique Power).

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#15 Geplaatst: 2011-09-30 19:32:53

Rob,

Ikzelf heb tussen 1985 en 1990 een Skoda 105 gehad. Carrosserie van veel dikker staal dan andere auto's.

Lag als een dweil op de weg.... maar techniek die ik nog begreep.

Steven

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#16 Geplaatst: 2011-09-30 23:46:39

Steven, ik heb een tijd in een Rover 2000 rondgereden (helaas niet de V8, de 3500) waarvan ik de techniek steeds beter begon te begrijpen: it's British made, so it probably won't work. Mijn hele set Stahlwille en Hazet steek-, ring- en dopsleutels, de Engelse maten, een paar jaar geleden aan een zwager gegeven voor zijn Triumph TR4. Maar wat ik gaande weg in mijn zelf bekostigde cursus Britse autotechniek (de dubbele SU carburateur) steeds minder begon te begrijpen was hoe ze in de Tweede Wereldoorlog al die Spitfires, Mosquito's, Hurricanes en Wellingtons in de lucht hebben gehouden. Wie van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium, de TU Delft, de KMA, de Koninlijke Luchtmacht, the Imperial War Museum of kenners van de Royal Airforce Force geschiedenis kunnen dit wonder helpen verklaren?

Rob

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#17 Geplaatst: 2011-10-01 18:18:08

Tja... en mochten er onder dit hooggeëerd publiek nog onbevooroordeelde automobilisten zijn die (behalve comfortabel en met een perfecte wegligging) tien jaar in een auto ruiim 300.000 km willen rijden zonder zelfs maar de uitlaat te hoeven vernieuwen, weet dan dat het merk met de 6 sterren dat voor een redelijke prijs biedt, althans lager dan die fameuze onovertroffen Lexus.

Onbekend maakt onbemind, zodat ze ook niet gestolen worden.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#18 Geplaatst: 2011-10-01 22:35:33

Cees,

nog iets interessants uit de geschiedenis van de Espace.

Deze werd in de jaren 80 door Matra ontworpen, en wel met de mechaniek van Citroën. Toen Citroën geen intersesses toonde (wie heeft er nu behoefde aan zo'n auto?) ging Matra met zijn ontwerp bij andere constructeurs leuteren, en ja, Renault zag er iets in. Dus moest alles aan Renault-techniek aangepast worden, en dat ging niet overal soepel.

Toen Renault met de Espace op de markt kwam schreven een aantal (Duitse en Engelse) autovakbladen erover, en de tenor was: leuk ontwerp, maar wie heeft er nu behoefde aan zo'n auto? Niemand kon toen het succes van de MPV's voorspellen. Nu heeft iedere fabrikat een Espace-achtig model in zijn gamma, van F (Ford met zijn C-max) tot VW met zijn Touran.

Allen borduurden zij voort op het concept van de Esapce, maar niemand copieerde de techniek ervan: platvormchassis, kunststof opbow, en subframes voor motor en assen. Zij  wisten wel beter en pasten allemaal het principe van monocoque toe (selbsttragende Stahlkarosserie).

Maar de Espace is en blijft de vader van alle huidige MPV's!

Christian von Klösterlein

(die geen Franse auto's zoals Renault en Citroën rijdt, maar die iedere auto 250 à 400.000km rijdt)

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#19 Geplaatst: 2011-10-01 23:08:45

Christian,

De eerste monospace was de Fiat 600 Multipla.

En inderdaad, de Espaces werden bij Matra in Romorantin-Lanthenay geproduceerd. Ik heb de fabriek bezocht en gezien hoe dat gedaan werd.

Matra (eigendom van de familie Lagardère) is vakkundig de nek om gedraaid in "goede" samenwerking met Renault. Daarna werden ze alleen maar slechter, heb ik het gevoel.

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#20 Geplaatst: 2011-10-01 23:23:49

Ja hoe kon ik de Fiat Multipla vergeten!

Was alleen van een heel andere dimensie.

Christian v.K.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#21 Geplaatst: 2011-10-01 23:36:02

Kleine Italianen met véél kinderen.... in het huidige tijdsgewricht krijg je volledige gezinnen makkelijk in een Fiat 500!

Steven

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#22 Geplaatst: 2011-10-02 00:58:36

Anno heden hebben veel Italiaanse vrouwen er niet zoveel behoefte meer aan om in het huwelijk te treden en kinderen op de wereld te zetten, helemaal niet nodig zo'n riante five-seater. Ik voorzie een nog grotere toekomst voor scooters en snelle sportbolides van vurige makelij, twee zitplaatsen, waar je achter in de kofferbak precies een netbook kwijt kunt. Gereedschapssetjes van de fabrikant treffen we daar al geruime tijd niet meer aan. Die levert ze als pdf file op de boordcomputer mee.

Rob

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#23 Geplaatst: 2011-10-02 09:53:59

Christian schrijft:"Maar de Espace is en blijft de vader van alle huidige MPV's"

Bij uitzondering heeft hij deze keer niet helemaal gelijk. Rond 1978 kreeg Ital Design onder leiding van Giiorgetto Giugiaro opdracht voor de ontwikkeling van de Fiat Panda. Met de opgegeven maten kreeg hij de beoogde binnenruimte niet gerealiseerd en ging terug om een hogere auto te mogen tekenen. De Fiat Panda kwam in 1980 op de markt met ongekend veel binnenruimte voor de buitenmaten.

Geïnspireerd door deze ervaring tekende Giugiaro de eerste ruimte auto en presenteerde die bij alle Europese autofabrikanten, maar niemand was geïnteresseerd. Mitsubishi kocht het concept en bouwde een Space Station Wagon concept car, die vanaf de Tokyo Motor Show in 1979 overal werd vertoond.

Nissan gapte het idee en kwam razendsnel in 1981 in Japan en

in Februari 1982 in Europa met de Nissan Prairie op de markt.

In Januari 1983 kwam Mitsubishi eindelijk met de Space Wagon op de markt.

In November 1983 kwam de Plymouth Voyager in de USA op de markt en

in Juli 1984 kwam de Renault Espace in Europa op de markt.

Fergus Pollock, die de aanstoot gaf tot de ontwikkeling van de Espace werd overigens geïnspireerd door de Plymouth Voyager.

De Renault Espace was dus wel de eerste Europese Monospace en naar mijn smaak de mooiste. De constructie met een warm verzinkte bodemplaat en een glasvezel koetswerk leek mij onbeperkt houdbaar. Met de zescilinder diesel + automaat was het ooit mijn droomauto, maar ik heb van 1983 - 1993 met veel plezier in een Datsun Nissan Prairie gereden.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#24 Geplaatst: 2011-10-02 16:34:22

Bonjour,

Als we nu toch puristisch willen doen over de oorsprong van de MPV, laten we dan ere geven wie ere toekomt.

Overigens vind ik alle MPV's schuwlelijke hokken, heel utilitair om een familie van 20 personen plus huisdieren en bagage te verplaatsen, maar nou niet iets wat het hart van een autoliefhebber zoals ik sneller laat kloppen. Daar hebben we dit soort auto's voor.

Salutations, Jos

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#25 Geplaatst: 2011-10-02 19:56:45

Jos, gitaar gespeeld, gedrumd? Haagse popgroepen met hun roots in de jaren zestig vielen daar ook wel op, naast de spreekwoordelijke Ford Transit busjes (nog niet genoemd in het rijtje usual suspects) waarmee ze de polder introkken. Hèp jè duh nieuwe Mustang van Rinus al gezien? Krèg nâh wat, alweiâh un nieuwe? Ware duh asbakies vol of zo? Het tijdperk van de DKW was toen al afgesloten.

Rob

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#26 Geplaatst: 2011-10-02 21:53:03

Bonsoir Rob,

Neen, ik ben helaas geheel a-muzikaal, toondoof en ritmegestoord. Kan wel tweestemmig zingen, namelijk hard en vals ;-)

Ik ben geboren in 1959 en zat derhalve op 8 a 9 jarige leeftijd ademloos op zondagavond voor de televisie, kijkend naar de televisieserie Axel Nort. En daarin werd één van de hoofdrollen vervuld door De Geheimzinnige Dame In De Witte Mustang. Zo'n mooie auto had ik nooit nooit gezien. En tsja, inprenting in de gevoelige leefijd. Dus sedertdien is er voor mij geen andere auto meer...

Inmiddels bezit ik er 2, een 1965 en een 1966, beide V8 convertible. Een droom is uitgekomen. En als ik er in FR mee rijd, maak ik van alles mee. Mensen die spontaan toeterend naast me blijven rijden, juichend publiek op terrassen, gendarmes die me aanhouden uitsluitend om over de auto te praten, thumbs up van tegenliggers, etcetera. 

Dat maak je met een MPV echt niet mee, dus.

Salutations, Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#27 Geplaatst: 2011-10-14 09:37:24

Bij de landing stond hij te wachten, de C8.

De vele veiligheidsprocedures vergeten we al snel, zelfs de vingerprintcontroles, waar ik zo trots op was en hoogmoedig de lange rijen wachtende bij de douane voorbij liep, op een mister-bean achtige manier, zijn een schaduwvlekje in de glitterende schoonheid van deze bolide.

Vanuit een airbus stappen we regelrecht in het volgende vliegtuig, grijs, zelfopenende deuren, de spiegels gaan uit als we zitten, en we vertrekken, naar huis.

Achteruit rijden met de boordcontrole is een makkie en ik blijf nooit meer met m’n trekhaak in iemands gril hangen, en bij de constante piep sta ik er keurig bij geparkeerd.

Riemen vast, de deur staat nog open, te hoge versnelling, we lezen het allemaal af van een klein schermpje.

Eenmaal op weg krijg ik instructies, ik rijd te snel, ok, minder gas, wat een luxe, weer te snel, kan dat ding uit, trots als een aap, piep….weer te snel.

Zes versnellingen, cruiscontrole, ik ben verheugd.

Een directiewagen bij uitstek, de stoelen draaien om als in een camper, nu snel een stapeltje mooie cd’s erin, en dan maar hopen dat de elektronica van citroen beter is als renault, want oei oei oei!

Cees.